Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skin Gurjon 5.x, 6.x (iGO8.3.2. a 8.3.4.)

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: skin Gurjon 5.x, 6.x (iGO8.3.2. a 8.3.4.)

Příspěvekod expertdb v 27 led 2010 20:39

Toto odzoomovaní používám už delší dobu a zabudoval to do své modifikace skinu Lakva ;) .
Evolve Multitraxx
Igo Primo 2 + skin ZoZo_ex
expertdb

Příspěvekod SvoDa v 27 led 2010 20:56

Když si dáš v settings_xxx_yyy.UI v řádku
<HSCROLLBAR hsc_DPercentage template=csuszka y=106 min=10 max=250 endsize=0 blockincrement=_0.0 valuemodel="ui.DPercentage" onchange='txt_DPercentage.text DPercentage'>

místo hodnoty 100, hodnotu menší, já zkoušel 10, tak tě to přizoomuje čumákem k silnici, podobně jako maxi smartzoom

Úprav nebylo moc, tak jsem se po té, co jsem se vypr..., do toho dal, i s touto úpravou (10-250%):
gj_6.14_1_tSi_da.zip

aktualizován i lang, datum jsem neměnil.

EDIT: IvoK se na to taky vrhnul a je tu i verze pro rozlišení 480x272 i 320x240, VGA
gj_6.14_1_tSi_da_43.zip
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod expertdb v 28 led 2010 03:20

SvoDa píše:No a při tomto přepínání velikostí ikon pruhů se projevuje i různá velikost (nastavitelná) návěští vskin/common/lineinfo_signpost_xxx.ini (např. s malými ikonami pruhů malá návěští,...).

To s těmi návěštími se mi to nějak nezdá. Velikosti pruhů se mění,ale návěstí zůstává stejné dle navoleného typu (šipky nahoru,dolu,barevně). Ani Gurjon neuvádí v logu k verzi žádné úpravy týkající se návěští.
Evolve Multitraxx
Igo Primo 2 + skin ZoZo_ex
expertdb

Příspěvekod SvoDa v 28 led 2010 07:10

@expertdb:
Gurjon uvádí
"Added regulation zoom when the appearance shields"
což se dá volně přeložit jako přidána regulace zoomu (velikosti, přiblížení, oddálení) když se zobrazí návěští.
Může se to týkat jen vzdálenosti pohledu na mapu a nikoliv návěští, ale taky nemusí, protože ve skinu v skin/common/ jsou soubory lineinfo_signpost.ini a lineinfo_signpost_org.ini které nemají nic společného s tím, jestli se jedná o barevné či bílé šipky ve směru nahoru či dolů v návěštích (ty jsou v ski/XXX_YYY/), a přesto v každém z těchto souborů v common jsou jiné hodnoty velikosti textu v návěští:
v souboru lineinfo_signpost.ini je signpost_font_size=12 a
v souboru lineinfo_signpost_org.ini je signpost_font_size=10
a z toho jsem vycházel, že se to někde musí nějakým způsobem projevovat.

Co se týče typů návěští - barevné či bílé šipky ve směru nahoru či dolů v skin/XXX_YYY/ jde o soubory
laneinfo_signpost_down.ini (s barevnými šipkami dolů)
laneinfo_signpost_up.ini (s barevnými šipkami nahoru)
laneinfo_signpost_org.ini (s bílými šipkami nahoru)
laneinfo_signpost_org_down.ini (s bílými šipkami dolů)

a ve všech jsou hodnoty velikost návěští - max_signpost_width=110, velikost písma - signpost_font_size=12 (dle libosti si je zde můžeš opravit jak jsme již mnohokrát psali).
Proto pořád špekuluji o tom, že se tam někde nějak musí min. ta velikost textu v návěští nějak projevovat viz. různé hodnoty fontsize v souborech skin/common/lineinfo_signpost_xxx.ini.

Třeba to nemá ale s velikostí zobrazovaného textu v návěštích, natožpak s velikostí jich samotných nemá nic společného, ale jen s tím oddálením a pakliže jsem interval předělal na 10 - 250 %, tak i přiblížením pohledu na mapu s křižovatkou, při zjevení se návěští.

Nutno zkoumat, testovat a objevovat, já nejsem schopen za chvilku testování činit závěry taky nepůsobím jako výkladce či P.R. Gurjonova skinu a ani se mnou své nápady nekonzultuje, jen mu sem tam pošlu pár nápadů, které málokdy zapracuje do svého origo skinu, do nejž pak já a nyní i rozlišení 320x240 i IvoK přidáváme pár těch SvoDa, tomasII a IvoK maličkostí, takže bych spíš uvítal pomoc při tom testování a posuzování Gurjonových změn.
----------------------------------

IVOK už v intencích gj_6.14.1. předělal i verzi pro 320x240 - viewtopic.php?p=38793#p38793
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 28 led 2010 07:23

SvoDa píše:... zoom percent - procentuální zvětšení (100-250%) ... Spíš by se to zoom percent mělo překládat jako procento oddálení a nikoliv procentuální zvětšení .

