od JaPan v 16 srp 2010 14:27
Tak jsem si jen tak na stole vyzkoušel mapy NQ. Slyše občas, zvláště v poslední době chválu, rozhodnul jsem se nastavit vlastní kůži. Zadal jsem první oblíbený cíl, který byl po ruce a nestačil se divit. Hned první metry to iGO vzalo "zkratkou" po polňačce, po které je problém projet s dokonce i s traktorem. A to jsem měl nezpevněné cesty zakázané a nastavenu "nejrychlejší" trasu.
Udělal jsem další pokus s jinou trasou. TA nedokázala tento bod (letiště) najít, protože k němu nenašla komunikaci. NQ sice vidělo polní cestu, po které všichni jezdíme, ale poslalo mě zakázanou cestou, která prakticky neexistuje...
Do třetice jsem vyzkoušel navigovat do lesa, na trase Barum rally. NQ našel, ale místo aby mě navigoval po slušné silnici a pak si odskočil na "polňačku", tak i přes "nejrychlejší" trasu mě smýčil po polňačkách zbytečně několik dalších km, jenom aby ušetřil pár set metrů.
... a aby překvapení bylo dokonalé TA sice napsala: "Váš cíl je v nedostupné oblasti", ale přesto mě zcela korektně do něj přivedla a to tak jak by si každý přál s minimální délkou trasy po "polňačce".
Takže výsledek de facto 3:0 pro TA. Alespoň v mém případě. Raději posledních pár metrů (pokud cíl neleží na slušné silnici) hledat cestu sám, než se nechat vláčet po stezkách pro horské kozy.
Byla: NDrive G50+iGO 8.3 na SD, Stále je:C520+iGO 8.3 na SD, Bude: Primo na 7" tabletu