Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Moderátoři: maros888, Dráček

Re: Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Příspěvekod amatér v 24 srp 2010 17:17

SvoDa píše:Mirku, stále mi to hlásí s aktuálním voice taktéž v mužském rodu, čili mám odbočit druhou odbočkou doprava "jeďte druhým vpravo na silcici xy" ale to si myslím, že je mucha, jelikož jsou tam (v ordinals.csv ?) jen jedny příkazy pro odbočení a ty jsou společné pro kruháče (druhým výjezdem) i situace máš-li minout více "odboček" (druhým vpravo).
Aby to sedělo u těchto situací, to by se musel sjednodit "rod" a tudíž i textů pořadových čísel výjezdů pro kruháč a těchto odboček, nebo se pletu ?

Nic se sjednocovat nebude, čeština je holt na skloňování prevít, tak jsem to nechal až na konec. Nemá cenu skákat z místa na místo, nejdřív příkazy a pak dodělám to skloňování.
Původně také bylo jen vpravo/vlevo, a už to umí i mírně vpravo/mírně vlevo, ostře vpravo/ostře vlevo... :D
V současné době dodělávám čísla silnic, aby to nehlásilo na silnici jedna šest osm, ale už to umí na silnici "stošedesátosm" Jenže těchto čísel je jen v ČR cca 630, a všechno se to musí psát růčo :D Také mě víc pálí hláška odbočte do ulice "Za erným mostem ulice "apkova" "echova"... nevím jak to Č mají kódované v mapách, abych to mohl napravit
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod Fitor v 24 srp 2010 17:24

@Amater
V současné době dodělávám čísla silnic, aby to nehlásilo na silnici jedna šest osm, ale už to umí na silnici "stošedesátosm" Jenže těchto čísel je jen v ČR cca 630, a všechno se to musí psát růčo

Nestačilo by v info souboru nastavit:
roadnameparsing=1
na -1 nebo 0?
Fitor

Příspěvekod SvoDa v 24 srp 2010 17:30

Mirku, já jsem to taky nepsal proto, aby se to sjednocovalo, ale jen na vysvětlení tazateli.

Co se týče písmen s háčkem na začátku, psal jsem ti, že "ČD nádraží" to taky čte "D nádraží", čili bez Č, jak píšeš a bude asi třeba "vymyslet" foneticky, tak jak jsem ti psal, že stávající gé pé es je pro pobavení, a dží pí es to četlo/a špatně a vyzkoumal jsem, že fonetický zápis "džý pý es" čte sice Zuzana skvěle, ale jen když je to napsáno v příkazu (tu správnost hlášení "džý pý es" jsem zkoušel dopsáním k textu o dosažení cíle cesty). Jenže když to Zuzana čte po hláskách a není to příkaz v .csv nevím, kam to foneticky napsat a jestli to vůbec lze.
Pokud by to někam foneticky napsat šlo, napadá mne pro to velké Č výraz Cžě nebo Čže :?
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod a.mroz v 24 srp 2010 17:37

Skuste tam dat Ch misto Č když jsem to zadal zde http://www.acapela-group.com/text-to-sp ... -demo.html a napsal Cherný most tak to docela dobre znelo jako Č.
--=MIO C520=-- My Flash Disk iGO8 8.3.2.64873, Na SDHC 8GB
iGO8 8.3.4.102680, GJ_6..a vejs, mapy TA a Navteq.
HTC Desire S android 2.35 iGO NavGear 9.6.7.235654
a.mroz

Příspěvekod SvoDa v 24 srp 2010 17:40

Text černý most to čte z údajů v mapě a nikoliv jako celé slovo někde textech v .csv.
Krom toho, je zajímavé, že dobře čte žšřčďťň uprostřed slova, ale ne na začátku
Naposledy upravil SvoDa dne 24 srp 2010 17:45, celkově upraveno 1
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod a.mroz v 24 srp 2010 17:45

Aha uz to chapu v cem je zakopana srna ;)
--=MIO C520=-- My Flash Disk iGO8 8.3.2.64873, Na SDHC 8GB
iGO8 8.3.4.102680, GJ_6..a vejs, mapy TA a Navteq.
HTC Desire S android 2.35 iGO NavGear 9.6.7.235654
a.mroz

Příspěvekod amatér v 24 srp 2010 17:50

Fitor píše:@Amater

roadnameparsing=1
na -1 nebo 0?

Do sys.txt můžeš nastavovat jen to co se týká PRIMO. Tady diskutujeme o hlasu, a o údaji, který čte z mapy. Také si nejsem jistý, zda parsování funguje u .fbl souborů, prostě o tom nevím.
amatér
Moderátor

Příspěvekod Fitor v 24 srp 2010 17:53

Mluvím o nastavení v souboru info.ini v hlase.
Fitor

Příspěvekod vu5936 v 24 srp 2010 17:59

Promiň že cituju, ale v zájmu přehlednosti
amater píše:
vu5936 píše:Jinak jsem ještě zjistil, že Zuzana neumí vyslovit železniční přejezd. Díky moc.