Ono to je těžké, tam jde o to to, co vlastně původní autor výrazu měl na mysli. Ve skutečnosti je ZOOM jen novotvar někdy ze šedesátých let, který se začal používat pro označení objektivů s proměnlivou ohniskovou vzdáleností. A tam se vyskytují dvě veličiny, které se mění "proti sobě" opačným směrem: ohnisková vzdálenost a zorný úhel. Tady jsou ta procenta zjevně použita pro násobky zorného úhlu (v SYS.TXT může být nastaven ... položka FOV=číslo, default je, tuším, 45°) a jeho zvětšení tedy budí dojem oddálení od mapy. Kdyby se ta procenta týkala ohniskové vzdálenosti pomyslného objektivu, bylo by to naopak.
V mnoha dalších položkách SYS.TXT se údaje o nějakém tom zoomování vyskytují dost často, většinou ale budí dojem, že vyjadřují "vzdálenost pozorovatele od objektu" - což je veličina úměrná tomu zornému úhlu (viz třeba MAXZOOMGLOBE=60000 ... tam bych tipl, že jde maximální vzdálenost od zeměkoule 60 km). A to, že GJ zavedl procenta, mi nepřijde v této souvislosti zrovna šťastné. Lepší by asi byly hodnoty faktoru (=násobku) uváděné např. v rozmezí 1 - 2,5.

Asi nejpřesnější překlad v tomto případě by bylo "zvětšení zorného úhlu". Případně používat fotografickou hantýrku "přizoomovat" a "odzoomovat", což se ale hezky česky dá říct "přiblížit" a "oddálit". Nebo ještě jeden nápad - nazvi tu hodnotu "faktor oddálení". Ta procenta se mi v tom názvu nelíbí...

EDIT: zatím Dan vyplodil další příspěvek, tak se k němu jen stručně vyjádřím ... podle mého jde o klasickou GJ English: napsal něco jiného, než chtěl. To vyjádření o nastavení velikosti se mělo týkat jen úpravy pro LANEINFO (pruhy); to vyjádření "Added regulation zoom when the appearance shields" se evidentně kostrbatě vyjadřuje pouze o nastavení pohledu na mapu (a celé je to podle mého převzato od tandemu Tomsoft-Lakva, kteří pro to dokonce mají nějaký svůj název podle člena, který ten nápad dodal - jméno si bohužel nepamatuju); nastavení velikosti návěští zůstává postaru přes .INI.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 28 led 2010 07:31

Jelikož jsem příslušný script toho "zoomování" předělal na interval i pod 100%, tzn. de facto snížení zorného úhlu a nyní je tam v _tSi_ interval 10 - 250 %, tak
co tedy navrhuješ za překlad do langu pro toto přiblížení/oddálení (snížení zvýšení) pohledu na mapu s křižovatkou, při zjevení se návěští :?: .

měj na paměti, že v originálu je Zoom percent: a je to tak obecné, že jestli to pak někdy GJ použije i jinde, aby náš překlad nebyl zmatečný.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 28 led 2010 07:36

Faktor oddálení.

A tu śpodní hodnotu 100 bych tam nechal - záměr je evidentně v tom, aby oddálením mapy vznikl pod tabulemi prostor, kterým je vidět dopředu na silnici (stejně jako v autě). A přiblížení k mapě (tedy hodnoty menší než 100%) má opačný efekt - tabule zakryjí větší kus pohledu na silnici před tebou.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 28 led 2010 07:51

OK, dám to tak do langu.
Nicméně, zkoušel jsi to s tou hodnotou 10 ?
Je to věc vkusu, ale nevypadá to vůbec špatně, tabule nezavazí, a to je mám oproti originálu nazvětšované a je to realističtější
display_1.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Lakva v 28 led 2010 07:52

Přátelé, bohužel absolutně nemám čas v tom teď něco zkoumat, ale podle popisu si opravdu myslím, že jde o procento oddálení mapy, KDYŽ se objeví panely. Tedy funkce, kterou ve svém modu mám už asi 8 verzí...
Díky patří dbexpertovi, že to připomněl (páč já 1 řádek změním, 5 doplním a dál už je to pro mě samozřejmost a ani mi to nepřijde), Majkimsovi, který to první vymyslel, a Tomsoftovi, který mi to pomohl udělat nastavovací).
Pokud je to udělané jako to mám já nebo podobně, tak se jedná o procento přiblížení shodné se smartzoomem, tedy přibližováním mapy s blížící se křižovatkou, a pak by to rozhodně chtělo nechat i hodnoty menší než 100%, protože když jsem si s tím v první verzi kde to bylo hrál, zjistil jsem, že mi nejvíc vyhovuje 70%, tedy lehké oddálení, narozdíl od původních 220%.
Lakva

Příspěvekod SvoDa v 28 led 2010 08:04

Ten script vypadá v originálu takto
<HSCROLLBAR hsc_DPercentage template=csuszka y=106 min=100 max=250 endsize=0 blockincrement=_0.0 valuemodel="ui.DPercentage" onchange='txt_DPercentage.text DPercentage'>

a já změnil spodní hranici na
<HSCROLLBAR hsc_DPercentage template=csuszka y=106 min=10 max=250 endsize=0 blockincrement=_0.0 valuemodel="ui.DPercentage" onchange='txt_DPercentage.text DPercentage'>

takže to pohled na mapu v hodnotách 10-99 defacto snižuje(přibližuje) a teprve v hodnotách 101-250 zvyšuje (oddaluje).
S touto úpravou by měl být překlad spíš
Přiblížení/oddálení náhledu :?: Něco tomu pořád chybí.
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu