Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Skiny DIMKA pro iGO8 v.8.0.0. xxxx

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: Skiny DIMKA

Příspěvekod TomášF v 26 zář 2008 17:06

Zdenek C píše:...<TEXT xxx template=xtxthud1 x=360 y=105 w=100 h=52 z=10 align="RIGHT-25" combined_textmodel="$navigation.current_altitude.number_text$ $navigation.current_altitude.unit_text$">...

Hmm, to je hezké, ale já to v PlusPlus nemám a odkud se to zobrazuje jsem ještě nenašel. Ten element_template et_NavInfoAltitude jsem zkusil zaremovat celý, ale stejně se v navigačním panelu odněkud ta zaokrouhlená výška zobrazuje...
Tomáš
Mio C710+, odemčené, služební OziExplorer
TomášF

Příspěvekod SvoDa v 26 zář 2008 17:26

@ZdeněkC, TomášF: Chlapi, strašně si vážím vaší práce, ale moc vás prosím, nemotejte do jednoho vlákna diskuse o skinu dimka a PlusPlus :!:

Každý z těchto skinů má svoje vlastní vlákna, už se v tom nikdo nevyzná. Já už v tom mám sám hokej a nevím která úprava patří ke kterému skinu :o
V dimkovi v panelu lze kromě zaokrouhlené nadmořské výšky navolit i přešnou nadmořskou výšku :!: , takže není nutno nic upravovat. Stačí v Menu pro zobrazování údajů v panelu navolit zobrazování přesné nadmořské výšky místo zaokrouhlené. V PlusPlus toto nenajdeš.

@amatér, laro: "Dopřeložil" tu hlášku a posílám tomasII pro vyvěšení nový lang.
Kdo nechce čekat, rozbal svůj lang...zip najdi v něm soubor Dictionary.lang smaž ho (po záloze), rozbal zip
Dictionary.zip
nakopči ho místo původního Dictionary.lang a pak to zas zabal, jak to bylo předtím.

EDIT: na tomasII webu už to visí komplet :D
Naposledy upravil SvoDa dne 26 zář 2008 18:21, celkově upraveno 1
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod TomášF v 26 zář 2008 18:00

OK, OK, beru tvoji připomínku :oops: , ale kam mám napsat připomínku k úpravě diMky, která ale v PlusPlus nejde udělat - připomínka se týká úprav obou skinů :?:
Tomáš
TomášF

Příspěvekod SvoDa v 26 zář 2008 18:14

Tomáši, v dimkovi do panelu lze kromě zaokrouhlené nadmořské výšky ( v menu "nadm.výška") navolit i přešnou nadmořskou výšku (v menu "přesná nadm.výška" :!: , takže není nutno nic v navigate....ui a ani nikde jinde upravovat. Stačí v Menu pro zobrazování údajů v panelu navolit zobrazování přesné nadmořské výšky místo zaokrouhlené.

Pokud se připomínka týká obou skinů, dej ji sem, nebo tam, je to jedno, ale to, co píšeš, se týká toho, jak dostat to, co má dimka volitelné, do skinu PlusPlus,který je koncepčně řešen jinak. Pokud to chceš vyřešit u Plusu, mělbys to řešit ve vlákně o PlusPlus.

V dimkovi, který visí na tomasII webu jsem vyřešil tu přesnou nadm. výšku i v kokpitu, jen mi tam zůstává "trčet" i jednotka. Součástí gps.elevation (hodnoty) je totiž i jednotka "m" a vedle toho je v kokpitu nastavena jednotka "m" navíc (není součástí hodnoty), takže je tam teď nadm.v. např. 238m m a vypadá to jako milimetry, což sice každý pochopí jako blbost, ale bez toho druhého "m" by to bylo lepší.

Jinak myslím, že jak dimka, tak PlusPlus by si zasloužili "vyřešit" tu přesnou nadmořskou výšku v tripcomputeru, kde jsou údaje o min. a max. nadmořské výšce na trase.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod TomášF v 26 zář 2008 18:50

Zkus to ještě prohledat a najít něco jako navigation.current_altitude.unit_text, v tom by měla být ta jednotka nadmořské výšky, tedy to m.
Tomáš
TomášF

Příspěvekod SvoDa v 26 zář 2008 19:17

To jsem našel, ale když to smažu, hodí to při nabíhání chybu, asi to bude zas provázané s nějakým scriptem, tak to zatím nechávám bokem a zajímám se o ty přesné výšky v tripcomputeru.

