Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

IGO8 na Blaupunkt Lucca Mp3

Zde řešíme všechny modely navigací BLAUPUNKT- např. Lucca MP3/Lucca 3.5/TravelPilot...

Re: IGO8 na Blaupunkt Lucca Mp3

Příspěvekod hladik2 v 15 dub 2010 10:32

Upřesním to v navigaci po připojení k usb uvidíš adresář MNav v tom bude igo s tím že igo8.exe přejmenuješ na MNavdce.exe.Nezapomeň upravit dle toho cestu v sys.txt
[folders]
app="MyFlashDisk/MNav/mnavdce.exe" ;možná také ResidentFlash/MNav/mnavdce.exe , to zjistíš v navigaci
sdcardpath="\Sdmmc"
content="Sdmmc/content" ;pokud dáš na sd kartu
REALME GT2 Neo
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod subcooler v 15 dub 2010 21:07

Zdravím a rozhodně jsem se nechtěl s těmi penězi kohokoli dotknout, ale přecijen jak je vidět, dobří lidé ještě nevymřeli ;)
Začíná mi trochu svítat v temnotách, tak než luccu úplně zničím, potřeboval bych ještě potvrdit, či vyvrátit pár kroků...
1. V hlavním adresáři jsem našel pouze resident flash, žádný myflash disc. Chápu li správně, vše co je dále popsáno se tedy týká pouze resident flash.?
2.Ve foldru residentflash jsem našel složku mnav, jak píšete.. když ji otevřu, jsou v ní další soubory Mám je vymazat, než do ní nakopíruji igo 8 přejmenované na mnavdce.exe, nebo je tam mám nechat a igo tam pouze přidat?
3. V lucce jsem nikde v žádné složce nenašel soubor sys.txt. Nepochopil jsem to špatně? Není potom v některé ze složek igo???
Pokud ano, vámi popsané změny viz app="....upravím v tomto souboru ve složce IGO a uvažuji li správně, použiji pouze příkaz resident flash...
je to tak, nebo jsem úplná lama? :roll:
subcooler

Příspěvekod hladik2 v 16 dub 2010 00:12

Ano ber to ze stránky výrobce.Blaupunkt vyrobí navigaci pro EU ale taky pro eu bývalého soc.sektoru,dále pro španělský sektor zvlášť.Osobně jsem se setkal že pojmenoval vnitřní disk,kde je umístěna navi,aplikace jako (residentflash,myflashdisk,navíc dříve se jmenovala aplikace LUCCA,dnes je vše trochu jinak).Je tedy na tobě toto zjistit a příslušně upravit soubor sys.txt.Pokud zjistíš nějaké nesrovnalosti,napiš sem ,budeme to řešit jelikož jsme tu od toho!!!!!!!!!!!!.Ale myslím že je vše jasan???.pokud budeš mít problém s TMC napiš,samotného mně to zajímá,a takových je tu více.
REALME GT2 Neo
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod hladik2 v 16 dub 2010 00:28

Znovu upřesním
V Resident flash máš adresář> MNav
V počítači si vytvoř adresář MNAV do něj nakopíruj Igo8,s tím že igo8.exe přejmenuješ na mnavdce.exe.Potom záleží jak rozhodneš ,igo totiž bere mapy,terén,3d,atd. z podadresáře Content.Jde tedy adresář content bumístit na SD Kartu a program mít v ResidentFlash v navigaci.Výhodou je to že jsou např.vydány nové mapy a tak je dáš na SD bez zásahu do navigace.Jak si upravíš soubor sys.txt jsem zde psal :D
REALME GT2 Neo
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod subcooler v 16 dub 2010 11:20

Díky díky díky... S tím vytvořením adresáře, přejmenováním exe file , umístěním content a popisu cesty k němu je mi to jasné, Jen si stále nejsem jist odpovědí na dvě zásadní věci... pokud si v kompu vytvořím adresář mnav a dám do něho igo s přejmenovaným exe na mnavdce tak vlastně tedy ten původní folder přepíšu tzn, že data pro lucca se tím odstraní, je to tak?.

A druhý dotaz, který byl také důležitý a buď blbě čtu, nebo pomale chápu, ten sys txt, který je potřeba upravit, to je soubor který je v IGO nebo v Lucce? V lucce jsem ho totiž nikde nenašel, takže předpokládám, že by měl být někde v IGO. Včera jsem to již nezkoušel, protože jsem přijel pozdě, ale dnes se do toho chci pustit.
Jinak k tomu TMC. Když to spustím jako exefile z karty, tak tmc hlásí, že nefunguje. Když ho dám otestovat, najde to po chvíli hledání systém a kanál, ale nakonec ohlásí opět nenalezeno. Uvidíme, co to udělá z Flashe a kdyžtak se ozvu...
Zatím dík moc za trpělivost :oops:
subcooler

Příspěvekod hladik2 v 16 dub 2010 12:14

Ano původní adresář Mnav odstraníš a dáš nový z počítače,pokud nechceš přijít o původní soft,pouze jej přejmenuj třeba Mnav123 a nakopíruj Mnav nový s igo.Sys txt je součástí igo.
REALME GT2 Neo
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod subcooler v 16 dub 2010 13:32

Tak super a dík moc, teď už jsem po teoretické stránce zcela v obraze, takže praktická destrukce bude následovně pokračovat večer. Určitě dám vědět, zda jsem zvítězil či nikoli.
Ještě jednou díky....
subcooler

Příspěvekod hladik2 v 16 dub 2010 13:49

Jasně a dej vědět jak TMC
REALME GT2 Neo
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod subcooler v 16 dub 2010 22:39

tak bohužel, bez úspěchu. udělal jsem přesně dle popisu, takže...
Po otevření lucca se mi zobrazily následující soubory:
data storage
my documents
program files
resident flash
sdmmc disk
temp
windows
a zástupce control panel
otevřel jsem složku resident flash a do ní jsem nakopíroval v počítači upravenou složku s IGO8 kterou jsem předtím přejmenoval na MNav. V této složce jsem původní soubor IGO8 přejmenoval na MNavdce.exe a upravil jsem sys.txt, takže je v něm teď tohle:
[interface]
show_exit=1
app="ResidentFlash/MNav/mnavdce.exe"
sdcardpath="\Sdmmc"
content="Sdmmc/content"
dále jsou ve složce ještě tyto soubory:
defaults
licence
branding (zip)
data(zip)
gpstmc.dll
tahoma
tahomabd
původní složku MNav jsem přejmenoval na MNav_lucca
Več složce resident flash mám teď
složky:
Mapregions,MNav,Mnav_lucca,System.
Na SD ve slotu jsem nakopíroval složku content a v ní jsou podsložky:
Building
dem
lang
license
map
poi
speedcam
voice.

vše jsem zrestartoval, dokonce vyndal i baterku, ale vše skončí hned po zapnutí... navigace se zapne, přečtu varování o bezpečné jízdě, stisknu ok, v zákl. menu zvolím navigace a pak už se nic neděje...
napadá tě něco???
subcooler

Příspěvekod subcooler v 17 dub 2010 00:08

takže jsem ještě laboroval dál a zkusil jsem spustit igo ze servisního menu z okna shell..
po spuštění mnavdce.exe se igo rozběhne, ale ohlásilo, že nemá language. tak jsem tuto složku přesunul do složky content vytvořené v mnav z content na sd kartě, zrestartoval jsem, znovu spustil a už to načetlo lang a zase oznámilo, že nemá voices, tak jsem opět přidal voices z karty do mnav/content, zrestartoval, spustil, načetlo to hlasy i jazyk, a oznémilo fatal eror, že nemá mapy. ty už tam ale nezkopíruji, neb resident flash je fulllllll.
jsem zas v pr... :roll: :? :!:
subcooler

PředchozíDalší

Zpět na BLAUPUNKT LUCCA - specifické postupy