Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skiny Riks a PlusPlus pro iGO8 v 8.0.0.xxxxx

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Preferuji a nejčastěji používám skin (svou volbu můžete průběžně změnit):

Riks_tS ________ s plným panelem s aplikacemi
5
8%
Riks_tS ________ s poloprůhledným (průhledným) panelem
2
3%
Riks_ALL_tS ____ s nastavitelnou průhledností panelu
2
3%
PlusPlus_tS _____ s plným panelem
2
3%
PlusPlus_tS _____ s poloprůhledným (průhledným) panelem
0
Žádná hlasování
PlusPlus_ALL_tS+ s nastavitelnou průhledností panelu
20
31%
Micsan_Trans
3
5%
Di/\/\Ka
20
31%
TTSkin
2
3%
jiný
8
13%

Celkem hlasů : 64

Re: úpravy skinů Riks a PlusPlus pro iGO8

Příspěvekod Zdenek C v 01 říj 2008 13:35

Tak uz jsem se konecne ztratil uplne :D . Jsem na tom podobne jako TomasF, pouzivam skiny se svoji upravou a nejnovejsi verze skinu ++ neznam. Nemam totiz silu stale dodelavat svoje upravy, jako jsou velikosti a barva pisma a jemne upravy pozic texu a nekterych grafik. Proto se radeji poucim o novych napadech a pokud se mi libi, tak si je do skinu dodelam. To, co dela Dan a tomasii je prace, kterou je potreba maximalne ocenit, protoze oni pracuji pro vsechny ty, kteri se v programech hrabat nechteji nebo na to nemaji cas. A pres praci obou nasich kolegu se jim púrakticky okamzite dostavaji do ruky posledni verze skinu. A za to obema za vsechny obrovsky dik.
Zdenek C

Příspěvekod SvoDa v 01 říj 2008 14:27

Je celkem jedno jak to budeme nazývat, důležité bude, abychom věděli, o čem se bavíme.
S tomasII komunikujeme denně spoustě věcí týkající se editace skinů a tak jsme si, možná napříč tím, co se běžně na fórech používá, ustálili určité pojmosloví.
Dal jsem si tu práci a vyzobal z manuálu screeny a názvy obrazovek, jak se co přesně jmenuje. Screen počítače cesty tam není, použil jsem svůj. O názvu cockpit nebo kokpit tam není vůbec nic, to vzniklo až diskusemi na fórech. Obrazovka „Informace o cestě“ a „Informace o trase“ jsou si názvem, nikoliv významem, natolik podobné, že jsme tomu s tím budíkem a údaji začali spontánně říkat kokpit - připomíná budíky na palubě víc než obrazovka s mapou a panelem.
názvosloví.jpg

Doporučuji tedy následující terminologii:
Obrazovka s mapou = mapa s panelem / panel s mapou / hlavní display
Informace o cestě = kokpit / dialog pro nastavení / informace o cestě / ???
Informace o trase = info o trase
Menu = menu
Rychlé menu = rychlé menu
Počítač cesty = tripcomputer

Prosím některého z moderátorů, aby rozhodl, jak tu co tedy budeme nazývat a ponechal za rovnítky jen to, co budeme nadále v naší společné komunikaci používat.

Souhlasím s vovi, že je zbytečné řešit u skinů PlusPlus přesnou nadmořskou výšku v panelu na obrazovce sd mapou navolením z obrazovky informace o cestě, který je na obrazovce s mapou, jako jeden z tří možných údajů, když už je tento údaj pod navišipkou. U rikse je tento údaj ve spodní části panelu na obrazovce s mapou, nad stavem síly GPS a baterie. U dimky to navolit do panelu na obrazovce s mapou taky navolit (kolikrát chceš) a taky je to v mých úpravách pod navišipkou natvrdo právě proto, aby sis to nemusel volit jako údaj do panelu na obrazovce s mapou a měl tam místo pro jiné údaje, ikdyž jich tam je celkem dost.
Uzavřel bych rád tudíž tuto kapitolu prosbou o korekci a reedici názvosloví ;)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod TomášF v 01 říj 2008 15:48

