Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skin Gurjon 5.x, 6.x (iGO8.3.2. a 8.3.4.)

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: skin Gurjon 5.x, 6.x (iGO8.3.2. a 8.3.4.)

Příspěvekod amatér v 16 pro 2009 09:51

To mě ten Gurjon, zas pěkně naštval :lol: , já se nechal inspirovat jen přidáním tlačítka hledat POI podle jména, což mi zatím stačilo, a on to ještě vyšperkoval dalšími údaji, ach jo :) , takže můžu znovu upravovat dál :roll:
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 16 pro 2009 10:07

@amatér: Mirku, ta "zajížďka k POI na trase" je tam už od skinu verze 5.9 2009.01.10 - New mini compass on POI was added. a jak zjistíš, jsou ty příslušné pasáže nadepsány ;diMka, takže to od něj převzal a tobě to usnadní hledání. DiMka to měl opravdu již v 8.0.0. a jak tě znám, budeš to mít v kikkerovi odpoledne ;) Když začal dělal Gurjon 480x272 a my na něj z diMky přecházeli, kdesi jsem psal, že ta "zajížďka k POI na trase" je fajn a mohla by se v GJ objevit a taky objevila ;)

@all: Možná se někomu bude hodit další úprava - přidané tlačítko do "nastavovacích" menu (Menu -> Nastavení...) pro přímý skok do rychlého menu.
display_1a.jpg

Já tuto úpravu používám v rámci své pracovní verze při testování, kdy se potřebuji rychle dostat do rychlého menu např. k "tSi" tlačítkům (printscreen, settings, TC,...) a musel jsem se jinak k tomu proklikat přes mapu a pak se zase složitě vracet do příslušného menu. Nebo je to rychlá cesta k ukončení iGO8 (do rychlého menu jsem před časem ikonu pro ukončení igo dodělával).
Jedná se o řádek
<BUTTON xxx template=footer4_2a text="Quick Menu" color=#00ff000 onrelease='nextstate st_CockpitStatus'>

přidaný do těch různých menu v souboru setting_480_272.ui. Barvu textu (color=#00ff000) si samozřejmě můžete upravit dle libosti, já ji mám zelenou, aby se odlišila od ostatních tlačítek v liště.

Jen připomínám pro ty, kterým se to bude hodit, že pokud skočíš do rychlého menu přes toto přidané tlačítko (přišli byste na to jistě sami), v rychlém menu vás tlačítko "Zpět" (ta levá šipka vlevo dole "<-" ) vrátí tam, odkud jste do toho rychlého menu přišli. Pokud chceš z takto "nestandardně" otevřeného rychlého menu už do mapy, stiskni tu šipku dlouze (takto to funguje ve všech menu v iGO8 -. dlouhý stisk šipky vlevo dole "<-" znamená vždy přímý skok do navigační mapy, ale to už asi všichni víte ;)

pro lenochy přikládám setting_480_272.ui
setting_480_272.zip
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod expertdb v 16 pro 2009 11:01

V souvislosti s dnešními upravami "zpět do quick menu" by se mi hodil návrat do navigační obrazovky,nebo i popř. plánovací mapy. Byl by jsi ,prosím ochoten mi napsat co dopsat za to, předpokládám, ONRELEASE ? Díky moc.
Evolve Multitraxx
Igo Primo 2 + skin ZoZo_ex
expertdb

Příspěvekod SvoDa v 16 pro 2009 11:47

V´dyť to píšu v předchozím příspěvku :!: ;)

Z jakéhokoliv menu se lze dostat ihned do navigační mapy tím, že dlouze stiskneš tlačítko "Zpět" (ta levá šipka vlevo dole "<-" )
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod expertdb v 16 pro 2009 12:03

Já jsem pako. Ja čtu,ale nemyslím :? . No a kdyby náhodou do plánovací mapy....? :oops:
Evolve Multitraxx
expertdb

Příspěvekod SvoDa v 16 pro 2009 12:56

Hele, experte, trošku vlastní snahy a iniciativy, popř. alespoň dedukce ;)
Neber si to osobně, ale dostávám hlavně přes SZ mnoho dotazů, abych našel to či ono tlačítko či funkci a já, na místo toho, abych se omezil pouze na stručnou odpověď se sdělením výsledku, se spíš snažím tazatele to hledání "naučit" ;)

Já si taky z hlavy nepamatuji co kde je, ale důležité je mít představu o tom, kde to hledat, takže na to chodím asi takhle:
Tlačítko na "spuštění" plánovací mapy je na navigační obrazovce, tzn. vždy soubor navigatemap_480_272.ui a vím, že je vlevo dole "pod" údajem o vzdálenosti do cíle, že?, čili to bude mít (pro následnou kontrolu, jestli je to fakt ono) souřadnice x= málo a y=hodně.

