Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

GoClever Navigator 5010FMBT+CAM

Zde řešíme všechny modely navigací GOCLEVER - např. 5010/3535/5066/4090T-DEJVID/4335/3550/5055...

Re: GoClever Navigator 5010FMBT+CAM

Příspěvekod Jarouš v 09 led 2010 21:11

8808008 píše:......a lupnul ji místo jedné lampišky pro SPZ.

Pokud si takto přečtu text,co jiného by mě mělo napadnout :?: :!:
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod fanda v 10 led 2010 10:37

@880080008: Když si přečteš ty předchozí 3 stránky, tak najdeš odpovědi na své otázky. 16GB SDHC karty tam běžně používám, zmiňoval jsem se o dvou typech, ale doporučil bych spíš A-Data Secure Digital 16GB Turbo SDHC Class 6 (Alza za 880Kč), neboť již dvě karty od takeMS se mi rozpadly a jsou také i pomalejší.
Co se týče programů, které v navigaci mohou běžet, tak těch je požehnaně. Já jich eviduji kolem stovky a jak jsem již zde napsal, chystám autounlock program, který je zpřístupní. Jsou tam programy ze všech možných oborů, např.: Astrologie, astronomie, fyzika, matematika, text.editory, editory obrázků, tabulkové procesory, navigační programy, multimedia, atd. Bohužel ale mám trochu zpoždění, slíbil jsem to po vánocích, ale nevyšlo to. Přesto to ale bude.
PRESTIGIO GV 7777
ASUS Zenfone Max Pro M1
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fanda
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod 8808008 v 10 led 2010 12:36

@Fanda
O tuhle karu právě jde. Jeden exemplář používám asi dvě měsíce - viz pikčry. (na jednom je vidět, jak se odlamují hrazdy mezi terminálem)
Kartu jsem zkoušel v 5010, ale výsledek byl, jako bych do slotu nacpal prkýnko... ani int notifikace, ani nebyla vidět v systému. Nechce nějaký spešl formát? (karta je standartně formátovaná na FAT) Mepředpokládám ani, že bych měl nějakou exotickou verzi WIN CE5. Karta bez problémů funguje v integrované čtečnce v notesu - vyzkoušeno i na jiných strojích...

Co se týče ostatního softu. Jde mi jen o rozšíření navigace o multimedia - s tim souvisí požadavek na větší kartu, ale zkusim koupit ještě jednu a třá to projde.
Nasypat na karu pár seriálů, když se čék nudí v koloně. S tim souvisí nějaký základní prostředí, jaké bylo jako originální soft v původní dodávce navigace (toto prostředí z důvodu užívání IGO nepoužívám) Jde mi jen o klasický jednoduchý spouštěč spár ikonkami - chci navi - zmačkni tohle, chci video - zmačni toto.- Nic jiného od železa nepotřebuju, páč na rozdíl od většiny jsem navigaci odsoudil k omezenému užití a tudíž experimenty s jejím všestranným užitím pro mě nejsou releventní. Snad jen vyčítat provozní data vozu přes CAN bus.... :-) ale páč navi nemá vyvedený RS 232, nebo host USB, tak smolíček. - to píšu s úsměvem ( abyse toho zase někdo nechyt) :)

karta1.jpg

karta2.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
8808008

Příspěvekod fanda v 10 led 2010 15:00

1) Ty SD karty mi fungovaly okamžitě bez formátování. Ale už s mi stalo, že navigace neuměla přečíst kartu. Obvykle se to stalo, když jsem vytáhl kartu příliš brzy ze čtečky. Nejjistější je zadat před vytažením přes pravé tlačítko myši "Vysunout" z menu. Pokud jsem někdy formátoval kartu, tak jsem používal tento program:
http://panasonic.jp/support/global/cs/s ... atter.html
Jó a ještě k formátování, takhle velké karty se formátují na FAT32. Hranice mezi FAT16 a FAT32 je na 2GB.
2) Ještě mne napadlo, ikdyž si myslím, že všechny podverze WinCE 5.0 umí SDHC karty. Zkoušel si i jiné SDHC karty a chodí ti v 5010?
3) Takže i tyhle karty mají nekvalitní materiál. Já jsem si myslel, že to odflákli jenom u takeMS.
4) Co se týče multimédií. Pokud nechceš zasahovat do navigace vůbec, tak je možné použít vestavěné přehrávače hudby a videa. Umí dost formátů, alespoň ta verze co mám já. Pokud ti to nestačí, tak bych doporučil Spouštěč pro Dejvida II a III. Pozor, je třeba ho upravit. Zatím si ho prohlédni, pak dej vědět, stáhni si ho a já bych ti řekl co musí být jinak.
PRESTIGIO GV 7777
ASUS Zenfone Max Pro M1
fanda
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod 8808008 v 11 led 2010 15:10

@ Fanda,
Díky za rady chlape. karta už šlape, ale musel sem koupit novou. Je stejná, jakko jsem již zkoušel - výrobce typ atp., ale prostě ten starší model ne a ne se nahlásit. V notesu jsem ještě testoval případné chyby, formát charakter sektorů, ale vše se jeví O.K. jen prostě v 5010 se nehlásila. Nová káča se ozvala na první našlápnutí... holt občas je něco jinak.