OK, s tíhle souhlasím a ještě bych doporučil, aby se to po vyjasnění názvů vyvěsilo někam na začátek nebo do zvláštního tématu/vlákna (zamčeného) a případně postupně doplňovalo o další používané pojmy a bylo tak k dispozici pro ostatní - podobně jako jsou základní pokyny/rady od Jasper, sstopař, vovi a dalších u řady témat v záhlaví. Tady na 35. stránce jednoho podvlákna se to bude těžko hledat.
Tomáš
Mio C710+, odemčené, služební OziExplorer
TomášF

Příspěvekod vovi v 01 říj 2008 17:17

Dobrý nápad - večer to probereme a výsledek vyvěsíme do nového vlákna "Slovníček" nebo tak nějak :D

Já bych se ale přimlouval za ten KOKPIT pro "Obrazovku s mapou" (nebo také v řadě skinů je na butonkách, které na ni odkazují nápis "Navigace", resp. "Navigační obrazovka") - ono je to opravdu na řadě fór takhle používané a našinec by v tom měl brzo zmatek.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod tomasii v 01 říj 2008 21:53

Je v tom zmatek, v originálu většina volání není označená, ve skinech PlusPlus a diMka je to zase úplně jinak. Např. ve skinu diMka se navigační obrazovka volá ze základního Navigation menu tlačítkem Cockpit a dlouhým stiskem tlačítka Cockpit v této obrazovce (jiné tlačítko!) se zavolá neoznačené menu Informace o cestě, z něho pak Trip Computer, atd.

Jasné že?
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod Zdenek C v 02 říj 2008 06:04

Pri prehrabovani se v programech jsem nabyl dojem z nazvu nekterych promennych, ze obrazovka s mapou je navigacni obrazovka, coz mi dava smysl. Pokud jde o pouzivany nazev kokpit, tak se mi zda jasny a vystizny. At uz vysledek teto diskuse bude jakykoliv, primlouvam se take za samostany "slovnicek".
A kdyz uz jsme se dostali od programovani k presnejsimu jazykovemu vyjadreni, tak mam par drobnych nametu na upravy v Dictionary.lang.
V obrazovce Data GPS je policko Presnost a v nem se vypisuji preklady z anglictiny: Spatny, Prumer, Vysoky. Upravil jsem si to na ceske: Spatna, Prumerna, Vysoka - a vypada to lip. Ve slovniku se uprava prekladu tyka anglickych originalu psanych velkymi pismeny. Taky na obrazovce kokpit je chybne (tentokrat vecne, ne jazykove) uveden Cas GPS, jedna se ale o Mistni cas. U nas je cas GPS o dve hodiny mensi, viz udaj na obrazovce Data GPS.
A snad mi nebudete nadavat, ze to sem nepatri, ale rada z nas pouziva take OziExplorer. Tam uz autor v origimalu ma fyzikalne chybne min. zrychleni. Ve skutecnosti je to maximalni zpomaleni (minimalni zrychleni by bylo kladne cislo limitne se blizici nule).
Zdenek C

Příspěvekod sstopar v 03 říj 2008 06:40

Nevite, co se deje na strankach u Rikse ? vcera tam byla verze 2.9, ale odkaz nefungoval a dnes tam ma 3.0 a odkaz jde nejak do kytek ... :?
iPhone 4S 32G+iPad 64G a koupené iGO Primo CZ+SK :-)
Mio C 520, iGO PRIMO 1.1 na MDF doma v šuplíku...
Nově pokuřující modifikované eGo-C s echomizérem, nebo tanky :-)
sstopar

Příspěvekod vovi v 03 říj 2008 06:44

Píše tam: "due to some idiot people that are unable to make the difference between legal and ilegal files,
for now, none of the skin versions will be available"

Tedy: "Kvůli několika idiotským lidem, kteří nedokážou rozlišovat mezi legálním a ilegálním SW, teď nebudou žádné verze skinů k dispozici."

Nejspíš ho někdo buzeruje a obviňuje ho z pirátství ?? :(
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 03 říj 2008 10:59

Vaše Veličenstva moderátoři, už jste se rozhodli, jak mají zdejší poddaní pojmenovávat výše uvedené displaye :?:
Děkujeme předem za kladné a včasné vyřízení naší žádosti a vyjmutí tohoto názvosloví z tohoto a jeho vložení do nového (zamčeného) vlákna, do kterého se budou přidávat další důležité pojmy.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 03 říj 2008 11:03

Já bych s tím počkal, až to probereme ručně na srazu. O tomhle se vždycky líp mluví, než píše. A není to tak zdlouhavý...
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu