Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Zkušenosti z cestování s iGO8

Zde se řeší především témata, která se neřeší jinde :ugeek:

Re: Zkušenosti z cestování s iGO8

Příspěvekod amatér v 11 zář 2008 14:37

Vždyť přeci, Kdo si hraje nezlobí. :lol: :lol: :lol:
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod Tomáš Kubec v 21 zář 2008 07:43

Najeto 2600 km, CR,A,SLO,Chorvatsko a celkem pohoda. Žádnej zásadní problém.
Ospen » Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o. MNShop.cz - Čínské telefony s dvouletou zárukou - podpořte MNShop na Facebooku https://www.facebook.com/Mobilnaut, Zařízení: THL W8 - Quad Core, 1GB RAM, 8 GB ROM, 5 palců IPS LCD, GPS
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Tomáš Kubec
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod mkb v 21 zář 2008 08:49

Projel jsem navíc i Bosnou. Chyby v mapách tam jsou, ale použít se to dá.
Zajímavost: celou cestu Bosnou navigace ukazovala povolenou rychlost mino něsto 96km/h !!!
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 21 zář 2008 08:59

Tak to asi v Bosně měří v mílích, jelikož 96 km/h odpovídá 60 mil/h :lol: :lol: :lol:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mkb v 21 zář 2008 10:53

Taky mě to na ty míle vedlo, ale při vjezdu do Bosny, stálo na info cedulích 90km/h.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Ivo K v 24 zář 2008 14:49

Všechny zdravím po dovolené na Zakynthosu a mám tyto poznatky s Miem:

- Navigaci v letadle jsem si moc neužil. Nejdříve jsem byl několikrát upozorněn letuškou, že musím navigaci vypnout a tak jsem ji začal trochu schovávat a nastal problém se signálem. Stále jen dva satelity a to je proklatě málo. Navigace nechtěla ani za nic „chytnout“. Celá akce skončila tím, že kromě letušek mne i manželka začala říkat, abych to vynul! :(

- S navigací jsem najel na Zakynthosu asi 250km. Není to mnoho, ale ostrov má obvod asi 130km, tak do při maximální rychlosti 50km/h to stačilo.
- Jedenkrát mně Mio zavedlo mezi pole, tam se kouslo a musel jsem restartovat. Byla to cesta jen tak po ostrově bez podstatného určení cíle. Asi má moje navigace i hlasový vstup, protože žena řekla jeď kam chceš, já zadal Argasi a skončily jsme v polích, kam bychom se jinak nikdy nepodívali, protože bychom se drželi pouze hlavních asfaltových silnic.
- Drobný problém je jako všude s nedokonalostí mapy. Povolená rychlost v mapě samozřejmě není, narazili jsme na nenavazující silnice a také nás chtěla navigace navést po nezpevněné kamenné cestě.

Hlavní je, že iGO8 i na ostrově Zakynthos funguje bez větších problémů a vždy jsme dojely tam, kam jsme se chtěly dostat. :D :D
Značení odboček ukazateli, je na ostrově totiž velmi špatné. :(

P.S. Jezdil jsem na mapu Greece 2008.07 (NaviGreece 080708).
Naposledy upravil Ivo K dne 24 zář 2008 20:24, celkově upraveno 1
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod Jarouš v 24 zář 2008 17:42

Panové tak i já přidám trochu ze svých zkušeností s mojí poslední cesty do Starnbergu am See.V Německu navigace pracovala naprosto spolehlivě,pokud byl někde ba i krátký úsek ze 70 kilometrovou rychlostí plus mínus pár metrů se ta rychlost v navigaci ukázala (třeba v Regensburgu,kde se část města podjíždí tunelem a tam je právě povolená pouze 70.kilometrová rychlost ),ale i v malých obcích za Mnichovem,kde bych to opravdu nečekal,protože tady u nás to moc nefunguje.Sledoval jsem to celou cestu od hranic (tedy cca 250 km) a jakmile byla nějaká změna rychlosti,navigace to ukázala.Stejně tak jako na dálnici,kde jsou úseky s omezenou rychlostí na 120 km/h,navigace vždy reagovala skoro okamžitě a korektně.Stejní tak to bylo s TMC ( myslím,že v Bavorsku je vysílá Bayern 3).Když jsem se vracel,tak proti mě do Mnichova byla mnohakilometrová kolona a tam kde skončila,tak skoro na metr skončilo i upozornění v navigaci,stejně tak jakékoliv práce na silnici.Musím konstatovat,že oproti Německu máme tedy co dohánět,protože tam všechno fungovalo na 110%.
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod vovi v 30 zář 2008 06:33

Včera kolega odjížděl vystavovat do Brém, tak si bral služební C720 a chtěl poradit, jak se "to" ovládá. A řeknu vám, že s Miomapem 3.3 už to skoro neumím; řada věcí je tam mnohem složitější než u iGo8 - nevěřil bych, že se za ty zhruba 4 měsíce, co jezdím na iGo8, až tak moc dá zvyknout a zapomenout ty staré dovednosti. A to jsem si tehdy myslel, že to 3D je sice pěkná věc, ale že to bude zase to samý, jen se občas mrknu, jak vypadají kopce kolem. :D :D
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod PVZ v 22 říj 2008 13:53

Dnes skoro ráno som sa vrátil z Londýna samozrejme boloa so mnou aj C720. Ako vždy nesklamala. Na mape nebola nová diľnica z Luttonu do londýna asi 20 km, ale ináč perfekne aj v meste. Keď to porovnám so Štokholmom tak o 100 % lepšie reagoval aj mód chodca. :D
Prestigio GV 5850HDDVR Android s PRIMOM 2, 9.6.29.365016; skin fmilan & amater v. 2.4,1_a a BE-ON-ROAD EUROPA; iPhone 5 s Navigonom
Usporiadateľ klubových zrazov na Slovensku
PVZ
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Jarouš v 22 říj 2008 16:29

Vlado,ty už se do toho Londýna přestěhuj :!: :lol: :lol:
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA