Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Radary pro PRIMO

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Radary pro PRIMO

Příspěvekod brosl v 01 čer 2010 14:01

Dovolím si opravdu nesouhlasit. Podle toho popisu jsem postupoval hned na počátku a jelikož nic z toho nefungovalo, obrátil jsem se sem znovu o pomoc. Proto mne také amatér žádal o zaslání zmiňovaných KML souborů na vyzkoušení.

Navíc zmiňovaný postup obsahuje chyby. Třeba rozměr ikonky v souboru SPR neodpovídá velikosti fyzické ikonky. Oba tyto soubory jsou v příkladu ke stažení. Dále se tam náhle objevuje další položka zápisu a to DefAlpha = 22. Současně není nikde zmínka o potřebě mít fyzické názvy suborů SPR, ICON a samotné ikonky bez pomlček či podtržítek. Nebo třeba, že je rozdíl, jestli je KML soubor ve formátu pro Amigo/iGo8 nebo pro Google Earth. Fyzicky se totiž k těmto souborům chová Primo jinak. V adresářové struktuře je navíc adresář SYS, který tam nemá být. A mohl bych pokračovat...

Tedy tento návod mi pomohl, ale bohužel jen částečně. Proto jsem cítil povinnost doplnit zde chybějící postřehy. Moc se tedy omlouvám, pokud by to mělo někoho trápit.

bo
Obrázek
iGO Primo 9.6.9.216604, Navigon 2.6.1 build 87, TomTom 1.15.1, Sygic 13.1.3
brosl

Příspěvekod amatér v 01 čer 2010 14:17

Nemusíš mít obavu nikoho to netrápí. ;)
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 01 čer 2010 14:23

Nikoho to netrápí, to se nemusíš bát.

S tím, že ikonky(vlastní BMPčka) nemohou mít v názvu pomlčky nebo podtržítka nemáš pravdu. Já je tak pojmenované mám a fungují mi. ;)
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod brosl v 01 čer 2010 14:36

To je dobrá informace. Stejně tak se může nakonec ukázat, že i KML ve formátu pro iGO8/amigo budou fungovat. Moje prvotní skladba jednotlivých okolností bohužel výsledku nepřála. Než abych však zjišťoval kvůli čemu přesně vylučovací metodou, zkusil jsem to jinak. A výsledek se dostavil napoprvé. Proto jsem chtěl ušetřit jiným podobné trápení.

Já hned na začátku napsal, že si nejsem jist, která podmínka byla ta klíčová. Klidně jich mohlo být i více. Jak se ale zdá, tak pomlčky a podtržítka v názvu ikonek můžeme vyloučit. Super.

díky, bo
Obrázek
brosl

Příspěvekod amatér v 01 čer 2010 14:41

Mně doposud také, ale při přechodu na PRIMO jsem zjistil, že třeba ikonka s názvem prejezd_se_zavorou.bmp PRIMO nebere, naproti tomu ikonku s názvem prejezd_bez_zavor.bmp v pohodě. Přejmenoval jsem prejezd_se_zavorou na prejezd_se_zavor a už to bere i PRIMO :) . Ono je PRIMO obecně nějaké háklivé, a ne vše co fungovalo bezproblémově v iGO8 se dá bez potíží aplikovat na PRIMO. Jenže iGO8 také nebylo úplně vyladěné během 14 dnů :D

@ brosl
Jen pořád nerozumím ...že i KML ve formátu pro iGO8/amigo budou fungovat... PRIMO s těmito soubory spolupracuje, upravit se musí soubor pro Google, má jiné kódování.
amatér
Moderátor

Příspěvekod brosl v 01 čer 2010 14:48

To je divné. Protože včera jsem si z POI PLAZA postahoval asi 30 různých souborů pro různé státy a všechny zcela záměrně jako KML pro Google Earth. A s mým postupem jsem je všechny napoprvé integroval a fungují.

Většinou se jednalo o radary v jejich různých podobách. Stejně jsem nakonec zjistil, že se mi v 99% procentech kryjí s mým "speedcameras.txt" a tak mám vždy dvě ikonky za sebou. Tak jsem to postupně povypínal. Nicméně naopak jsem měl problémy s KML pro iGo/Amigo. Ikdyž zase raději říkám, že těch okolností bylo více a nemuselo to být konkrétně tímto.

Ono na tom Primo je celkem ošidné říci s určitostí, že toto funguje. Jak pomalu zjišťujeme, tak 100% postup jednoho u druhého selže.

bo
Obrázek
brosl

Příspěvekod amatér v 01 čer 2010 15:05

To jsou tedy věci, právě ty tvoje speedcam jsem předělával na kódování pro iGO8. Teď jsem zkusmo stáhl z poiplaza ZOO pro ČR a výsledek? Pro iGO8 vezme
ffscreen_00001.JPG
ffscreen_00002.JPG

Naproti tomu soubory pro Google nevidím :lol: :lol: :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
amatér
Moderátor

Příspěvekod brosl v 01 čer 2010 15:15

Tak raději přikládám celou svoji POI strukturu, která mi funguje a fungovala hned napoprvé. Třeba objevíš nějakou skrčku, jsem sám zvědav :-)

bo
Obrázek
brosl

Příspěvekod mkb v 02 čer 2010 15:10

Trochu jiný problém. Různé zobrazení pouze u rychlostních tabulí.!!

ffscreen_00006.jpg
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 02 čer 2010 15:30

ono by to chtělo sesynchronizovat naše db radarů s Primem.
Já třeba používám v ui_iGO9 speedwarn.bmp+.spr
speedwarn.jpg
a funguje to dobře a odpovídá to realitě, ale jen co se týče ikon radarů na silnici.
Ty ikony radarového varování nad značkou povolené rychlosti u radaru jsem však v data.zipu nenašel a to jsem si všechna .bmp rozkomprimoval a prohlížel. V iGO8 to byl soubor speed_cams_def.bmp
Naposledy upravil SvoDa dne 02 čer 2010 16:10, celkově upraveno 1
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE