Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Skiny DIMKA pro iGO8 v.8.0.0. xxxx

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: Skiny DIMKA

Příspěvekod laro v 19 zář 2008 13:01

vovi píše:To bude asi celková vzdálenost v Trip Computeru - jsou tam celkem 3 (default, dá se jich nastavit víc). Všechny se dají vyresetovat.

Podle verze Dimky - v té SvoDově je extra tlačítko, ve Specterově se tam leze přes dlouhý stisk rychlého menu (ikonka s autíčkem vpravo vedle mapy). Dá se tam taky z menu, ale to si nepamatuju.

Tak jestli jsem to pochopil, tak při nastavení do cíle mi po vyresetování celková vzdálenost ukáže nulu a vzdálenost do cíle mi ukáže počet km do nastaveného cíle. Ale zase při tvrdém vypnutí mi celková vzdálenost ukáže 1069km a už jsem nějaké km najel a ty se k celkové vzdálenosti nepřičetly. Co se stane, když smažu v save TRIPDATA?
Mio C520, iGO8.3.4.102680 ,skin gj_6.16_tsif na MFD , na SD Primo 2, skin fmilan@amater v2.0.4
PRESTIGIO Geovision 7777 Primo android 2
laro

Příspěvekod SvoDa v 19 zář 2008 13:10

Proč ti tam stále vysí ujetých 1069 km, což je údaj z tripcomputeru, nevím, když máš všechny cesty v tripcomputeru vyresetovány a pauznuty (všude nuly).
Tím vymazáním tripdata ze SAVE, by se to opravdu mělo vynulovat, kdoví, kde ten údaj 1069km zůstal ještě trčet.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod laro v 19 zář 2008 14:04

SvoDa píše:Proč ti tam stále vysí ujetých 1069 km, což je údaj z tripcomputeru, nevím, když máš všechny cesty v tripcomputeru vyresetovány a pauznuty (všude nuly).
Tím vymazáním tripdata ze SAVE, by se to opravdu mělo vynulovat, kdoví, kde ten údaj 1069km zůstal ještě trčet.

JJ, po zmáznutí tripdat ze SAVE je tam 0..... a je to..!! aještě dotaz : při nastaveném autíčku při průletu i simulaci je pod autíčkem stále šipka. To tak má být?
Mio C520, iGO8.3.4.102680 ,skin gj_6.16_tsif na MFD , na SD Primo 2, skin fmilan@amater v2.0.4
laro

Příspěvekod SvoDa v 19 zář 2008 14:22

Ano, ta šípka je pod ním schovaná a není radnou tu šipku dávat pryč. Už se tu někomu podařilo, myslém že to byl DeusExx se skinem Micsan Trans, že po navolení autíčka zmizela šipka a po zrušení autíčka tam ne a ne dostat zpět šopku, což je u navigace dost blbý. Nepomohl ani restart a myslím že až výmaz složky SAVE.
Deusi, byl jsi to ty? A jak to tedy bylo?
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 19 zář 2008 14:33

vovi píše:Jenom dodatek k tomu AUDIO: pokud je zabudované AUDIO s hlasy ve skinu, PAK NESMÍ ZŮSTAT AUDIO VE SLOŽCE IGO8!! Kdyby tam zůstalo (a nebyly v něm ty správné soubory, hlavně ten ...delay.ini), pak by iGo8 nenastartovalo a hlásilo by chybu.

Já jsem dnes zjistil, a jak píše VOVI - nemůžeš mít ty nové hlasy (složky voice_female a voice_male, pár souborů .ogg, pár souborů waw. a důležitý soubor voice_sound_delays.ini) jak v zipu skinu, tak v audio složce v iGO8. Radary přestanou hlásit.
Když jsem jezdil na upravený dimka 25a a měl jsem zkompilované audio pro všechny typy skinu ve složce iGO8, jak jsem o tom psal na fóru, tzn. že tento skin neměl zabudované audio v sobě - radary se hlásily.
Když jsem si nahrál skin 31a, který zde vyvěsil vovi i se zabudovaným audio (pak jsem na něm dělal ty úpravy skinu), tak jsem na to dneska jel a radary to nehlásilo.

Takže bez nových hlasů ve skinu a s novými hlasy v iGO8/audio radary hlásí,
s novými hlasy ve skinu i v iGO8/audio se radary nehlásí
s novými hlasy ve skinu a s původní (starou) audio složkou pro PlusPlus a Rikse radary hlásí.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 19 zář 2008 15:06

SvoDa píše:
jaho píše:... lze v menu nastavovat průhlednost panelu, ale já ať šoupu tím jezdcem kamkoliv, mám panel furt stejně průhledný. Navíc mi v něm chybí popisky jednotlivých údajů. Co mám špatně?

To netuším, mně i ostatním jede vše jak má.

Tak jsem na o přišel:
ve skinu je chyba - v souboru navigatemap_480_272.ui v sekci <LAYER ui_CockpitStatus z=30> je mj. řádek:
<HSCROLLBAR xxx x=88 y=80 z=23 bmp="$fable_scrollbg.spr" sprind="$fable_scrollbtn.spr" min=0 max=32 endsize=0 blockincrement=_0.0 value=10 valuemodel="ui.BGTranparency" onchange='spr_backgroundtest.alpha BGTranparency'>

Tento řádek je nutno zaměnit těmito dvěma řádky:
<HSCROLLBAR xxx x=88 y=80 z=23 bmp="$fable_scrollbg.spr" sprind="$fable_scrollbtn.spr" min=0 max=32 endsize=0 blockincrement=_0.0 value=10 valuemodel="ui.BGTranparencyN" onchange='spr_backgroundtest.alpha BGTranparencyN' visiblemodel="screen.nightmode">
<HSCROLLBAR xxx x=88 y=80 z=23 bmp="$fable_scrollbg.spr" sprind="$fable_scrollbtn.spr" min=0 max=32 endsize=0 blockincrement=_0.0 value=10 valuemodel="ui.BGTranparencyD" onchange='spr_backgroundtest.alpha BGTranparencyD' visiblemodel="!screen.nightmode">

Už to fakčí.
Pro ty, kteří si netroufají si to sami ve skinu změnit, se pokusím vyvěsit opravenou verzi.

EDIT: nejnovější a opravené verze skinu na www.tomasII.cdc.cz
Naposledy upravil SvoDa dne 23 zář 2008 12:22, celkově upraveno 3
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod laro v 19 zář 2008 15:09

SvoDa píše:
vovi píše:Jenom dodatek k tomu AUDIO: pokud je zabudované AUDIO s hlasy ve skinu, PAK NESMÍ ZŮSTAT AUDIO VE SLOŽCE IGO8!! Kdyby tam zůstalo (a nebyly v něm ty správné soubory, hlavně ten ...delay.ini), pak by iGo8 nenastartovalo a hlásilo by chybu.

Já jsem dnes zjistil, a jak píše VOVI - nemůžeš mít ty nové hlasy (složky voice_female a voice_male, pár souborů .ogg, pár souborů waw. a důležitý soubor voice_sound_delays.ini) jak v zipu skinu, tak v audio složce v iGO8. Radary přestanou hlásit.
Když jsem jezdil na upravený dimka 25a a měl jsem zkompilované audio pro všechny typy skinu ve složce iGO8, jak jsem o tom psal na fóru, tzn. že tento skin neměl zabudované audio v sobě - radary se hlásily.
Když jsem si nahrál skin 31a, který zde vyvěsil vovi i se zabudovaným audio (pak jsem na něm dělal ty úpravy skinu), tak jsem na to dneska jel a radary to nehlásilo.

Takže bez nových hlasů ve skinu a s novými hlasy v iGO8/audio radary hlásí,
s novými hlasy ve skinu i v iGO8/audio se radary nehlásí
s novými hlasy ve skinu a s původní (starou) audio složkou pro PlusPlus a Rikse radary hlásí.

Já jsem smáznul AUDIO v iGO8 a nahrál audio ze skinu Dimka, který jsem následně smáznul ze skinu a uvidím, zda to bude hlásit radary.
laro

Příspěvekod SvoDa v 19 zář 2008 15:27

Jen připomínám, že přímo ve skinu, bez ohledu na hlasy jsou v každém dimkovi soubory s různými zvuky, které nemají sice s hlasy nic společného, ale souvisí např. s pípáním, atp. Kazdý dimka skin tam to audio s těmi pár souborů zvuků má.
Proto pokud nepřekopíruješ tyto soubory do iGO8/audio nebo Miomap/miomap/audio (dle toho, kde igo8 máš) nemůžeš sloužku audio ze skinu mazat.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod laro v 19 zář 2008 15:51

SvoDa píše:Jen připomínám, že přímo ve skinu, bez ohledu na hlasy jsou v každém dimkovi soubory s různými zvuky, které nemají sice s hlasy nic společného, ale souvisí např. s pípáním, atp. Kazdý dimka skin tam to audio s těmi pár souborů zvuků má.
Proto pokud nepřekopíruješ tyto soubory do iGO8/audio nebo Miomap/miomap/audio (dle toho, kde igo8 máš) nemůžeš sloužku audio ze skinu mazat.

Asi jsem to nenapsal moc podrobně, ale přesně tak jsem to udělal. A jinak jsem koukal na tu úpravu koptiku a mě po prvním
spuštění to šoupátko fungovalo a už taky nejde a v tom souboru <HSCROLLBAR xxx x=88 y=80 z=23 bmp=" mám úplně jiný hodnoty : <HSCROLLBAR xxx x=46 y=30 z=15 bmp=" . ale to asi nemá vliv na to , že to podle Tebe přepíšu.
laro

Příspěvekod vovi v 19 zář 2008 16:14

@laro: roztomilej přelkep, ten KOPTÍK místo kokpitu. Já myslim, že by to mělo zlidovět! :lol: :lol:
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu