Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skin Gurjon 5.x, 6.x (iGO8.3.2. a 8.3.4.)

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: skin Gurjon 5.x, 6.x (iGO8.3.2. a 8.3.4.)

Příspěvekod SvoDa v 09 bře 2010 06:56

@expertdb:Je to záměr - seper extra big šipky jsou pro "slepce", tak tam visí furt.
@fmilan: testuj to tak, že si někde v klidné ulici napícháš vlastní radary třeba s třicítkou ;)

edit : k té funkci Announce speed limit after speed UP/DOWN je script
runif AnnouncespeedafterUPDOWN 1 'dCurSCTyp.set 200,dCurSCSpeed.set %navigation.current_speed_limit.value,vTmp.set vSpeedcamWarningLangType,vSoundDelay0.set 0,Run sc_spoken_alert_lang_select_ultra'

a pokud odhaduji dobře tak těch 200 (m) je nastaveno default hlasové hlášení radarů
ty procenta pak nastavitelné hodnoty pro hlášení radarů (lze nastavit rozmezí překročení - +/- 3,4,5,10,20,30 km/h)
to o langu a to spoken, že se ozývá ultra a ne iGO6 typ hlasu - bere příslušný jazyk hlášení
sounddelayO, že se neozve zvuk ?

Vyplývalo by z toho, že ikdyž máš/nemáš nastavené hodnoty rozmezí překročení limitu radaru, nebude se při jízdě nad tento limit ozývat to permanentní pípání, nebo co máš nastaveno pro zvuk při překročení radaru, které ztichne, když zpomalíš, prostě nebude to pípat ani když pojedeš nad limit, ale 200 m před radarem se opět ozve hlasové radarové hlášení jako indikace toho, že jedeš nad limit, ale mohu se plést.
Jakou v tom pak v této souvislosti hraje roli další novinka nastavení vzdáleností pro vizuální a hlasové upozornění u jednotlivých typů radarů a jestli se to nějak navzájem bije, netuším
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod harcarik v 09 bře 2010 08:47

Nastavenie vzdialenosti pre vizuálne a hlasové upozornenie funguje dobre.
Naviac hlasové upozornenie zopakuje tak ako je nastavené v Hlasovom nastavení radarov / Opak. pred radarom.
harcarik

Příspěvekod SvoDa v 09 bře 2010 09:51

To je fakt, jenže k čemu je tedy to Announce speed limit after speed UP/DOWN jsme zatím nezjistili
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 09 bře 2010 11:12

Ona ta GJ angličtina je poměrně svérázná, ale nemohlo by to být něco jako: "Oznámení omezené rychlosti po jeho změně nahoru/dolů"? Tohle je pokus o doslovný překlad; pokud by to tak bylo, pak v langu by asi vypadalo lépe "Upozornění na změněný rychlostní limit".

Pak by asi měl při změnách rychlostního limitu zaznít hlas a oznámit jeho novou hodnotu(třeba při vyjetí z obce apod...). Pokud ovšem je pravda to "ULTRA" ve skriptu, pak máme smůlu. Ledaže by se pro tohle "Ultra Audio" použily dělené hlášky vyráběné druhdy pro Micsana. To "Ultra" tady dává smysl - hlasy iGo6 totiž nejsou dělené a neobsahují jen samotné rychlosti, ale vždy jen dohromady s upozorněním na radar.
Já zatím tu 6.16 nenasadil, tak si to nemůžu ověřit ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 09 bře 2010 11:43

Taky mne to napadlo, ale GJ ve skinu hlášení změny rychlostního limitu (překročení a podkročení) má primárně (varování - aktivovat varování rychlosti - 2/2 - zvuk při překročení (podkročení) povolené rychlosti, tak proč by ho dával Rusel ke kamerám ?
Leda snad, jestli jsem dobře pochopil voviho ohledně dělených hlášek, že by to nehlásilo "pozor mobilní radar, 50 km/h", ale jen 50 km/h, nebo jen pozor mobilní radar ?
No holt musíme zkoušet.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 09 bře 2010 12:35

Asi jsem se nevyjádřil úplně přesně - myslel jsem, že by to hlásilo změnu rychlostního limitu. Třeba při vjezdu do obce by to zahlásilo "50 km/h". A při nájezdu na dálnici: "130 km/h". A nesouviselo by s překročením - prostě by to hlasem oznámilo novou hodnotu rychlostního limitu. Ty proměnné z toho skriptu se pro takovýhle výklad docela nabízejí...

Možná by bylo nejlepší vyzkoušet to s nějakými ULTRA hlasy ... třeba tady:
Kód: Vybrat vše
http://www.igo8mods.com/dimka_download.htm
jich je ve spodní části stránky dost
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 09 bře 2010 12:44

asi jsem se taky nevyjádřil jasně, ale ty změny rychlostního limitu a nastavení radarů jsou ve skinu jinde přičemž zvuky při vjezdu do obce, aby to zahlásilo změnu rychlostního limitu např. z 90-ti na 50 km/h ... tam již volit dávno jdou a nastavují se ve varování - aktivovat varování rychlosti a nikoliv ve varování - upozornění na radary.

Bohužel právě v tom varování - upozornění na radary (nový half-patch), přibyla ta položka Announce speed limit after speed UP/DOWN a pokud by se týkala rychlostních limitů na silnicích a nikoli radarů, přibyla by jistě ve varování - aktivovat varování rychlosti a nikoliv ve varování - upozornění na radary.

Tím, že je v nastavení radarů by se měla týkat radarů a ne rychlostí na silnicích při změně rychlostního limitu, ikdyž volný či přesný překlad nás vede k rychlostním limitům a ne radarům a to je asi to, co nás všechny mate.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 09 bře 2010 12:54

Ono to ale určitou logiku má - když mám třeba zakázané upozorňování na radary jako takové (a ukáznění občani A-D-CH to jistě tak mají ;) ), pak mi zvukové upozornění na překročení rychlosti fungovat bude - ať už tempomat, nebo "Jedeš rychle", nebo jen nějaké to pípání. A příslušná hláška je obsažena také ve všech základních (tím myšleno ze složky VOICE) hlasech.
Ale hodnoty rychlostních limitů jsou obsaženy pouze v "RADAROVÝCH" hlasech, které si člověk musí nahrát do složky AUDIO nezávisle na těch základních ze složky Content/Voice. A pak je celkem logické, že by tedy použití takových hlasů mělo být spojeno právě s modulem pro radary a ne se základním jádrem, které upozorňuje jen na překročení limitu, aniž by ho dokázalo nahlas přečíst. Kdybych neměl takové hlasy, pak by mi ani tohle oznamování fungovat nemohlo.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 09 bře 2010 12:59

Hodil jsem dotaz do návštěvní knihy na Gurjon webu
Kód: Vybrat vše
http://gurjon.com/gbook/yapgb.php
, sledujme reakce, třeba to tam někdo uvede na pravou míru.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod fmilan v 09 bře 2010 13:06

Takže jsem dnes zase zkoušel, ale ve vztahu k radarům jsem nepozoroval žádnou změnu. Hlášení o změně rychlostního limitu (obec - mimo obec ap.) mám vypnuté, takže to se tam neplete.
Mám nastaveno oznamování radarů nad 30 km/h, což funguje klasicky: nad 30 zobrazí a zařve radar i s rychlostí, pod třicet vypadne a nad třicet se zase zahlásí a zobrazí.
Zkoušel jsem i ta rozmezí (3 a 10), ale nic se nezměnilo.
Ještě zkusím vyjet večer, bo se přes den na silnici motá hodně aut a občas brzdí jízdu testovacích účastníků provozu :lol:
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu