Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skin Gurjon 5.x, 6.x (iGO8.3.2. a 8.3.4.)

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: skin Gurjon 5.x, 6.x (iGO8.3.2. a 8.3.4.)

Příspěvekod SvoDa v 29 říj 2009 15:41

Průjezdní bod je průjezdní bod a existuje od toho, aby se ním projelo.
Přibližný bod by to pak muselo chápat jako nějakou širší oblast kolem konkrétního průjezdního bodu (žlutý praporek), kterou lze projet aniž by se muselo projet přímo přes žlutý praporek a jak by to igo8 programově logicky počítalo, když je to jedno, kudy tou oblastí projedeš ? Existovalo by pak mraky alternativ a jak by se mezi nimi rozhodovalo ? Zas jen jako typem trasy nejkratší, nejrychlejší,...

To co "požaduješ" by se vyplatilo snad jen tehdy, plánuji-li trasu např. z Olomouce do Prahy a jako "přibližný" průjezdný bod bych zadal Brno, chtěl-li bych jet přes Brno, nebo třeba Hradec, chtěl-li bych přes Hradec, ale aniž by mne to však tahalo přes centrum, zůstal bych na nejrychlejší trase na dálnici (obchvatu), jinak dle mého "přibližný" průjezdný bod smysl nemá.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Lakva v 29 říj 2009 19:19

Pánové, nestíhám číst, takže se omlouvám, jestli tu už tahle myšlenka zazněla, ale trasu počítá jádro programu a skin do výpočtu vůbec nezasahuje. Může samozřejmě jádru sdělit, že trasa má být třeba rychlá a že má vést nějakým bodem, ale aby dodefinoval možnost jiného typu průjezdního bodu je myslím zhola nemožné - muselo by to být přímo v jádru iGo.
Ona i ta příbližnost by byla docela problém, nevím jestli nějaká navigace takovouhle funkci má.

Jen pro zajímavost, Tomtom to má, ale obráceně - pokud se chcete nějakému místu vyhnout, označíte si ho na mapě (podobně, jako když v iGo v pokročilém skinu chci blokovat úsek), ale TT znemožní průjezd docela širokou oblastí i kolem tohoto bodu. Pamatuju si, že jsem to kdysi dávno zkoušel a zakázaná oblast pokryla s přehledem celé Kladno.
To bylo ovšem v TT 6.020 pro Symbian a současné verze mohou pracovat jinak.
Průjezdní body tam fungují stejně jako v iGo, ba dokonce možná lépe, protože tam existuje "průjezdní bod" a "cílový bod". Cílových bodů pak může být na trase více a systém tam předpokládá zastavení a vypnutí systému, teprve pak začne navigovat k dalšímu cíli. Naproti tomu průjezdní bod je tam definovaný stejně jako v iGo, jen s tím rozdílem, že se v něm trasa nikdy neotočí - vždycky pak pokračuje v původním směru (samozřejmě s vyjímkou slepých ulic).
Lakva

Příspěvekod jirkous3 v 29 říj 2009 20:01

SvoDa píše:To co "požaduješ" by se vyplatilo snad jen tehdy, plánuji-li trasu např. z Olomouce do Prahy a jako "přibližný" průjezdný bod bych zadal Brno, chtěl-li bych jet přes Brno...

Přesně toto by byl můj cíl, to by se mi úplně hodilo. Bohužel, jak vystětlil Lakva, není to technicky možné takže tím asi diskuze končí. Přesto by se mi to moc líbilo. Ten příklad s Brnem je typický, stejně jsem to popisoval i s cestou do Uh. Hradiště z Brna. Můžeš jet několika cestami, ale IGo je nanabídne, musíš ho přinutit průjezdním bodem. Nedokážu posoudit jak moc technicky by to bylo náročné, osobně si to představuji tak, že IGO by vyhodnotil, že chci jet místem třeba v okruhu 5 km. Pak by zvážil, která nejbližší dostatečně kvalitní cesta se ještě vejde do toho okruhu a tu by zvolil. Nevím jak program vybírá cesty takže je to možná jen má naivní představa.
MIO P560 (240x320), IGO 8.3.2.83157, GURJON 6.11p_da
jirkous3

Příspěvekod SvoDa v 29 říj 2009 20:19

Já, když chci jet někam přes "nějaké město",ale nikoliv přes centrum, tak to řeším takhle viewtopic.php?p=2064#p2064
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod jirkous3 v 29 říj 2009 20:26

Tak to děláme stejně ;)
MIO P560 (240x320), IGO 8.3.2.83157, GURJON 6.11p_da
jirkous3

Příspěvekod expertdb v 30 říj 2009 10:06

Další moje žádost o vysvětlení: používám ve skinu Gold verzi. Jelikož tato verze neumí zobrazovat ty "půlřádkové chlívečky" v gold barvě ( zobrazuje pouze v default šedé barvě), chtěl jsem s tím něco udělat. Předpokládám,že by šlo o to dodělat ty půlřádkové .bmp podkladové obrázky. No ale samozřejmě jsem narazil :o :D . Např. se budu hrabat v Speedcam_480*272 ,hned v první části první řádek: <CHECKBOX xxx template=chk_5b y=20 w=200 z=0 text="Visual warning"........,. Předpokládám,že v template=chk_5b je zakodovaný !! právě ten podkladový proužek . Jaká je souvislost Chk_5b s tím proužkem. Nikde to nemohu najít. Potom je tam .bmp -"poti_bg_1line.bmp" , jako bmpčko jsem to taky nikde nenašel :oops: . díky
Evolve Multitraxx
Igo Primo 2 + skin ZoZo_ex
expertdb

Příspěvekod amatér v 30 říj 2009 10:15

Musíš do templates_xxx_xxx.ui, tam jsou k těm chk_xx přiřazeny xxx.bmp , pak stačí jen vyměnit ten konkrétní .bmp za jiný. Musí mít ale stejnou velikost a rozměr. Některé .bmp nemusejí být ale ve skinu, jsou v data.zip a skin si je natuhuje přímo z něj, to může být případ i toho poti_bg_1line.bmp, nevím nezkoumal jsem, ale na 99,99% to tak bude.
amatér
Moderátor

Příspěvekod Jan Labant v 01 lis 2009 14:36

Budu se opakovat ale děkuji pěkně, hlavně Danovi a všem kdo se podílí na úpravě skinu Gurjon za vynikající práci. Honza

P.S. Abych nezapoměl i za Toto vynikající forum v čele s vedením Jarouše.
MioMoov 310,MioPocket_3.0_ Release_47.SDHC Kingston 4GB. iGO Primo 8.5.9.153032
GJmpp v 1.12P1_Si
Jan Labant

Příspěvekod Jarouš v 01 lis 2009 17:41

Děkuji,ale to je hrozný omyl.Já to tady neřídím (pravděpodobně to tu neřídí nikdo :lol: :lol: ),já to tady jenom hlídám,aby se tady nevyskytlo nic,co sem nepatří s proměnlivým výsledkem,ale pokud si něčeho nevšimnu,tak jsou tady i jiní.V každém případě děkuji za pochvalu fóra (ale to si zaslouží hlavně jiní,ne já),zvláště po včerejšku,kdy z nás tady jeden uživatel skoro proklel,jací jsme tady špatní a jak nikomu nepomáháme.Díky.
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod expertdb v 01 lis 2009 20:30

Pro ty ,kteří používají grafické zobrazeni GOLD a nelíbí se jim původní šedé půlřádky, které nebyly "přeloženy do zlata",jsem upravil stávající .bmp ikony.

Pouze pro rozlišení 480_272.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Evolve Multitraxx
Igo Primo 2 + skin ZoZo_ex
expertdb

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu