Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

FirmWare a spouštěč pro navigace DEJVID II. a DEJVID III.

Zde řešíme všechny modely navigací GOCLEVER - např. 5010/3535/5066/4090T-DEJVID/4335/3550/5055...

Re: FirmWare a spouštěč pro navigace DEJVID II. a DEJVID III.

Příspěvekod sinco v 02 led 2010 14:44

Tvuj GC neznam. Ale predpokladam ze by nemel byt problem to spustit. Pises origo karta s mapami. Skus se rozepsat. Ja mam navigaci ulozenou v pristroji. Origo navigace mi jede i bez karty. Na karte mam svuj soft. Jak pisu , neznam 5055. Ale mame stejny typ navigacniho software. Rad ti pomohu, napis vic, a nebo pockej na nekoho kdo zna GC 5055CE
IGO 8.3.2.95797, GoClever 4335, Vzhled Dimka(W) 1.1.31 (a)- TomSoft
sinco

Příspěvekod dezo9 v 03 led 2010 13:37

Tak dejvida dostanu jen na 2gb kartu co byla součástí navigace.Na této kartě jou mapy mobilenavigator. Na tu kartu nakopiruji rozbaleného dejvida.Složka mobilenavigator v dejvidovi se ukládá do map mobilenavigator které už na kartě byly, jenže když to narazí na spouštěcí soubor exe"mobilenavigator.exe" tak to chce přepsat. Dám přepsat a dejvid funguje ale mapy to nenajde. Na jinou kartu to nejde vůbec. Jiná karta se musí nějak odblokovat.Tak moji rádcové prosím poradte.diky
dezo9

Příspěvekod amatér v 03 led 2010 14:40

1) dejvid je interní označení pro přístroj GoClever, takže nechápu jak chceš dostat do GoCleveru GoClever. Zkus napsat o co ti jde, ale srozumitelně.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod dezo9 v 03 led 2010 15:14

amatér píše:1) dejvid je interní označení pro přístroj GoClever, takže nechápu jak chceš dostat do GoCleveru GoClever. Zkus napsat o co ti jde, ale srozumitelně.

na první stránce je návod jak dejvida stahnout a rozbalit na kartu.Tak jestli to dobře chápu tak to je spouštěč ruzných map aplikací. Asi jsi koupiluž s tímto frimware.Napřiklad tady.
http://www.entershop.cz/Main.ASPX?CLS=P ... &OK=Hledej
dezo9

Příspěvekod mikels v 03 led 2010 16:07

dezo9: prosím Tě než se začneš do něčeho pouštět přečti si pořádně návody. Spouštěč není žádný firmware :!: Jinak u této navigace je tlačítko navigace namapované na soubor mobilenavigator.exe tudíž u iGO je pojmenovaný adresář i exe soubor jako mobilenavigator. Pokud jsi to narval na origo kartu prvně jsi měl adresář i exe soubor přejmenovat na iGO8 a po té vše nakopírovat. Momentálně jsi překopíroval spouštěcí soubor navigačního programu. Nevím jestli jsi si udělal někde zálohu popř. máš záložní DVD. Nemám tuhle navigaci tak jen tipuji :lol:
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
mikels
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod amatér v 03 led 2010 16:36

Krom toho je tam zvýrazněno:
Upozorňuji na to, že součástí spouštěče NEJSOU žádné navigační programy, ani mapy. Nelegálním softwarem se nezabýváme.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod fanda v 03 led 2010 20:23

@dezo9: Podíval jsem se na to co je k dispozici u GC5055 (já mám GC5010 a ta je trochu jiná) a je to takto: navigace nemá prakticky žádnou interní flash paměť, tzn. že soft musí být na SD kartách. To platí i pro navigační program. Všechny tyto karty musí mít jedno společné a to je složka Mobilenavigator a v ní soubor Mobilenavigator.exe. Potíž je v tom, že po každé to bude obsahem jiný soubor. Na orig. kartě s navigačním softem tam bude navigační program. Na vytvořené kartě se spouštěčem (na prázdné kartě) pro Dejvida tam bude program spouštěče, který zobrazí tlačítka pro aplikace spouštěče. Pokud se udělá SD karta s iGO8, tak jedna možnost, aby to fungovalo, je ta, že se nakopíruje tento soft do (na prázdné kartě!) vytvořené složky Mobilenavigator a soubor iGO8.exe se přejmenuje na Mobilenavigator.exe. Další možnost je popsána u downloadu spouštěče, jenže tam se předpokládá konfigurace paměti Dejvida II či III - navigační program je na interním flash disku, což není ale tvůj případ !!! Je nerozumné používat návody, které se netýkají navigace kterou máš a jsou úplně na jiný typ.
Co tedy musíš udělat. Nejprve obnovit původní obsah orig. karty. Pak musíš původní složku Mobilenavigator přejmenovat třeba na GoClever. Pak na kartu nainstalovat spouštěč, který si vytvoří také složku Mobilenavigator, ale to už nebude vadit, neboť ta původní byla přejmenována. Až toto vše bude hotovo, tak si můžeš odzkoušet funkci Spouštěče. Potom si dáš kartu opět do PC a tam musíš zeditovat soubor main.ini ve složce MobileNavigator\Main. Abys to měl jednodušší, tak jsem to udělal za tebe a zazipovaný upravený soubor přikládám (počítám tam se jménem složky GoClever, jak jsem navrhl). Ty akorát musíš provést výměnu souborů.
Podmínkou celé akce je, že sis někam zazálohoval původní obsah orig. SD karty. Další podmínkou je, že rozumíš plně tomu, co jsem zde napsal. Pokud ne, tak bude lepší to řešit přes SZ, než zde.

EDIT: v main.zip byla chyba, správná verze je v následujícím příspěvku
Naposledy upravil fanda dne 05 led 2010 10:32, celkově upraveno 1
PRESTIGIO GV 7777
ASUS Zenfone Max Pro M1
fanda
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod dezo9 v 04 led 2010 12:41

fanda:díky za pomoc.Ten tvůj ini soubor nefunguje.Změnil jsem název na GoClever,naopiroval spouštěč(na original kartě) mapy jdou spustit jen v totalcomandru ve spouštěči.Chce to asi doadit ty ini.Ještě takovej problém:jak odblokovat jinou větší kartu,najiné nejde vubec nic.
dezo9

Příspěvekod fanda v 04 led 2010 14:32

@dezo9: Důležité, že jsi měl zálohu a mohl jsi obnovit původní stav originální karty. A teď. Vloudila se chybička :oops:, uložil jsem to v ASCII a ne v Utf-16. Zkus to s novým Main.ini, mělo by to už skutečně jít. Zde je:
main.zip

A teď k změně karty. To bude zřejmě větší problém.
1) Program navigace nemůžeš zkopírovat někam jinam s tím, že by ti odtamtud šel spustit. Dá se spustit z pouze z orig. karty.
2) Můžeš si udělat ještě jinou kartu se Spouštěčem a dalšími navigačními programy. Na orig. kartu se ti stejně víc programů nevejde. Zde už žádné blokování není.
3) Možná max. velikost karty v tvojí navigaci je pro mne neznámá, ale pokud máš op. systém WinCE 5.0, tak by tam měly jít SDHC karty s FAT32. Psal jsi, že máš 4GB kartu. Tak ji zformátuj na FAT32 (na nic jiného se to nedá pro navigaci) a nakopíruj tam Spouštěč a zkus to. Pokud to nebude chodit, tak budeš muset zjistit zda není vadná. Pokud je, tak koupit novou a pokud ne, tak kontaktovat servis a pozeptat se jak to je s SD kartami u tohohle typu GC. Normálně by tam měly chodit SD karty do 2GB a SDHC minimálně do 8GB, spíš do 16GB.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
PRESTIGIO GV 7777
ASUS Zenfone Max Pro M1
fanda
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod dezo9 v 05 led 2010 12:35

fanda:Diky už to funguje.Ten main ini je na spouštěč II.ale už to umím předelat i u III. Teď akorát nemužu přijít na ty jiné karty.Tam nejde spustit spouštěč
,takže se dál nemůžu dostat.Někde jsem našel že karty jdou odblkovat nakopirovanim souboru (YFGo2CE.bld)u mě to ale nefunguje.
dezo9

PředchozíDalší

Zpět na GOCLEVER - specifické postupy