Dejvida III jsem si stahnul. Dle screenshotů se mi to velmi líbí. Jednoduché, přehledné, chytré a hlavně - báječnej nápad... Jen by mě zajímala možnost případné grafické editace. Na stávající IGO jsem si vytvořil welcomescreen a backgroud dle mých představ je-li to uživatelsky možno zněnit, pak bych se do toho se svolením autorů rád pustil. Nechci tě tim zatěžovat, takže se s tim poperu sám, jen nejspíš potřebuju kapku pošťouchnout how-to....

jinak musim říci, že ačkoliv jsem původně kupoval 5010 jako loow-end s tim, že ji stejně rozkutám a pokud se to nepovede, tak to bolet nebude, tak se ukázala jako velmi slušně fungující a kvalitně zpracovaný výrobek s velmi dobrou citlivostí a bezproblémovym chodem - vzhledem k tomu tomu, jak sem se na ní "podepsal" Jen mě zklamala poslední verze IGO 8.3.4, kde se nevim proč dějí prapodivné stavy při automatickém vypnutí při ztrátě napájení z adaptéru - zhuba z poloviny se nevypne a následném zapnutí, kdy se navi někdy sama o5 vypne, někdy najede do sice funkčního, leč velmi zatuhlého stavu. Pokoušel jsem se editovat sys file, což u starších verzí fungonalo. no nic.... šla tam z5 8.3.2... u Amiga mi to fachalo rovněž bez potíží. Celej problém samozřejmě vychází z toho, že na rozdíl od většiny ostatních majitelů nelze navigaci ze zástavby jednoduše vyjmout a odnést z auta, takže buď bych ji musel pokaždé růčo vypínat, což povede ntně k tomu, že na to jednou zapomenu (už jen pro to, že sem předělěl podsvětlení na palubní okruh - tedy se jeho intenzita mění s nastavením podsvětlení budíků a vypíná se tudíž s klíčkem), nebo to nechám na automatickém shut downu, který ale musí fungovat...
8808008

Příspěvekod fanda v 11 led 2010 23:16

1) Jsem rád, že ten problém s SD kartou je vyřešen
2) Změny v spouštěči pro Dejvid III si dle mého lze provádět jak budeš potřebovat. Nemyslím si, že by to někomu vadilo. Vždyť to by se nemohly upravovat skiny a další věci v navigaci. Mimo to by to mohlo zajímat dalších pár lidí majících 5010, neboť jak jsem napsal, je třeba upravit některé skripty aby to celé fungovalo i na této navigaci.
3) Pokud budeš potřebovat poradit, tak jsem k dispozici.
4) Mně se to neděje a mám též verzi 8.3.4... . Faktem ale je, že teď v zimě používám navigaci velmi málo, neboť se nikam dál nevydávám. Nepomohlo by trochu promazat složku SAVE? Je na to tady vlákno (Navigační software iGO8 všeobecně | IGO8 verze, ... | Nová verze IGO8) a tam se tyto problémy probírají. Speciálně problémy při přechodu na novější verzi.
PRESTIGIO GV 7777
ASUS Zenfone Max Pro M1
fanda
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod fanda v 14 úno 2010 18:11

V prvním příspěvku jsem zveřejnil doposud diskutované poznatky a začal jsem též zveřejňovat popis slíbeného odblokování pro přístroje GC5010 a MioC520. Aby to šlo vše rychleji, tak bych potřeboval podstatně víc volného času, ale ten není, bohužel.
PRESTIGIO GV 7777
ASUS Zenfone Max Pro M1
fanda
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod amatér v 14 úno 2010 18:44

:D fando, já to vydržel, ale ty ses nechal zviklat :lol: :lol: :lol:
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod fanda v 14 úno 2010 18:51

Za všechno může Dan, ten mne zviklal :lol: . Vypadalo to jako kdybych si to chtěl nechat pro jen sebe.
PRESTIGIO GV 7777
ASUS Zenfone Max Pro M1
fanda
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 14 úno 2010 18:53

:oops: :oops: :oops:
Nicméně ohledně těch knihoven by bylo dobré dát řeč na srazu ;) :D není-li to tajné :lol: :lol: :lol:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na GOCLEVER - specifické postupy