od weenna v 25 črc 2010 10:48
…ahoj Všem,
rád by jsem s Vámi podělil o své poznatky při používáni Igo Primo. Pracuji jako profi řidič kamionu a za poslední 4 týdny jsem s Primem najel cca 15 tis. Km. Software jako takový pracuje velmi dobře, rychle vypočítavá trasu a navádění je velmi plynulé. Grafické zpracováni je také na velmi dobré urovni.
Ale objevilo se i pár věci, které mě osobně nemile překvapili.
• při úpravě trasy a zadání průjezdních bodů je to dle mého názoru zbytečně složité zdlouhavé oproti IGO 8. Ale dá se na to zvyknout
• vetší problém je spíše při sjezdu z trasy, když jedete po nové silnici, která ještě není zanešená v mapových podkladech, na displeji se objeví oznámení o izolování počátečního bodu a přestane navigovat a nechytne se aní po návratu zpátky na trasu a chytne se až v případě, že máte nastavený průjezdní bod. Ale beru, že je to nový software a doufám že při aktualizaci to bude vyřešeno. Přeci jen je to nepříjemný když se Vám to stane v oblasti kde to neznáte. Tak musiíte zastavit a znova nastavit celou trasu. Což může zdržovat.
• Při profilu tahače je zbytečné tam mít nastavené dobu jízdy a přestávky, protože to není uplně časově sehráné s tachografem, a když mě upozorní na přestávku tak mě to otravuje několikrát za sebou než si uvědomí, že jsem udělal přestávku, nebo že jsme se vystřídali s kolegou, vyřešil jsem to tím že jsem nastavil max. dobu jízdy a min. dobu přestávky, ale spíše by jsem uvítal kdyby to šlo uplně vypnout
Jinak s Igem Primo nejsou jiné problémy než, které jsem tu popsal , velmi oceňuji profil tahače a musím uznat že pracuje moc dobře, ještě se mi nestalo, že by mě to navedlo kam by jsem s Navěsem nesměl , ať se se to týče zákazů vjezdu, nebo nízké podjezdy. Jen ty zminěné upozornění na přestávky.