Při jaké příležitosti, jsi to zaregistroval?

Je to hláška, která se mi objevila v Holešovicích před přejezdem mezi provizorním železničním mostem a odbočkou do Veletržní. Záznam v sys.txt mám (s chybami) tento:
Kód: Vybrat vše
[speedcam_category:6]
activated_spoken_type=speech
activated_speech="Pozor, železniční přejezd."
activated_min_speech_repeat_delay=-1
approach_beep_distances="150,150"
approach_beep_spoken_type=1
approach_beep_sound="!alert5"
overspeed_spoken_type=none
min_frc=5

Zuzana to nevyslovila jako celé slovo, ale odpísmenkovala.

amater píše:
vu5936 píše:Zkouším to v Praze od Bulovky dolů, ale tam je těch událostí na krátkém úseku příliš moc a je z toho guláš ve kterým polovina radarů neřekne nic.
Mělo by to hlásit jen radary, které měří ve tvém směru.

Zkusím, ale až nebude ranní poskakování a budu moc překročit rychlost. Jinak tam je na krátkým úseku notifikační peklo. Před Bulovkou to začíná oznámením mobilního radaru, ten to řekne dopředu. Pak je hned začátek EU úseku, ale ten jsem ještě nikdy neslyšel (i když je fakt, že mi to zrovna dlouze nadává, že nejedu do Libně, ale natruc jedu rovně, abych si vychutnal radary a tam to tu hlášku možná požere). Pak následuje rychlostní panel, který také mlčí, kolem lávky je další mobilní radar a před řekou je policejní kontrola, bývalý stacionár a konec úseku EU. Z toho hroznu na konci slyším jenom jednu hlášku (ale z hlavy neřeknu kterou, kdyžtak doplním zítra).

Pokud tam někdo občas jezdíte, jakou máte z tohoto místa zkušenost?
amater píše:
vu5936 píše:... a pak už jenom pravidelné pípání při překročení rychlosti. Popř. mohli byste mi prosím napovědět i ohledně úsekového měření, kde bych chtěl navíc zvuk při míjení začátku a konce úseku?

Nastavení lze provést v souboru igo9.ini jednotlivých sekcích konkrétního radaru (jasně, že vím, že i v sys.txt :roll: )
...
Místo none zadej název zvukového souboru z data.zip\ui_igo9\audio, do složky si můžeš přidat i své vlastní.

Supr, díky, díky moc. Mátl mne záznam *_type=none. Někde je speech, někdo tam dává 1 a teď ještě název souboru. To je dobrý chaos. Dřív jsem používal *_sound="!alert5". Je to ještě při použití s TTS zvuky k něčemu? Hned to jdu zkusit.
O igo9.ini vím, jenom se zatím chci držet originální data.zip, než ho velký Arkoko zfinalizuje. Audio soubory mám v adresáři rootu prima, ale tam se chovají nějak podivně a náladově. Souvislost jsem ještě nevypozoroval, tak si své teorie zatím nechávám pro sebe :-)
A díky za radu.
vu5936

Příspěvekod amatér v 24 srp 2010 18:17

Fitor píše:Mluvím o nastavení v souboru info.ini v hlase.

Teď jsem tě pochpil, ale dáš-li 0 názvy ulic nebudou oznamovány vůbec, to není to čeho jsem chtěl dosáhnou, ale už to mám napsané, takže žádné šest nula osm, ale opravdu šestsetosm :lol:

Pánové, kdyby jste pořádně četli, co jsem napsal:
Nastavení lze provést v souboru igo9.ini jednotlivých sekcích konkrétního radaru (jasně, že vím, že používáte sys.txt :roll: ) Vyhnete se spoustě problémů. v igo9ini je zápis :
; S P E E D C A M - C A T : 6
[speedcam_category:6]
approach_beep_distances="150,150"

activated_spoken_type=speech
activated_speech="Railroad crossing ahead."
activated_min_speech_repeat_delay=-1

approach_beep_spoken_type=none
section_start_spoken_type=none
overspeed_spoken_type=none
section_beep_spoken_type=none
section_end_spoken_type=none

approach_beep_sound="!proxi"

min_frc=5

Přičemž activated_speech="Railroad crossing ahead." má odkaz do souboru lang, kde je přeložen jako: Železniční přejezd. Zapoměňte už konečně na ty neúpné úpravy v sys.txt a měňte nastavení v patřičných souborech, nebudete mít problémy se zamrzáním, restarty a pod.
amatér
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Hlasy TTS pro Primo