Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

TMC...

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: TMC...

Příspěvekod Ivo K v 29 črc 2010 15:03

Primo ladí a nachází stanice automaticky, tím se netrap. Jak to tu čtu, tak je jasné, že na tvém stroji Primo nedetekuje TMC přijímač tedy HW.
Zatím se netrap Poskytovateli, protože to je druhořadé. Pokud nezačne Primo komunikovat s hardwarem TMC, tak se k žádným Poskytovatelům nedostaneš.
Musíš najít správný zápis do sys.txt pro tvůj stroj a ten si do sys.txt doplnit.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod SuperMUF v 29 črc 2010 15:16

Pokrok,

namísto takřka všude uváděného zápisu :

saved_config_classname="GNS_GPSTMC_SOURCE"

mi pomohlo :

saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_GNSPORT"

vše se už tváří vcelku fajne, nic šedého atd ... ale přesto nikde se nic neladí ... pořád mi tam svítí 0.0Mhz a nehejbe se to ... jdu laborovat dále ...
SuperMUF

Příspěvekod Enermatik v 29 črc 2010 21:45

Ahoj vsetci, snazim sa rozbehat TMC na mojej S505ke ale zatial bez uspechu. Nemate skusenosti s akym nastavenim v sys.txt by to fungovalo? (soubory pro TMC.rar mam v Primo zlozke)
Dik za kazdu radu!
Mio S505
Enermatik

Příspěvekod BOSS v 09 srp 2010 18:39

hlásím, že na navigaci navon 750 TMC šlape perfektně, pokud je nabíjeno s tou přiloženou autonabíječkou ale nevím jak to budu řešit na motorce, protože tam mám udělané externí nabíjení na miniusb a pokud k tomu připojím externí enténu (co byla u dejvida IV) tak stejně se mi žádné události nenačtou.
NAVON - 750
- IGO-Primo - 8.5.9153032 - ResidentFlash
- IGO-Primo - 1.2 9.2.1. 178658 branding GJ-AK Si v 3.9.0 - SDMMC

MIO C - 710

- IGO-Primo - 8.5.11.155811 - SD card
BOSS

Příspěvekod Ivo K v 09 srp 2010 20:48

Já mám v autě udělané napájení pro HTC Touch Pro, které má také pro napájení miniUSB konektor s vyvedeným kusem drátu jako anténu pro TMC.
Možná bude zapojení miniUSB konektoru u N750 stejné.

Tady je schema zapojení miniUSB konektoru HTCčka:

Headset_miniUSB.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Danny_S v 10 srp 2010 04:36

Nevím jak vám ostatním, ale mně se už x-krát stalo, že jsem chytil signál CEDY i bez antény. :-)
Prostě jen s čistou a samotnou krabičkou. :-D

Jen se mi ale neukázaly žádné dopravní informace, ale Primo se tvářilo, že našlo CEDU a klidně měnilo i kmitočty. :-)
Danny_S

Příspěvekod Ivo K v 10 srp 2010 07:15

Moc ti nerozumím. Ceda je poskytovatel. Ten se ti zobrazí i bez antény normálně, i bez přítomnosti HW TMC a začne ladit i bez antény, když je HW TMC nalezen.
Pokud nebudeš mít naladěnou konkrétní stanici s TMC informacemi, tak se ti žádná dopravní událost nezobrazí.
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SuperMUF v 11 srp 2010 18:48

Ahoj,

děkuji Dannymu_S za poskytnutí sys.txt z Navonu N560 - díky němu už neřeším blbosti jako konfigurace protokolů, DLL knihoven atd ... prostě jsem kompletně TMC větev vykostil a nechal tam jedinou ale naprosto zásadní věc :

[device]
type="Navon_N560"

(no holt asi má Navon k iGo z výrobců nejblíže a je podchycen nějakým skriptem šitým na míru už v syrovém iGo Primo ... ehm ... možná ... )

a teď ještě to samé dosáhnout u Dejvida IV ...

není zde někdo kdo by mi poslal sys.txt s funkčním nastevním TMC pro Dejvida ? díky mooooc
SuperMUF

Příspěvekod hladik2 v 11 srp 2010 19:17

D4 v sys.txt
[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="GNS_GPSTMC_SOURCE"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="4"
auto_tuning="1"
REALME GT2 Neo
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SuperMUF v 12 srp 2010 13:26

Děkuji, hned jakmile bude o víkendu čas tak na to kouknu ...

ve foru jsem se dočetl o problémech s origo Dejvid IV nabíječkou - kolísání napětí a v důsledku skoro až nefunkční TMC. Dnes jsem to zkusil takto : na Navona N470 který nemá RDS-TMC jsem dal Dejvidovskou nabíječku - výsledek ? obraz "pumpuje" tj mění se intenzita podsvitu ale jinak to funguje, no holt nabíječka půjde do koše a v nějaký prodejně mobilů koupím něco jiného ... ufff ...

EDIT : díky moc, chodí to, ale jen se zdrojem od Navonu, s origo to na stejném místě nic nechytí ( signál RDS-TMC jakoby nebyl, ladí to a ladí a nic ) , potvrzuji tedy již několikrát zde na foru uvedené - nabíječka co je v ceně Dejvida IV je fakt ukrutná a nějakým nezdravým způsobem na výstupu nevyfiltrovaná
SuperMUF

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE