Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Umístění navigace v autě

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Umístění navigace v autě

Příspěvekod SvoDa v 24 lis 2009 08:28

Já už mám držák na palubce (mimo sklo) nějaký pátek - viewtopic.php?p=18889#p18889 a k plné spokojenosti, ale důvodem nebylo ani tak bránění ve výhledu či obava z perzekucí, ale to, že mám šochtli blíž očím a nemusím furt přicucávat držák na sklo (na parkovišti bych držák na skle ze známých důvodů nenechával). Takto jen nacvaknu vaničku, připojím kábl (na krátkých cestách kábl ani nepřipojuji), vložím MIO a jedu.
Myslím, že je jen otázkou času, kdy zakážou koukat na display navigace či autorádia úplně, natož je za jízdy obsluhovat, tak jako u mobilů, bo v té chvíli nevěnuješ pozornost řízení nebo dopravní situaci :lol:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 24 lis 2009 08:40

Mně z toho pořadu "Navigace na předním skle?" trochu zarazila věta: "Pokud máte držák na navigaci v autě přimontovaný napevno, musíte při technické kontrole předložit jeho homologaci."
To tedy znamená, že si nemůžeš vyrobit držák na navigaci sám, nebo nějaký originální upravit. :o
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod SvoDa v 24 lis 2009 09:55

Myslím, že tam půjde pořád o ten zorný úhel ve vztahu ke skle (neomezující výhled). Máš-li držák na větrákách, neměl by být problém ani na STK a ani na silnici.
Když pojedeš na STK, nenecháš tam vaničku a je to OK.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod humbuk v 24 lis 2009 10:37

To musí být určitě tak, to by pak mohli chtít i homologaci na takový ty voňavý sajrajty co se dávají na větráčky. Ikdyž nadruhou stranu, možné je vše:).
MIO C720T; FW:R02.3.9913.1018 - Primo
HTC WildfireS - Smartmaps
humbuk

Příspěvekod Lakva v 24 lis 2009 14:51

No, ono tam může jít o cokoliv, třeba i o to, aby držák opravdu držel a nehrozilo, že Ti padne do klína. To se pak těžko drží volant rovně ;-)
Jen doufám, že na tom nezačnou tancovat, i když na druhou stranu je možné všechno, třeba budou chtít donutit lidi, aby kupovali vestavěné navigace za desetitisíce...
Spíš by raději měli hlídat výrobce, protože když vidím nedomyšlenost mnoha dnešních aut, ze kterých není vidět dozadu, nebo se sedí nízko a ve výhledu vadí vnější zrcátka, nebo vysoko a vadí vnitřní... Spousta dnešních aut má hodně kulatou příď a blinkry posunutý dozadu, takže už z úhlu třeba 30°od podélný osy není vidět odvrácenej blinkr nebo i celý světlo...
Když mi vadí navi, tak to přece poznám a přesadím jí... Ale jak mám řešit konstrukční nedomyšlenosti výrobce???

Měli bysme se učit zodpovědně přemýšlet sami za sebe a ne slepě poslouchat nařízení, který stvořil od stolu nějakej brainless EU ouřada jen aby vypadal aktivně.
Lakva

Příspěvekod Ivo K v 24 lis 2009 15:16

Naprosto souhlasím! ;)

Ale naše sdělovací prostředky asi nepoužívají hlavu a často papouškují různé nesmysly, která jim někdo nakukal a oni si to ani neověřily. :roll:
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod Lakva v 24 lis 2009 15:25

No jo, jenže naše ouřady (obsazené v nezanedbatelném procentu stejně nemyslícími jedinci) to mohou vzít jako inspiraci.
Lakva

Příspěvekod vovi v 24 lis 2009 19:19

V tom případě navrhuji mírně zvýšit klubový příspěvek a v případě posílení bezmozkovitosti brusele a jejích zdejších nohsledů přesunout členstvo třeba na Panenské ostrovy.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod evolve v 24 lis 2009 19:31

Taky mám navigaci na větráku a na STK nebyl problém.
evolve

Příspěvekod vovi v 24 lis 2009 19:42

To já taky - a ani na tom Bohdalci (odtamtud byl ten nařvanec, co mluvil na TV H@VNA) to při STK nevadilo a žádnou homologaci na Brodit držák jsem ukazovat nemusel. Ono je to stejné i s jakýmkoliv HF či držákem mobilu - rád bych viděl nějakou tu čínskou či tchajwanskou homologaci.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Otázky a odpovědi