Myslím, že tripcomputer je ve všech skinech nechávaná "ladem" a vypadá v úplně všech skinech stejně a proto si myslím, že by se to mělo hledat v data.zip. je tam soubor tripcomputer_480_272.ui a i tripcomputer.ui, ale nevím si s tím rady. Stačilo by tyto 2 soubory překopírovat do skinu a něco tam upravit.
Když jsem chtěl v PlusPlus řešit jinak TMC zobrazování (skin to neřešil a nechával to na data.zip, překopíroval jsem do skinu soubor tmc_480_272.ui a tmc.ui a tam si hrál a fungovalo to. S tím tripcomputerem to bude totéž. Tím, že ve skinu nejsou soubory tripcomputer_480_272.ui a i tripcomputer.ui nechává to skin na data.zipu.

V souboru tripcomputer_480_272.ui je k té min a max nadm.v. toto:
<TEXT txt_trip_min_elev template=txt_tripcomp_value x=206 y=189 text="0" textmodel_wstr="other.tripcomputer.min_elevation.number_text" fixedwidthnumbers=1>
<TEXT txt_trip_max_elev template=txt_tripcomp_value x=346 y=189 text="0" textmodel_wstr="other.tripcomputer.max_elevation.number_text" fixedwidthnumbers=1>

ale jak z toho other.tripcomputer.min_elevation.number_text a other.tripcomputer.max_elevation.number_text udělat min a max gps.elevation netuším

Celý obsah souboru tripcomputer.ui vypadá takto:
<header>
</header>
<state ST_TRIPCOMPUTER>
<uselayer ui_Title/>
<uselayer ui_Header2/>
<uselayer ui_Footer2/>
<uselayer ui_Background/>
<uselayer ui_tripcomputer/>
<script init>
title.textmodel_wstr "other.tripcomputer.trip_name"
other.tripcomputer.set_trip_name
run sc_trippageinfo
runif bTripComputerWarned 0 'INITMESSAGEBOX 0 "Warning! Trip Computer is just as accurate as your GPS receiver is.", bTripComputerWarned.SET 1'
</script>
<script done>
title.dropmodel
</script>
<script sc_trippageinfo>
vtmp.valuemodel "other.tripcomputer.active_trip"
vtmp.dropmodel
runif vtmp 0 'SPR_trip1.phase 0'
runif vtmp 1 'SPR_trip1.phase 1'
runif vtmp 2 'SPR_trip1.phase 2'
</script>
<script sc_tripreset_confirm>
INITMESSAGEBOX 1 "This will reset this trip." 'run sc_tripreset'
</script>
<script sc_tripreset>
other.tripcomputer.reset_current
</script>
</state>
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod TomášF v 26 zář 2008 19:41

No, mám trochu obavu, že když to zatím žádný z upravovatel skinů neřešil/nevyřešil, tak že nejspíš si s tím ani oni neví rady. Ono to asi nebude jen v nějakém ui souboru, ale tady bych očekával, že to bude přímo v programu iGO8.exe. Po trase si totiž bude muset stále zapisovat do nějaké vnitřní proměnné tu minimální a maximální nadmořskou výšku a v tripcomputeru ti jí to pak jen vypisuje z programové paměti - no a pokud to v pragramu zaznamenávají jen na desítky metrů tak už z toho v tripcomputer.ui lepší neuděláš. Navíc gps.elevation tam dávat je asi nesmysl protože to je aktuální nadmořská výška.
Tomáš
TomášF

Příspěvekod amatér v 26 zář 2008 19:50

Chlapci, pomozte mi prosím někdo z nějakého důvodu mi nejde z toho uploadet.to stáhnout nová verze diMka-specter v.1.5.0a A-B-T-C-P 480_272, nemáte někdo jiný link. :roll:
amatér
Moderátor

Příspěvekod vovi v 26 zář 2008 19:52

Zkus tohle - já to tahám odtud (Specterova stránka):
http://www.igo8mods.com/dimka_download.htm
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 26 zář 2008 19:52

Na to, že jsem v tripu jednou už viděl i jiné než zaokrouhleené hodnoty, bych býval přísahal, ale ruku do ohně bych za to nedal :lol: :lol:
Možná, že to je iluze a přání otcem myšlenky.

@amatére, zkus http://uploaded.to/?id=tf76kk mně to jde

P.S. musíš nejdřív odklidit ten reklamní baner, a až pak se ti objeví tlačítko download, ale to bych asi z tebe dělal blbce a to bych nerad :lol:
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu