Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Skiny DIMKA pro iGO8 v.8.0.0. xxxx

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: Skiny DIMKA

Příspěvekod SvoDa v 17 zář 2008 08:43

Jak už jsem psal, když necháš sám od sebe "zhasnout" (cca 2 vteřiny) panel s ikonami zoomování a náklonů, při příštím kliknutí do mapy se zas objeví tato tlačítka a ne lupa. A naopak když necháš "zhasnout" jen lupu, při kliku do mapy se objeví lupa. Mně to tak funguje spolehlivě u všech skinů. S fonty a ani ničím jiným to nemá souvislost.
Jde o obecné chování programu iGO8 a nemá to souvislost ani se skinem. Jde o to, aby si každý mohl zvolit, co se mu objeví při kliknutí na mapu - jestli je lupa a nebo jestli mu zapráskne celý panel ten sloupec ikon.

EDIT: a stačí do mapy kliknout jednou a ne dvakrát.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod discover v 17 zář 2008 08:47

Jak to pise vova "prase aby v tom vyznalo" me se krome riks 2.6+ a 2.8+ nepodarilo rozchodit vubec nic ani diMku, cemuz tedy vubec nerozumim, ani tim nechci otravovat. Ale neustalymi zkouskami a testovanim si vzdycky "hnu" svym riksem 2.6+ a dokola ladim. :) :) :)
Standa; C720, R23+3+9939+0511, SD 2GB, iGO8 8.0.0.54000, skin Riks 2.8a+, diMka 1.25
discover

Příspěvekod SvoDa v 17 zář 2008 08:51

Asi by pomohlo (po záloze) vymazat soubor system.ini ze složky save.
Načítají se tam info o skinech,...
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod humbuk v 17 zář 2008 10:04

SvoDa píše:Jak už jsem psal, když necháš sám od sebe "zhasnout" (cca 2 vteřiny) panel s ikonami zoomování a náklonů, při příštím kliknutí do mapy se zas objeví tato tlačítka a ne lupa. A naopak když necháš "zhasnout" jen lupu, při kliku do mapy se objeví lupa. Mně to tak funguje spolehlivě u všech skinů. S fonty a ani ničím jiným to nemá souvislost.
Jde o obecné chování programu iGO8 a nemá to souvislost ani se skinem. Jde o to, aby si každý mohl zvolit, co se mu objeví při kliknutí na mapu - jestli je lupa a nebo jestli mu zapráskne celý panel ten sloupec ikon.

EDIT: a stačí do mapy kliknout jednou a ne dvakrát.

Prave ze, ja musim od verze 1.3.25 kliknout dvakrat, abych tam ty ikony dostal.
Pokud kliknu nekam na mape, tak mi vyskoci ikona lupy a ma tmave podbarveni, coz oznacuje, ze zoom tlacitka jsou aktivni, ale ja je tam nemam. Kliknu jednou na "lupu" tmave podbarveni se zmeni na svetle (tlacitka jsou deaktivovana), kliknu podruhe "lupa" ma tmave podbarveni a tlacitka pro zoom uz jsou videt. Po teto operaci tlacitka funguji dobre,ale pokud vyskocim z mapy napr. do menu, tak se vse opakuje.
Tento problem mam pouze se skinem dimka od verze 1.3.25.
obsah slozky save, jsem zkousel smazat cely
MIO C720T; FW:R02.3.9913.1018 - Primo
HTC WildfireS - Smartmaps
humbuk

Příspěvekod SvoDa v 17 zář 2008 13:34

Už asi vím, jak to myslíš.
To, co jsem psal funguje jen tehdy, dokud neopustíš mapu. Jak opustíš mapu - např. vstupem do Menu, pak se klikem do mapy ukáže jen lupa. je to proto, aby ti ikony nezaplácly celý panel, nebo kus mapy, jelikož Dimky má např. v obrazovce plánování trasy jiné ikony +/-.
Nevím, proč to tak udělal a ani nevím, jak to "vrátit do normálu".

Jinak co se týče SAVE - Mazat celou save nemusíš, vždy jen to, co souvisí nebo může souviset s tvým problémem, už se tu někde psalo, většinou v tématu o sys.txt a poi, co které soubory v SAVE znamenají a s čím souvisí. Některé se týjakí zobrazení, některé uložený předvolených náklonů, některé tras, některé zobrazitelnosti POI,... Někde pohromadě a v seznamu to nemám, abych to sem případně napsal.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 17 zář 2008 20:52

Protože se množí žádosti o návod, kterak zařídit, aby Dimkové hlásili radary po česku, popíšu to tady:

S tou složkou AUDIO je to takhle:

A - jsou dvě skupiny skinů: jedna používá AUDIO složku podle TomášeII (původně určenou pro Miomap 3.3 a skiny J&T - tam patří třeba Riks, PlusPlus a všechny jejich klony, dále Dimkové až do verze 1.3.24); druhá skupina má dělené hlášky a používá to AUDIO, co jsem zde vyvěsil - cca 2MB (např. všechny klony Dimky nad 1.3.25).

B - Pokud chceš střídat skiny z obou skupin bez nutnosti sahat do MIA (ať už přehrávat nebo "jen" přejmenovávat složku AUDIO), je potřeba do všech skinů příslušnou složku AUDIO zabudovat (dovnitř do ZIPu). Přitom vně skinů nesmí zůstat samostatný adresář AUDIO (umístěný na stejné úrovni jako je iGo8.EXE)

C - Pokud vystačíš se skiny z jedné skupiny, stačí nahrát příslušný AUDIO adresář mimo skiny (na stejnou úroveň jako je iGo8.EXE). Při volbě skinu z druhé skupiny pak ale v lepším případě nebude fachčit hlasové varování, v horším skin vůbec nenajede (typicky Dimka ... iGo8 spadne s hláškou, že nenašlo ten .INI soubor s pauzama před druhou hláškou)

Je tedy na tobě jak si to zařídíš - pojedeš-li jen na různé Dimky, stačí to "moje" AUDIO mimo skiny.

Pokud si nevěříte při úpravách uvnitř skinů, uploadoval jsem tři poslední verze upravených Dimků, do všech už jsem to české AUDIO narval dovnitř (vše pro 480×272):

Kód: Vybrat vše
http://rapidshare.com/files/146121005/diMka25a_080915_SvoDa.zip

http://rapidshare.com/files/146121006/diMkaspecter1333a.zip

http://rapidshare.com/files/146121007/diMka-specter_v_1.3.31a-A-B-T-C-480_272.zip

Ten první je ta poslední Danova úprava, druhej je úprava aktuální Dimkovy verze od Spectera a ten třetí je poslední úprava od Italů (velké ikony radarů). Stačí ty ZIPy tak jak jsou nahrát do složky Content/skin a pokud máš nějaký ten AUDIO adresář přímo ve složce IGO8 (resp. Miomap/miomap, pokud to máš na MyFlashDisk), tak musí pryč (jinak by tyhle skiny nenastartovaly a hlásily by, že jim chybí ten "voice...delay.ini").

P.S.: pokud se vám zdá, že se občas něco opakuje - je to jen Copy-Paste ze soukromých zpráv a už jsem neměl sílu to moc opravovat.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 18 zář 2008 06:35

Nerad to dělám, protože Vovi je dost dobrej ;) , ale musím voviho trošku poupravit, nebo raději napíšu spíš doplnit, abych to pak neschytal :lol: .

Existují skutečně dvě skupiny skinů, kdy každá z nich má jinak řešenou složku audio (tu složku audio, která je v rootu na stejné úrovni jako soubor iGO8.exe):
jedna skupina používá AUDIO složku podle TomášeII (původně určenou pro Miomap 3.3 a skiny J&T - tam patří třeba Riks, PlusPlus a všechny jejich klony, dále Dimkové až do verze 1.3.24)
druhá skupina používá tzv. dělené hlášky a má AUDIO složku v níž jsou podsložky voice_female a voice_male, pár souborů .ogg, pár souborů waw. a důležitý soubor voice_sound_delays.ini . Toto audio sem vyvěsil vovi a patří mu dík za vytvoření prvního českého audia pro skiny druhé skupiny na našem trhu :!: :!: .
Příslušné složky audio pro ten či onen skin lze opravdu "zabudovat do příslušného skinu, ale při více skinech pak zbytečně narůstá objem souborů v přístroji nebo na SD

Už jsem se tu předtím zmínil, že lze jednoduše vytvořit složku AUDIO, která může být společná pro obě skupiny skinů, bez toho, aniž by se musela příslušná složka AUDIO "zabudovávat" do skinů. Lze toho docílit tak, že obsah složky druhé skupiny (složky voice_female a voice_male, pár souborů .ogg, pár souborů waw. a důležitý soubor voice_sound_delays.ini) jednoduše nakopíruješ do stávající složky audio, kterou jsi tam měl pro předchozí skiny, jelikož soubory jsou různé a navzájem si "nezavazí".

Testoval jsem to a hlasy i zvuky bez problému fungují oběma skupinám skinů s jednou, takto vytvořenou společnou složkou AUDIO a není tedy nutno příslušnou složku AUDIO zabudovávat do každého skinu.
Zabudovávat složku AUDIO do každého skinu by mělo svůj význam pochopitelně tehdy, pakliže by skin druhé skupiny stahoval nebo chtěl používat někdo, kdo nemá o odlišnostech AUDIO u obou skupin skinů tušení - dimka verze 25 a výš se mu nerozjede a iGO8 hodí tu hlášku, že mu chybí soubor voice_sound_delays.ini a nebo tušení o jiném audio má, ale nechce nic kopírovat do stávající složky AUDIO.

Pro přehlednost přikládám screeny umístění souborů ve složce AUDIO:
normální audio (první skupina)
normální audio.jpg

nové audio s dělenými hláškami (druhá skupina)
dimka audio.jpg

společné audio pro obě skupiny (soubory druhé skupiny jsou pro přehlednost označeny červenými puntíky)
normální a dimka audio spolu.jpg

Pozn.: screeny se ani po kliknutí na ně nezobrazí celé, tak na ně neklikej a používaj posuvníky, jak ten dole, tak ten napravo
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 18 zář 2008 06:42

Tak už jsem tu chybku v menu zafixoval: dělají to všechny skiny Dimka, které jsem testoval (SvoDa 1.3.25, Specter 1.3.30-33a, Italové 1.3.31) a projevuje se tak, že v Menu->Nastavení->Vzhled Mapy se skočí přímo na stranu 2/3 (ta standardně naskakuje ze strany 1/3 po stisknutí "Více...") a není bez restartu iGo8 možné se dostat k základnímu nastavení obrazovky mapy (barevné profily apod...).

Projeví se to, jakmile projedete naplánovanou trasu a ohlásí to: "Dojeli jste do cíle....". Nic jiného na to nemá vliv (vyloučil jsem podezření na připojení k PC a změnu denního/nočního režimu). Zřejmě bude problém někde v přechodu navigační obrazovky zpět do režimu OFF ROUTE; ale hrabat se v tom nebudu ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod vovi v 18 zář 2008 06:57

@Svoda: díky za doplnění - tohle "sjednocené" AUDIO bude zatím asi opravdu nejjednodušším řešením pro střídavé používání obou typů skinů. Já to používal interně hlavně proto, že jsem testoval různé hodnoty zpoždění druhé hlášky a mám to v těch .INI nastavené pro každý skin jinak ... proto mě ani ta "sjednocovací" myšlenka nenapadla :oops:

Ale když jsem si hrál s těmi variantami Dimky, dospěl jsem k poznatku, že Italové (a tedy i ta tvoje úprava) sice bez souboru "voice_sound_delays.ini" nenaběhnou, ale nepoužívají ho - hodnoty v něm nemají vliv na překrývání obou částí radarové hlášky. Specterova úprava funguje korektně, ty hodnoty 90 a 100 jsou tam akorát; když se zvětší na 150, je mezera zbytečně dlouhá až matoucí. U "italských" verzí to snad mají někde ve skriptu natvrdo, nebo si to něčím přenásobí, nevím - nepozoroval jsem žádnou výraznou změnu mezi hodnotami 90 a 150; když jsem tam dal 10, výsledek byl zase stejný (aspoň subjektivně mi to tak přišlo - druhá hláška s rychlostí vždy začíná přibližně ve stejném okamžiku).
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 18 zář 2008 07:58

@vovi: jenom doufám, že zas někdo nepřijde s třetí, čtvrtou,... skupinou skinů s třetí, čtvrtou,... koncepcí AUDIO. A kdyby ano, tak doufám, že bude moci být univerzální audio složka v iGO8 ;)
Kromě toho se mi zdá, že těch skinů už je nějak moc a proto ani neuvažuji o tom, že bych něco dalšího předělával - dimka, kterého jsem poupravil mi zcela vyhovuje a důležité je, že je v něm vše funkční, až na to, co tu psal vovi o tom zobrazení - že v Menu->Nastavení->Vzhled Mapy se skočí přímo na stranu 2/3 (ta standardně naskakuje ze strany 1/3 po stisknutí "Více...") a že 1/3 nejde navolit. Prý se to stává při reálném příjezdu skutečně projetou naplánovanou trasou (niukoli jen simulací či průletem) až na místo určení. Já to ještě netestoval, ale Vovi ano.
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu