Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

GoClever Navigator 5010FMBT+CAM

Zde řešíme všechny modely navigací GOCLEVER - např. 5010/3535/5066/4090T-DEJVID/4335/3550/5055...

Re: GoClever Navigator 5010FMBT+CAM

Příspěvekod fanda v 06 pro 2009 13:47

Jerry, většinu mám hotovou. pouze maličkost chybí - instalační a odinstalační skript a manuál.
PRESTIGIO GV 7777
ASUS Zenfone Max Pro M1
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fanda
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod fanda v 10 pro 2009 00:22

Prohlížel jsem, co jsem napsal v "seriálu" a uvědomil jsem si, že musím doplnit další fakta.
Důležité informace při vyhledávání programů a her, které by mohly být spustitelné: V navigaci je nainstalován operační systém WinCE 5.0, procesor je typu ARM (Centrality Atlas III 396MHz).
Komunikace z GPS čidla je vedena přes COM1 rychlostí 57600Bd. Rozlíšení displeje je 480x272, uhlopříčka 5'.
Formáty, které umí přehrávat audioplayer: aif, au, mp3, mpa, snd, wav, wma.
Formáty, které umí videoplayer: asf, avi, mlv, mpg, wmv, wm.
Formáty, které umí zobrazit prohlížeč fotografií: 2bp, bmp, gif, jpg, png.
Pokud si bude někdo chtít konvertovat filmy, je vhodným programem FreeVideoConverter 2.4, který si lze stáhnout na http://www.koyotesoft.com . Je zde i FreeRip program na vytváření MP3 souborů z CD disků.
PRESTIGIO GV 7777
ASUS Zenfone Max Pro M1
fanda
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Tomáš Kubec v 10 pro 2009 10:56

Trošku OT, ale kdyř Fanda mluvil o převodu videa, tak doporučím: http://www.pocketdivxencoder.net/EN_index.htm

hodně jednoduché, bez problémů, rychlé, v CZ. používám již několik let pro všechna přenosná zařízení.
Ospen » Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o. MNShop.cz - Čínské telefony s dvouletou zárukou - podpořte MNShop na Facebooku https://www.facebook.com/Mobilnaut, Zařízení: THL W8 - Quad Core, 1GB RAM, 8 GB ROM, 5 palců IPS LCD, GPS
Tomáš Kubec
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod fanda v 19 pro 2009 16:18

Tak a kamera je namontována a funguje. Je přišroubována k brzdovému světlu. Protože je za sklem, tak se nezašpiní a nedostane se do ní ani vlhkost. Pokud se zašpiní okno, tak pomůže stěrač. Snímá tak od 1 metru za autem. Dá se to trochu i měnit nakloněním kamerky. Ale při snaze o bližší záběr se tam plete už konstrukce stěrače. Nafotil jsem to a zde je výsledek:

PICT0005b.jpg

PICT0011b.jpg

PICT0016b.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
PRESTIGIO GV 7777
ASUS Zenfone Max Pro M1
fanda
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod rolda v 22 pro 2009 13:37

Ahojky, opravdu moc povedené, já musel do nárzníku, mám obytku, tak mi nic jiného nezbylo.
Tak zatím. :twisted:
rolda

Příspěvekod 8808008 v 08 led 2010 17:14

Jen pro info, jak se taky dá naložit s 5010 kou... Z původní navigace toho moc nezbylo... respektive, všechny plasty,, držák, bezdrátový vysílač s kamerou a zdroj šly částečně do popelnice, částečně do šupliku. Kamera pro to, že má propraktické použití relativně malý úhel a špatnou citlivost ve tmě. Video vysílač a příjmač pro to, že je signál slabý a přijímašč občas chytal různé ruchy a jiný street broadcasting. Kameru jsem koupil kvalitní CCD 160 stupňů a lupnul ji místo jedné lampišky pro SPZ. propojení je realizováno kabelem. Vlastní navigace je v původním prostoru pro popelnik. Vyrobil jsem pro ní nové chasis, nový zdroj pro podsvětlení displaye - nyní se jas automaticky reguluje s podsvětlením budíků, které má jak jasové čidlo, tak manuální regulaci. Dodělal jsem elektroniku pro automatické zapínání - o vypínání se stará IGO8 (nefunguje poslední verze 8-3-4 - tam se po zapnutí navi kousne) Vlastní anténa je demontovaná a použitá jiná s větším ziskem - vyvedená na kabelu pod palubku - důvod - pod rádiem je signál stíněn a navíc má auto vyhřívané čelní sklo, takže anténa s vyšším ziskem je vhodná.
Výhoda celého řešení je jednak v desigovém sladění a druhak - neni nutno navi neustále vynášet z auta...

_MG_4484.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
8808008

Příspěvekod Jarouš v 08 led 2010 18:03

No,dávat kameru místo jednoho zdroje osvětlení SPZ se mi zdá dost nešťastné,protože když mi vloni nesvítila právě jedna žárovička osvětlení,vyhodili mě z technické s tím,že je to hrubá závada s kterou nelze automobil provozovat.Takže opravdu na podobné úpravy bych si dal veliký pozor :!: :!: Pravda je taková,že samozřejmě všude nemusí být technici tak přísní,ale na druhou stranu je to v noci velmi vidět a částečné neosvětlení SPZ je nahrání Policii ke kontrole a proč ne sebe upozorňovat :!:
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod 8808008 v 08 led 2010 21:59

tedy... věru nepředpokládal jsem, že by se někdo nechal unést myšlenkou, že bych zrušil osvětlení SPZ. Dělají se takové adaptéry na kamery do osvětlovacích otvorů na SPZ, které jaxi krom instalce kamery nahradí i původní osvětlení. Poměrně slušný výběr má v tomto směru např Stualarm. A ano, jsou použity LED. Jinak to nejde a ma TK s tímto druhem osvětlení problém neni. Jinak, co se týče TK, tam bych byl ve tvrzení o přísnosti poněkud opatrnější. Zůstaneme-li v sektoru osvětlení nejak mi nejde do kupy vyhazov za osvětlení RZ a ta kupa howad na silnici, co si nabastlej do fábky HIDčka a vypalujou ostatním sítnici...
8808008

Příspěvekod fanda v 08 led 2010 23:29

@8808008: Máš pravdu s kamerou, ale na druhou stranu, pokud by měla kvalitní kameru s infra, tak by asi nestála navigace tolik, kolik stála.
Kamera se mi ve tmě, tj. se slabým osvětlením scény couvacím a zadními světly, chová tak, že má trochu problém se synchronizací řádků - některé řádky jsou bílé (periodicky se to opakuje, vypadá to jako linky v sešitě). Ale mám pocit, že to není tak hrozné, dá se i tak podle toho couvat.
Jinak ta tvá úprava navigace je fascinující. Já preferuji ale univerzálnost, používám ji třeba na turistické procházky, a tak by mi umístění navigace napevno v autě nevyhovovalo.
PRESTIGIO GV 7777
ASUS Zenfone Max Pro M1
fanda
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod 8808008 v 09 led 2010 14:30

Já jsem tuhle navigaci koupil cíleně, páč nestála ranec, měla video vstup a kdyby se zástavba tak nějak nepovedla, tak bych zase tolik neřval... :-) Původně jsem také používal dodávanou kameru RF transmiter, ale jaxem psal, šetřilo se asi hlavně tady a vřele doporučuju nahradit alespon ten vysílač normálnim koaxem, páč k degradaci dochází hlavně tady. A ještě jeden postřeh. Dodávaná kamera je v PALu. ta co jsem pořídil místo ní je v NTSC (nechápu proč někdo vyrábí kameru určenou do Superba v NTSC) a kvalita zobrazení je výrazně lepší. Především framerate je ted naprosto plynulý. na PAL byl počitám kolem 12 - 15 fps a v NTSC je to reálných 29. Také obraz naběhne téměř olanžitě, čili - navigace má evidentně kapku problém se spracováním signálu v PALu.

Jinak - přišel někdo na způsob, jak do ní naládovat třá 16 gB SDHC? Popř nějaký jednoduchý SW pod WIN CE5 ve smyslu multimediálního přehrávače?
Díkes.
8808008

PředchozíDalší

Zpět na GOCLEVER - specifické postupy