Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skiny Riks a PlusPlus pro iGO8 v 8.0.0.xxxxx

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Preferuji a nejčastěji používám skin (svou volbu můžete průběžně změnit):

Riks_tS ________ s plným panelem s aplikacemi
5
8%
Riks_tS ________ s poloprůhledným (průhledným) panelem
2
3%
Riks_ALL_tS ____ s nastavitelnou průhledností panelu
2
3%
PlusPlus_tS _____ s plným panelem
2
3%
PlusPlus_tS _____ s poloprůhledným (průhledným) panelem
0
Žádná hlasování
PlusPlus_ALL_tS+ s nastavitelnou průhledností panelu
20
31%
Micsan_Trans
3
5%
Di/\/\Ka
20
31%
TTSkin
2
3%
jiný
8
13%

Celkem hlasů : 64

Re: úpravy skinů Riks a PlusPlus pro iGO8

Příspěvekod Jarouš v 27 zář 2008 20:11

Mike to má přes 600 km.Tak daleko to nemá nikdo u nás,ani z druhé strany republiky.Na posledním srazu to měl nejdále asi Foci.Do Košic nevím, jak je to daleko,ale daleko. :lol: :lol:
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod Jerry v 27 zář 2008 22:41

Jarouši, o 2 km dál, než do Mariánek - 430 km od domu ke křižovatce Hlavní ulice v Kosticích
Jerry
Lenovo TB-X705F (Android 9)
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Realme 8
Jerry

Příspěvekod TomášF v 29 zář 2008 18:37

Mám tady jeden doplněk do skinu PlusPlus a sice zobrazování nadmořské výšky na metry (nezaokrouhlené na desítky metrů) i v navigačním panelu a v obrazovce Nastavení navigačního panelu:

1. úprava zobrazení nadmořské výšky v obrazovce Nastavení navigačního panelu:
V souboru navigatemap_xxx_yyy.ui (kde xxx_yyy je příslušné rozlišení) najděte tento text

<PUSHBUTTON pbtn_t5 bmp="trip5.bmp" template=xtxthud1 x=160 y=89 w=70 z=0 align="RIGHT-15" iconvalign="CENTER" iconalign="RIGHT-1" var="11" textmodel_wstr="navigation.current_altitude.full_text">

a upravte textmodel_wstr

<PUSHBUTTON pbtn_t5 bmp="trip5.bmp" template=xtxthud1 x=160 y=89 w=70 z=0 align="RIGHT-15" iconvalign="CENTER" iconalign="RIGHT-1" var="11" textmodel_wstr="gps.elevation">

Uvedené souřadnice platí pro rozlišení 320 na 240, pro jiné rozlišení budete mít jiné hodnoty.

2. úprava zobrazování nadmořské výšky v navigačním panelu:
V souboru navigatemap_xxx_yyy.ui (kde xxx_yyy je příslušné rozlišení) najděte tento text

<element_template et_NavInfoAltitude>
<TEXT xxx template=xtxt template=xetNavInfoNum textmodel_wstr="navigation.current_altitude.number_text" visiblemodel="navigation.current_altitude.valid">
<TEXT xxx template=xtxt template=xetNavInfoUnit textmodel_wstr="navigation.current_altitude.unit_text" visiblemodel="navigation.current_altitude.valid">
</element_template>

a upravte následovně

<element_template et_NavInfoAltitude>
<TEXT xxx template=xetNavInfo_text text="Elevation" visiblemodel="ui.bShowMonocle">
<TEXT xxx template=xetNavInfoSingle textmodel_wstr="gps.elevation">
</element_template>

Otestováno na rozlišení 320 x 240 na Mio C710.
Tomáš
Mio C710+, odemčené, služební OziExplorer
TomášF

Příspěvekod SvoDa v 29 zář 2008 18:41

Tento člověk bude na srazu dost chybět :(
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod tomasii v 29 zář 2008 19:06

@TomasF: tvoji úpravu jsem nezkoušel, ale v našich PlusPlus tS+ se přece jak v kokpitu, tak pod navišipkou zobrazuje n.v. i v rozlišení 320x240, i 240x320.
Co přináší tvoje úprava navíc? Zaokrouhlení metrů pod navišipkou?
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod TomášF v 29 zář 2008 19:40

Ve skinu PlusPlus tS (alespoň v tom co mám já a na kterém dělám úpravy - 080829) se zobrazovala nadmořská výška zaokrouhlená na desítky metrů. Tato úprava by měla docílit toho, že se bude zobrazovat na metry. Myslím, že do některého pozdějšího skinu PlusPlus jste dávali n.v. "natvrdo" přímo do navigačního panelu (kokpitu) a ta už na metry byla, ale toto se týká standardních polí v kokpitu nastavovaných na obrazovce Natavení kokpitu - tam kde si volím, které tři hodnoty se mají v kokpitu zobrazovat.

Úprava podle bodu 1.
Image1.jpg

Úprava podle bodu 2.
Image2.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Tomáš
Mio C710+, odemčené, služební OziExplorer
TomášF

Příspěvekod Zdenek C v 30 zář 2008 05:54

Tu n.v. v kokpitu skinu ++ jsem navrhoval upravit (postup bude nekde popsanej) uz tenkrat, kdyz jsem psal, jak do skinu vubec nezaokrouhlenou n.v. dostat. Nesledoval jsem ale dal, jak to dopadlo, protoze u sebe jsem si tu upravu udelal. U skinu ++ je to nastesti pouziti gps.elevation, Dimka je vetsi legrace. Ale uz ho mam :!:
Zdenek C

Příspěvekod tomasii v 30 zář 2008 13:23

Já mám zaokrouhlenou hodnotu v Tripmasteru i v kokpitu, jedině není zaokrouhlená pod navišipkou. Zřejmě jsem při úpravě skinu použil tu úpravu od Zdenka C.
Např. v kokpitu je:
<PUSHBUTTON pbtn_t5 bmp="trip5.bmp" template=xtxthud1 x=300 y=105 w=100 z=0 align="RIGHT-25" iconvalign="CENTER" iconalign="RIGHT-5" var="11" textmodel_wstr="gps.elevation">
Tam se zobrazuje zaokrouhlená n.v.

Ale pod navišipkou:
<TEXT alt1_val x=202 y=233 z=10 w=77 L2R=1 align="center" text="" fontsize=15 font="tahomabd" glowsize=1 color=#ffffff color2=#000000 color3=#000000 textmodel_wstr="gps.elevation" visiblemodel="gps.valid&!ui">
se zobrazuje nezaokrouhlená n.v., i když je parametr stejný. Není to 100% :?
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod Zdenek C v 30 zář 2008 14:48

To je divny, ted jsi me znejistil. Dal bych ruku do ohne za to, ze se v kokpitu zobrazuje nezaokrouhlena n.v. Bohuzel mam navigaci doma, tak se vecer podivam. navic jsem mel dojem, ze Dan tuhle upravu dal do poslednich verzi skinu ++ (ALL) a ze chodila. Jestli se pletu, tak to by teda byla rana. :x
Zdenek C

Příspěvekod SvoDa v 30 zář 2008 15:21

Chlapci, já už se tu ztrácím a jen zdánlivě tuším, o čem se tu vlastně bavíte.
Je fakt, že jsem dělal přesnou nadm.v. napevno pod navišipkou a popř. i volitelnou jako jeden ze tří údajů v panelu (PlusPlus), ale pouze pro rozlišení 480/272, jelikož strojem s jiným rozlišením nedisponuji, takže nemám tučení, co vlastně tomasII do jiných rozlišení dával a co ne a jak to v nich vlastně vypadá ani nevím.
Navíc se dá údaj o přesné min. a max. nadm. výšce v tripcomputeru dodělat úpravou souboru tripcomputer:xxx_yyy.ui, a to dnes vymyšleným a publikovaným způsobem ZdeňkaC ve vlákně o dimkovi, ale lze to provést obecně ve všech skinech, jelikož v žádném skinu jsem soubor tripcomputer:xxx_yyy.ui nenašel, takže to ani žádný skin neřešil jinak než data.zip .

Takže zkopíruj z příslušného rozlišení v data.zip ze složky ui_igo8/xxx_yyy.ui do PC soubor tripcomputet:xxx_yyy.ui a změň v tom konce dvou řádků. Až to budeš mít, soubor vlož do skinu do složky ui_igo8/xxx_yyy.ui (xxx_yyy = rozlišení displaye, např. 320_240)
Původní řádky (to červené musí pryč):
<TEXT txt_trip_min_elev template=txt_tripcomp_value x=206 y=189 text="0" textmodel_wstr="other.tripcomputer.min_elevation.number_text" fixedwidthnumbers=1>
<TEXT txt_trip_max_elev template=txt_tripcomp_value x=346 y=189 text="0" textmodel_wstr="other.tripcomputer.max_elevation.number_text" fixedwidthnumbers=1>

Upravené řádky:
<TEXT txt_trip_min_elev template=txt_tripcomp_value x=206 y=189 text="0" textmodel_wstr="other.tripcomputer.min_elevation.number" >
<TEXT txt_trip_max_elev template=txt_tripcomp_value x=346 y=189 text="0" textmodel_wstr="other.tripcomputer.max_elevation.number" >

Pro jiná rozlišení tady v těch řádcích budou pochopitelně jiné souřadnice, ale ty neměň, jelikož jejich hodnoty budou odpovídat tomu či onomu rozlišení. proto je důležité najít správný soubor tripcomputer
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu