Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nová verze iGO8

Re: Nová verze iGO8

Příspěvekod SvoDa v 03 říj 2009 09:37

Souhlasím s xRomanem. S plynulostí navišipky, nebo vykreslováním terénu či silnic či reakcí tlačítek nemám problém, ovšem jen dokud nevytáhnu MIO z TMC držáku. Při navigování není problém vůbec v ničem (autoodpočet nepoužívám). Jakmile je ale MIO ven z držáku (po načtených událostech), to zpomalení a reakce tlačítek je zoufale pomalá. Po opětovném vložení (uspaného) MIO do napájeného držáku a probuzení, je zase vše OK (bez mezirestartu iGO8).Zatím stále ani mně ta 102 při běhu na SD nerestartuje.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SdKfz.171 v 08 říj 2009 14:42

fmilan píše:Takže po zformátování MFD, nahrání pouze jednoho iGO, bez SD 4/4 celkem 15 :D

I kdybych se rozkrajel, tak mam na ASUS P552w 30 licenci, pritom mam vse na karte, licencni soubory pouze dva (Worldwide a Addon) - tj. vsechno tam mam dvakrat. Zkousel jsem i vymazat device.nng - nepomohlo :(
מצדה לא תיפול שוב!
SdKfz.171

Příspěvekod SvoDa v 08 říj 2009 16:11

Nemáš náhodou na MFD ještě jedno iGO8 nebo na MFD či na kartě ještě nějaké licence (třeba jako "zálohu" pro strýčka příhodu?)?
Já mám v MFD jedno igo a na kartě celkem 3, ale v 102ce mám ty stránky licencí 4/4, protože žádný adresář, ve kterém jsou ty moje iGA se nejmenuje iGO8, ale jinak.
Pakliže by se jmenovalo alespoň jedno iGO8 (jedno kde), ostatní by si do něj stejně pro leccos "šahala" (hlavně do těch licencí a contentu), byť by k němu přes příslušné sys.txt cesty ve "Folders" nevedly.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SdKfz.171 v 08 říj 2009 16:27

2 Svoda: Na karte mam pouze jednu slozku iGO8, v zarizeni zadnou, licencni soubory pouze dva (Worldwide a Addon) v \iGO8\licence na karte.
מצדה לא תיפול שוב!
SdKfz.171

Příspěvekod SvoDa v 08 říj 2009 16:50

To nepovažuji za možné, resp. to považuji za nemožné :D .
Mohl bys sem dát screeny těch stránek, nebo vypsat názvy a kódy těch licencí ?
Ještě předtím ale zkus hardreset přístroje, třeba to, že jsi tam měl předtím hodně licencí, ikdyž máš nyní jen 2, to zanechalo nějaké stopy v registrech.
Mimochodem, neví někdo, co je to v SAVE ty soubory např
_UKR_VISUALCONFIG_SHIELDVISUALDESC.PRL pro každou zemi zvlᚍ ? Nesouvisí to např. s licencemi map ?
Zkus (jen) tyto soubory v SAVE smazat, po startu iGO8 se vytvoří nové.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 08 říj 2009 21:21

Hele, Jardo, ale tys to původně instaloval přes složku 2577, ne? Do PDA...
Pak by to bylo klidně možné, jedněch 15 licencí může být z původní instalace zašitejch někde v systému a druhých 15 současných z karty. Vsadil bych se, že je tam všechno dvakrát a ty páry se liší vždy jen licenčním číslem.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SdKfz.171 v 08 říj 2009 21:40

2 vovi: To mas recht, ale instaloval jsem to hned po vanocich 2008, a potom, co mi po reklamaci zustala z PDA puvodni vlastne jenom krabicka, uz jsem to neinstaloval, ale jenom fyzicky zkopiroval soubory ze zalohy. Kopiroval jsem tam nejakou verzi z konce cervna nebo zacatku cervence, a tam snad jeste ani ty Addon nebyly...
Nebude-li zbyti, zkusim smazat cely folder \save, ale moc se mi nechce znova vsechno nastavovat...
מצדה לא תיפול שוב!
SdKfz.171

Příspěvekod SdKfz.171 v 08 říj 2009 22:18

2vovi: Tak jsem zkusil vymazat komplet folder \save, ale pomohlo to akorat na to padani s GJ_6.12p_DA po fixaci polohy. Jinak stale ukazuje dublovane licence. Ze by registry?
מצדה לא תיפול שוב!
SdKfz.171

Příspěvekod SvoDa v 09 říj 2009 06:18

Možnáže jsem to přehlédl, ale provedl jsi ten Hardreset, aby se natáhly čisté windows ?