Ten příslušný onrelease vždy (téměř vždy) obsahuje anglické výrazy týkající se plánovací mapy, což je asi nějak kolem Plan Mode nebo Plan Map tak něco, že ? Když si nejsi jistý, jak se to jmenuje v originále, koukni do dictionary.lang a vyhledej si plánovací mapa a zjistíš, že to je opravdu Plan mode nebo Plan Map ;)
Pak už stačí projet navigatemap_480_272.ui vyhledávačem znaků plan+mode nebo planmode nebo plan+map nebo planmap a najdeš
;--gurjon knopka browse map
<BUTTON xxx x=65 y=237 z=70 alpha=0 bmp="$dummy_l.bmp" visiblemodel="navigation.has_route" onRelease='run sc_StartPlanMode' onlongclick='NEXTSTATE st_RouteInfo' >

Dle souřadnic (x=65 y=237) si ověříš, že to bude pravděpodobně ono a tvůj dotaz má tudíž odpověď onRelease='run sc_StartPlanMode'.

Když touto "pokus" metodou zjistíš, že ses spletl ("omyl"), hledáš dál metodou pokus-omyl, až ji postupně zdokonalíš do výsledku poslední pokus je ten správný ;)
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod expertdb v 16 pro 2009 13:40

Opět velký dík za vysvětlení. Samozřejmě nejdříve se snažím najít vše sám. Pokud se mi něco podaří, mám z toho mnohem větší radost,než když to jen opíšu ;) . Tady píšu až už si nevím rady. Kdyby jsem se nejdříve ptal na vše ,co bych chtěl udělat, byly by tady jen moje přízpěvky :D . Ten Tvůj návod je intuitivní a jasný jako facka. Ale asi jsem natvrdlý, nebo neumím hledat,nebo něco přehlížím v té spleti příkazů a scriptů :oops: . Tak se omlouvám.
Evolve Multitraxx
expertdb

Příspěvekod SvoDa v 16 pro 2009 14:16

Není zač, ale jsem napsal, abys to nebral osobně a už vůbec se nemusíš omlouvat :!:
Já jsem nechtěl nikoho "školit" nebo "poučovat" natož něco "vyčítat" :!: ;)
Každý jsme si tím prošli a každý z nás v tomto začínal.
Já neumím programovat a těm příkazům taky nerozumím (rozhodně bych sám nějaký script nevymyslel).
Když se podíváš na moje (naše) "tSi" úpravy, tak jsou to opravdu jen úpravy, a ve většině o tom, že co to existuje vezmu a šoupnu jinam přiřadím tomu ikonku, nebo ji zprůhledním, zvětším či zmenším texty,.. Se samotným vymýšlením scriptů a příkazů si rady nevím. Mám jen nějaké nápady, se kterými, když si nevím rady, pomůžou ti, kteří tomu rozumí - tomasII, vovi, amatér, IvoK, fmilan, lakva,...

Osobně jsem rád, že nazýváš ten postup "intuitivní a jasný jako facka", o to mi šlo ;) většina lidí mi v SZ spíš vynadá, že jsem si ty kecy mohl nechat od cesty a napsat řešení rovnou :D že nemají čas hledat a že tomu stejně nikdy nebudou rozumět, ale ty zde jmenovat nebudu, oni vědí o koho se jedná, SZ už mi neposílají, už jim to nejde ;)
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 16 pro 2009 14:40

Jan Labant píše:díval jsem se přesně jak jsi napsal ,takže špatně.Já To mám na storage card takže To musím opravit.Moc pěkně Ti děkuji.

Jak to dopadlo ?
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jan Labant v 16 pro 2009 14:42

Díky Tobě skvěle :D .
MioMoov 310,MioPocket_3.0_ Release_47.SDHC Kingston 4GB. iGO Primo 8.5.9.153032
GJmpp v 1.12P1_Si
Jan Labant

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu