Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

GoClever 5066 TMC - DEJVID IV.

Zde řešíme všechny modely navigací GOCLEVER - např. 5010/3535/5066/4090T-DEJVID/4335/3550/5055...

Re: GoClever 5066 TMC - DEJVID IV.

Příspěvekod Radek12 v 17 bře 2010 19:06

Měl bych takový dotaz.Už jsem měl v životě víc navigací a tak můžu porovnávat.Koupil jsem si taky tuhle novou navigaci a jsem s ní spokojený,když porovnám cenu/výkon.Jen mě trošku zarazilo jak je málo čitelný display,když svítí slunce.Chybí mě u navigace nastavení kontrastu,jas mám naplno.Jelikož jsem objednal dvě navigace i pro kámoše,tak vím,že to není vadným kusem,i ta druhá je na slunci skoro nečitelná.Je možné,že je tam pasivní display nebo čím by to mohlo být? Dá se to třeba nějak softwarově upravit? Jaké máte vy zkušenosti s viditelností displaje u této navigace? Díky za názory a rady.
Radek12

Příspěvekod addam v 17 bře 2010 19:27

Přiznám se, že s displejem u DEJVIDa nemám osobně žádný problém - bez problému na něj vidím a s nečitelností jsem se nesetkal (a to nosím brýle).
Mohlo by to vypadat, že jsem podjatý protože jsem prodejce - ale zcela upřímně - ani u DEJVIDů III. (kterých se prodalo obrovské množství) a ani u DEJVIDů IV. (kterých se za první dva dny prodalo cca 60 kusů), jsem zatím od žádného zákazníka nezaznamenal jedinou stížnost na displej (spíš naopak).

Takže prosím ostatní kolegy s navigacemi DEJVID III. a IV. aby se subjektivně vyjádřili jak TO vidí...
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor

Příspěvekod lfiala v 18 bře 2010 07:18

Taky k tomuto prispevku prispeji svoji troskou do mlyna. Vcera jsem Dejvida IV poprve testnul v praxi. A byt zrovna nesvitilo slunicko, take jsem mel problemy s citelnosti displeje. Jenze jsem za prve displej nebyl v nejlepsi pozici (montoval jsem ho na sklo na posledni chvili pred vyjetim) a za druhe jas jsem mel nastaveny asi na 40%. Uz jsem mel rozepsany prispevek o snizene citelnosti displeje, jenze pak jsem si rekl, ze nebudu panikovat a podelim se o sve zkusenosti az to poradne otestuji. Takze to vypada, ze po vikendu o tom napisu vic.
Dejvid IV; micro SDHC 8GB
folie ClearTouch Anti-Glare
Igo8
lfiala

Příspěvekod Jardabr v 18 bře 2010 07:42

Zdravím, včera jsem s Dejvidem IV. jel jen asi půl hoďky a nevšiml jsem si nějaké nečitelnosti. Nemám navigaci ale na palubce, mám držák na boku u sloupku.
JardaBr
MIO C250
GoClever 5066 TMC - D.IV. PRIMO, iGo 8.3.4.117940
Jardabr

Příspěvekod Radek12 v 18 bře 2010 16:59

Tak dneska jsem jel opět větší vzdálenost a bohužel musím konstatovat,že jakmile svítí sluníčko,tak zobrazení je špatné. Připadá mě,že je to povrchovou úpravou displeje,odráží světlo.Chtělo by to nějak přidat na jasu a kontrastu.Jinak to nemá chybu.
Radek12

Příspěvekod vovi v 18 bře 2010 17:03

Tak si zkus sehnat matnou fólii na displej - to by mohlo pomoct ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod addam v 18 bře 2010 17:26

Radek12 píše:Tak dneska jsem jel opět větší vzdálenost a bohužel musím konstatovat,že jakmile svítí sluníčko,tak zobrazení je špatné. Připadá mě,že je to povrchovou úpravou displeje,odráží světlo.Chtělo by to nějak přidat na jasu a kontrastu.Jinak to nemá chybu.

Dnes jsem s DEJVID IV. najel cca 170 km a opět jsem žádný problém s čitelností displeje nezaznamenal ;)
Nicméně Radku, pokud jsi navigaci kupoval u nás, tak mi do SZ napiš číslo faktury a nechám Ti zdarma odeslat antireflexní matnou folii na displej 5" a uvidíš, jestli uvidíš...

Ostatní zájemci si ji mohou objednat zde: http://www.entershop.cz/main.aspx?CLS=P ... ID=-536187

Ochranná fólie LCD mat 5" HQ pro GPS navigace

Vysoce kvalitní ochranná fólie 5" pro PDA / GPS navigace / Mobilní telefony.

* Matná, antireflexní - snižuje odlesky.
* Ochrání před poškrábáním displaye.
* Kvalitní japonský materiál.
* Jednoduchá aplikace.

Obrázek
addam
Administrátor

Příspěvekod Radek12 v 18 bře 2010 17:38

Díky za nabídku to se jen tak nevidí,zkusím to s tou folií.Kupoval jsem u Vás dvě navigace.Jinak navigaci chválím,chválím za ty peníze bezkonkurenční.
Radek12

Příspěvekod lfiala v 18 bře 2010 21:23

Ahoj Radku,
prosim, az tu folii vyzkousis, dej sem na forum vedet, jake s tim mas zkusenosti. Zajima me jestli se doporucena folie musi nejak orezavat a taky by me zajimalo (nemam odvahu to zkouset) jestli na displeji jiz nejaka folie je a jestli se musi sundat. Ptam se proto, protoze na displeji je videt par malych bublinek.
Dejvid IV; micro SDHC 8GB
folie ClearTouch Anti-Glare
Igo8
lfiala

Příspěvekod addam v 18 bře 2010 21:44

Z výroby je na displeji ochranná - respektive transportní folie. Jejím jediným významem je to, aby se displej při balení a další manipulaci zbytečně nepoškrábal. To stejné se týká například mobilních telefonů, kalkulaček, hodinek a další elektroniky.
Takže tuhle folii klidně sloupni ;)
addam
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na GOCLEVER - specifické postupy