Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nové mapy

Jaké používám mapy?

TeleAtlas (pro EEU)
686
41%
NAVTEQ (pro EEU)
513
31%
TeleAtlas (pro WEU)
179
11%
NAVTEQ (pro WEU)
156
9%
Regionální vydavatelé(CEDA, TopMap,...)
136
8%
OSM
3
0%

Celkem hlasů : 1673

Re: Nové mapy

Příspěvekod SvoDa v 29 zář 2008 13:10

OK. Nic si z toho nedělej, já už mám z toho všeho taky hockey.
Jak už jednou nádherně napsal IgoK nejde o o to, že mi to nejede, důležité je, že to nejede ani ostatním :lol: :lol: :lol:
Můj osobní názor je ten, že lepší mapa třeba z ledna, pokud umí vyhledávat adresy, než mapa ze včerejška, která to neumí.

Bylo ale zajímavé se podívat, jak vypadá průjezdní mapa ČR - kolem dálnic pusto prázdno a všude Jasperovy radary :lol: :lol: :lol:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod TomášF v 29 zář 2008 14:13

Pánové, jste sice oba (SvoDa i vovi) mistři v práci s iG08, ale tady se mi zdá, že motáte dohromady dvě věci:

- mapa CzechRep_2008.04_080604.fbl je určena pro iG02006 nebo MioMap 3.x. Takže ta opravdu v iGO8 nebude vidět. A tato mapa pod MioMap 3.2 jede bez problémů - osobně mám vyzkoušeno.

- mapy verze 2008.07 jsou pouze pro iG08 (i když asi jen po vyléčení nebo, jak píše vovi, jen pro určitou verzi iG08) a nepracují ve starších verzích iGO2006 a MioMap 3.x. Myslím, že poslední funkční mapy pro iGO8 jsou 2008.04.

- jinak, jak jsem se všiml, tak mapy pro iGO8 mají hned za názvem státu tu osmičku, např. Slovenia8_2008.07_080819.fbl mapy pro iGO2006 a MioMap 3.x tam osmičku nemají.
Tomáš
Mio C710+, odemčené, služební OziExplorer
TomášF

Příspěvekod sstopar v 29 zář 2008 14:32

Tak ted nevim. mam dat ty mapy na web, nebo ne ???
iPhone 4S 32G+iPad 64G a koupené iGO Primo CZ+SK :-)
Mio C 520, iGO PRIMO 1.1 na MDF doma v šuplíku...
Nově pokuřující modifikované eGo-C s echomizérem, nebo tanky :-)
sstopar

Příspěvekod tomasii v 29 zář 2008 14:56

V mapách je skutečně pěknej hokej, asi by chtělo, aby ten, kdo se tím hokejem už prokousal, udělal nějaký přehled.

Taky jsem se na CzechRep_2008.04_080604.fbl nachytal a nejela mi v iGO8, kde ale zjistit, že je pro iGO6? Na mých oblíbených zdrojích, kde je napsané, co je co za mapu, nebyla a tak jsem zkusil link z fóra, no a pak :mrgreen:
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 29 zář 2008 14:58

Zdeňku, díky za vysvětlení.
Koho napadlo dávat do fóra o iGO8 příspěvky a odkazy týkající se MioMapu :o

Chlapci, pak už se v tom tady nevyznáme.

Jestli se tu někde bavit i o mapách MioMap, tak založte přísl. vlákno a moderátory prosím, aby příspěvky k mapám MioMapu z tohoto vlákna tam přesunuli, nebo na to zas někdo naletí jako já, nebo vovi a bude zbytečně stahovat, restartovat a tápat. Děkuji.
Vovi dokonce psal, že ta mapa chodí s patchem, což se pochopitelně pouze domníval a ani se mu nedivím, já bych se domníval taky. Nepředpokládám totiž, že by se dala mapa z iGO2006 patchnout pro iGO8.

@sstopar: na web to klidně dej, ale do správných sekcí :lol:

@tomasII: takys naletěl viď. Já ti práci s pžehledem map o pár stránek nazad dal a byla to práce na mnoho hodin všechno vyzkoušet a otestovat podrobnosti, vypsat dodavatele, porovnal velikosti,... je mi jasné, že to a pár dní nebude platit a proto je to práce pana Sysifose :(
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 29 zář 2008 15:16

Pokud se dobře pamatuji, tak diskusi o mapách pro MioMap začal SvoDa viewtopic.php?f=9&t=85&st=0&sk=t&sd=a&start=210#p4318
Já k tomu dodal: viewtopic.php?f=9&t=85&st=0&sk=t&sd=a&start=220#p4319
a potom jsem reagoval na: viewtopic.php?f=9&t=85&st=0&sk=t&sd=a&start=220#p4330
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Přehled co kam patří dám dohromady, až se dostanu domů. :P
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 29 zář 2008 15:29

:o Jen se směj :o , jenže já si jenom posteskl nad filosofií výrobců map, že chodí jen s novou verzí a taky nad majiteli MioMapu, co hodlají používat MioMap i nadále, že už možná nové mapy (update) asi nikdy neuvidí, jelikož si teď můžou updatovat mapy Moovkaři a nenapadlo mne, že sem o pár příspěvků dál dá nějakej amatér do fóra o iGO8 odkaz ke stažení mapy pro MioMap a nediv se, že to pak všichni ve vlákně o mapách k iGO8 stahují.
A ještě se tomu směj :roll:
Myslím, že ty, kteří působí na tomto fóru a provozují ještě stále MioMap bychom napočítali na prstech jedné ruky a to ještě ruky člověka, co pracoval dlouho na pile.
Jako mystifikace to bylo ale dobrý - SvoDa a tomasII to stáhli a zkoušeli rozjet v iGO8 a Vovi správně předpokládal, že by ta mapa měla chodit s patchem. Spousta ostatních, že to taky prubnuli, se raději ani nepřizná :lol:
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 29 zář 2008 15:32

Já už se příště polepším, mně připadolo, že je to z příspěvku zřejmé.
amatér
Moderátor

Příspěvekod tomasii v 29 zář 2008 15:39

No já píšu spoustu návodů a pak zjišťuji z reakcí ostatních, že tomu občas rozumim jen já... :D :D :D
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 29 zář 2008 15:41

amatér píše:mně připadalo, že je to z příspěvku zřejmé.
Mně taky připadalo, že je to pro iGO8 :lol: :lol: :lol:
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Mapy, verze map a jejich aktualizace