Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Navigace z DealExtreme

Zde řešíme všechny neznačkové navigace - tzn. přístroje u kterých není možno identifikovat výrobce - zkrátka "čínské" krabičky např. z DealExtreme, nebo od překupníků...

Re: Navigace z DealExtreme

Příspěvekod amatér v 11 kvě 2010 20:30

Obrázek
ObrázekJe to tak těžké?Obrázek
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod stalin v 11 kvě 2010 20:33

Nepřipadá mi, ale v popisu instalace je nějaké varování pro no-name navigace.
A také by mě zajímaly případné zkušenosti uživatelů.
stalin

Příspěvekod fmilan v 11 kvě 2010 20:49

Amatér měl na mysli pravidla tohoto fóra - červeně nahoře, bod 3.

Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod ssoucek v 13 kvě 2010 07:08

MioPocket jsem zkoušel instalovat dle
Kód: Vybrat vše
http://wiki.dealextreme.com/GPS%20info%20(sku.19609%20and%20similar).ashx
na navigaci SKU23568. Pokud se postupuje přesně podle tohoto návodu, tak se vše podaří. Měl jsem skin W7. Na můj vkus je to ale moc přeplácaný (chtělo by to větší displej). Dále se nepodařilo zprovoznit některé programy, které jsou v tomto balíku. Po cca měsíci jsem se vrátil zpět pomocí upgrade firmware a menu PEZ.

Řeším však jiný problém.

Výše uvedená navigace má bluetooth. Program v této navigaci však nenačte z telefonu celý telefonní seznam se jmény. Narazil jsem na Aukru na navigace OODO (na které jsem se ptal v jiném příspěvku), které při spárování telefonu a navigace načtou do navigace celý telefonní seznam. Dostal jsem se dokonce až k výrobci navigací Foshan Banbo a jednu objednal (součástí navigace je i bezdrátová couvací kamera). Nemáte někdo zkušenost co "vypreparovat" z této navigace za exe soubory a knihovny, aby to chodilo i v té druhé navigaci od DX?
ssoucek

Příspěvekod jojo v 13 kvě 2010 07:22

Pre ssoucek
Asi to nebude take jednoduche len keby boli rovnake a mal by si moznost dat nove firmware do tej povodnej./ nepoznam tie PNA ale vseobecne/
Ale mozes urobit toto:
1 porovnas si operacny system wince5 alebo 6 ci maju rovnaky
2 porovnas si obsah zloziek vo windows alebo v zlozkach ktore sa tykaju bluetoothu
/ niektore to maju mimo windows/
3, porovnas si obsahy registrov tykajucich sa bluetooth./ ale registre sa mozu po vypnuti a zapnuti PNA vratit do povodneho stavu/
Ak by to bolo velmi podobne tak sa da pokracovat dalej.
jojo

Příspěvekod ssoucek v 13 kvě 2010 07:49

Jojo: zatím jsem zjistil následující:

1) firmware nelze zaměnit - každá navigace používá jiný procesor a má různé velikosti pamětí.
2) obě mají WIN CE 5.0
3) v navigaci DX jsem zjistil, že při zmáčknutí tlačítka Bluetooth se spouští pouze program BluetoothNav.exe (nalezeno v souboru Color7Shell.xml)
4) jakmile se spustí bluetooth, vše se řídí dle BluetoothNav.xml, kde je uvedeno, jaký obrázek se má načíst ze souboru DFST_EnEx_Nav.dat, který se někam nakopíruje a co se děje.
5) doufám, že z nové navigace "vypreparuji" potřebný software pro bluetooth a potom pomocí XN Resource Editor změním "*.dat" soubor (vytvořím potřebné ikony).
6) pokud se něco nepovede, vždy lze navigaci DX vrátit do původního stavu novým firmware.
ssoucek

Příspěvekod jojo v 13 kvě 2010 07:54

ak nebudes robit velke upravy v bluetooth a len si prisposobis nacitanie tak to by asi bolo mozne.
Nezabudaj ze pri spusteni exe suborov sa odvolavaju aj na drivery/xxx.dll/ a preto vymena software ako by si to povodne chcel, by zahrnala aj kontrolu tychto veci.
Este doplnam procesor ano to je problem ale pamat by nemal byt problem ten povodny soft by to mal zvladnut nemyslim rom pamat.
jojo

Příspěvekod dsczech v 13 kvě 2010 09:37

ahoj pouziva tady nekdo couvaci kameru z DX nebo z ebay ?
Zakoupil jsem ji a neukazujeme tu vzdalenost :(
dsczech

Příspěvekod ssoucek v 14 kvě 2010 18:16

Tak jsem skončil, ani jsem pořádně nezačal - z nové navigace jsem se snažil zkopírovat všechny adresáře (jako zálohu). Mám přepnuto na ActiveSync, v TotalCommanderu se připojím přes plug-in modul do WinCE Device. V navigaci vidím adresáře, ale když dám kopírování na HDD, tak se zkopírují názvy souborů, ale jejich velikost je 0. Pokud chci soubory kopírovat jednotlivě, tak se zobrazí hláška, že soubory není možné kopírovat. Nevíte někdo co s tím? Díky
ssoucek

Příspěvekod ssoucek v 17 kvě 2010 20:03

A další potíže :cry:
Dostal jsem z DX další navigaci SKU23569, připravil jsem se na změnu firmware a menu na PEZ a potíže jsou hned:
1) Navigace při zapnutí hraje hudbu.
2) Menu je "dvoustránkové" s žigulíkem.
3) Bluetooth načte z telefonu seznam včetně jmen.
4) V ResidentFlash je hromada souborů.
5) V ResidentFlash2 není adresář YFApp30, ale adresář YFApp, který má úplně jinou strukturu než v původních navigacích.
6) V navigaci jsou Win CE6, z adresářů nejdou kopírovat EXE soubory.
7) Podařilo se mě změnit Czech.xml (protože tam byly zase chyby) a pak v hlavním menu pod ikonou YF byla fukce SysInfo, ačkoliv je vhodnější podsvícení.
8) V druhé obrazovce menu je tlačítko přímo na explorer, kde je zase tlačítko na přímý odchod zpět do YFAPP prostředí.

Máte už někdo tuto navigaci a dělal jste s tím něco?

Díky za info
ssoucek

PředchozíDalší

Zpět na NONAME NAVIGACE - specifické postupy