Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Uživatelské prostředí iGo 8 a iGo Amigo

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Uživatelské prostředí iGo 8 a iGo Amigo

Příspěvekod sirius1983 v 25 dub 2010 08:43

Dobrý den, asi jako spousta lidí se rozhoduji o tom, jestli si do navigace (konkrétně Navon N650) pořídit iGo 8 nebo iGo Amigo. Recenzi nového amiga jsem našel na navigovat.cz, ale to klasické iGo 8 má prý několik generací a poku jsem našel nějaké postřehy, tak byly většinou poměrně staré a nevím, jak moc se liší nejnovější verze iGo 8.

Proto se chci zeptat na jednu věc. V recenzi na iGo Amigo se mi líbí, že mapa je roztažena skoro na celý displej a postraní ikony a podobné věci zabírají jen minimum místa? Jak je to ale u nejnovějšího iGo 8? Dříve jsem měl nějakou starší verzi iGo na PDA a tam ty postranní ikony a informace byly poměrně rozměrné a vlstní mapa tak byla zbytečně malá. Jak je to u nejnovějšího iGo 8? Vypadá uživatelské prostředí stále takto, jak je na tomto obrázku, nebo jsou už ty postranní ikony nějak zmenšené aby mohla být vlastní mapa co největší? Díky za odpověď.

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
sirius1983

Re: Uživatelské prostředí iGo 8 a iGo Amigo

Příspěvekod SvoDa v 25 dub 2010 08:58

podrobné "recenze" a představení amigo/iGO8 je např. i na
Kód: Vybrat vše
http://www.navon.cz/
(banner na každé stránce tohoto fóra)

a co se týče jak igo8 tak amigo, tak vzhled navigační mapy, ikonek, panelů, který v defaulntním iGO8 není zrovna ideální a ten panel opravdu "zavazí", tak to řeší tzv. skiny -
igo8
http://forum.entershop.cz/viewforum.php?f=12
http://www.tomasii.cdc.cz/
amigo
http://forum.entershop.cz/viewforum.php?f=85
a jen je potřeba hledat skiny pro tvé rozlišení obrazovky (např. 320x240, 480x272,...)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 25 dub 2010 09:05

Pro iGO8 existuje spousta skinů, které řeší právě umístění infopanelu.
Micsan, PlusPlus, Gurjon, kikker, DiMka iconX a řada dalších
Já to vaše s a bez www. sice nechápu, ale dobrá, pro ty co si neumí nastavit prohlížeč FF
Naposledy upravil amatér dne 25 dub 2010 11:22, celkově upraveno 2
amatér
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 v 25 dub 2010 09:29

Chtěl jsem si ty skiny otevřít, abych se podíval, jak to vypadá, ale šlo mi to jen u dvou. U zbytku se mi ukázalo, že nemám právo ke stažení souboru. Kde jinde bych se mohl podívat, jak ty skiny vypadají?

A pak ještě k tomu amigu. V recenzi se píše, že z těch věcí co tam chybí oproti osmičce je hlavní absence průjezdních bodů a nemožnost ukládání naplánované trasy. Ta nemožnost ukládání trasy znamená to, že si třeba nemůžu doma naplánovat několik výletů, uložit si je a pak jen v autě zvolit konkrétní trasu, kterou jsem si nachastal a jet? Prostě, že konkrétní trasu musím vyhledat až v autě, nechat se navigovat a až později si nechat vyhledat trasu novou? Chápu to správně?
sirius1983

Příspěvekod SvoDa v 25 dub 2010 09:34

no to je proto, že amatér dává odkazy na příspěvky s adresou http://www.... a některým z nás, když máme v adresním řádku adresu bez www a klikneme na příspěvek s www se to samovolně odhlásí z fóra:
zkus to teď zde
amatér píše:Pro iGO8 existuje spousta skinů, které řeší právě umístění infopanelu.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 v 25 dub 2010 10:24

Díky moc, už to funguje. Na entershopu nabízejí za příplatek nějaký skin platinum. Nevíte jestli je to jen jeden skin, nebo je to celý balík skinů? Díky
sirius1983

Příspěvekod SvoDa v 25 dub 2010 10:31

myslím, že to tam je napsáno jasně - spoustu skinů se dá různě stáhnout z internetu, konkrétně i tady na tomto fóru a z inzerovaného tomasII webu. Platinum nabízí krom skinů tomasII i nabíječku, hlasy, radary,...
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 v 25 dub 2010 10:34

A ještě k té nemožnosti ukládání naplánované trasy, chápu to dobře tak jak jsem napsal výše:

"Ta nemožnost ukládání trasy znamená to, že si třeba nemůžu doma naplánovat několik výletů, uložit si je a pak jen v autě zvolit konkrétní trasu, kterou jsem si nachastal a jet? Prostě, že konkrétní trasu musím vyhledat až v autě, nechat se navigovat a až později si nechat vyhledat trasu novou? Chápu to správně?"
sirius1983

Příspěvekod SvoDa v 25 dub 2010 10:48

Amigo, jak by ses na tomto fóru dočetl, je děláno pro ty uživatele, kteří preferují jednoduchost a nepotřebují žádné "nadstandartní" vychytávky či udělátka. Abych řekl pravdu, ani nevím, jestli default amigo umí ukládat naplánovanou trasu (myslím, že ano, ale průjezdní body to určitě neumí, to vím), ale určitě toto a spoustu dalších věcí, které jednoduchost amigo přibližují spoustě možností, které umí iGO8, jsou právě skiny pro amigo.
Nejdřív se seznam s tím, co všechno amigo a iGO8 nabízí prostřednictvím skinů a pak si teprve zvol, co ti bude vyhovovat víc.
Dle odkazovanýcch obrázků je jasné, že i skiny pro iGO8 jsou oproti default vzezření navigační obrazovky a spousty dalších funkcí iGO8 nebe a dudy
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 v 25 dub 2010 11:05

OK, takjá se pokusím nějak zjistit, jestli to amigo umí ukládat trasu nebo ne.
sirius1983

Další

Zpět na Otázky a odpovědi