P.S. jak se jmenuje adresář, kde máš iGO8 ? Jestli iGO8, zkus ho přejmenovat třeba na iGO9 :lol: nebo vytvořit na kartě novou instalaci s taky jiným názvem adresáře a nastav si cesty v sys.txt tak, aby si do druhé verze na kartě (taky pojmenované jinak než iGO8) šahala pro content.

Jsou-li adresáře pojmenovány jinak, navzájem se neovlivňují a ikdyž jsem zkušebně nahrál do verze iGO80 (kde není verze 102) ty nové licence pro 102ku a mám je tudíž na kartě dublovaně, vidím ve 102ce stále ty správné 4/4 strany licencí.
Vím, že SdKfz.171 píše, že už žádné další licence nemá, ale pokud po nich zůstaly "stopy" jak píše vovi, přejmenováním adresářů by se to vyřešilo podobně jako problém s restarty 102ky po probuzení, viz další příspěvek.
Naposledy upravil SvoDa dne 09 říj 2009 06:50, celkově upraveno 1
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 09 říj 2009 06:49

Zjistili jsme s IvoK zajímavou zkušenost, která zcela eliminovala jeho restarty 102ky po probuzení:
Jak jsem se tu již zmiňoval, já mám:
na MFD adresář iGO80 s verzí 53558 a nešahá si na content na SD, je zcela samostatná.
na SD iGO80 se vším všudy s verzí 97313
na SD iGO81 kde mám základní instalaci s verzí 64... (je si šahá do content na SD/iGO80)
na SD iGO82 kde mám základní instalaci s verzí 102680 (jen si šahá do content na SD/iGO80)

nikde nemám igo8.exe v adresáři, který by se jmenoval standartně iGO8 :!: a restarty po probuzení 102ky jsem nikdy nezaznamenal. Nyní se stejným nastavením, se povedlo tyto restarty eliminovat i IvoK.

IvoK pomohlo to, když si provedl instalaci "paralelního iGO8 se 102kou v jinak pojmenovaných adresářích analogicky dle mého nastavení, se kterým mi 102ka nerestartovala nikdy:

Vytvořil na SD novou čistou instalaci, dohrál jen to podstatné co potřebuje a na co je zvyklý (audio, gfx, ui_igo8, Themechanger a samozřejmě extension pro Gurjona.
Stávající adresář svého soliterního iGO8 již měl pojmenován iGO832, čili nikoliv standartně iGO8, což je podstatné.
Nový adresář pro 102ku pojmenoval iGO834. Save lze zkopírovat ze zálohy.
V sys.txt samozřejmě musel přemapovat cesty takto:

[switchmap]
changer="\Storage Card\iGO834\Extension\MapChanger\MapChanger.exe"
1=",map_ta,\Storage Card\iGO832,\Storage Card\iGO834,"
2=",map_nt,\Storage Card\iGO832,\Storage Card\iGO834,"
3=",map_ot,\Storage Card\iGO832,\Storage Card\iGO834,"
4=",map_us,\Storage Card\iGO832,\Storage Card\iGO834,"

[folders]
content="\Storage Card\igo832\CONTENT"
save="\Storage Card\iGO834\SAVE" ; pro jistotu :lol:
app="%SDCARD%/iGO834"

Pro první spuštění "paralelního" iGO834, které má úplně prázdný content, bo si bude šahat pro content do "kompletní" stávající iGO832) se však nutno pro začátek přidat do prázdného content do složky lang poslední lang a do voice používaný hlas (viz.system.ini). To je potřeba jen pouze pro první spuštění tohoto paralelního iGO8, kdy volba jazyka a hlasu předchází detekci "cizího" content. Po úspěšném 1.startu iGO834 lze pak po jeho ukončení obsah iGO834/content smazat, bude si to brát již vždy již všechny věci z iGO832/content, a to i po hardresetu.

Napadlo mne to (toto poradit IvoK) i v souvislosti s tím, že jsem se nikde nedočetl, odkud je ta 102ka vlastně vypreparované, že to bude asi z přístroje, který má aplikaci iGO8 v102 v šochtli a běží s Contentem na SD kartě.
Cování mé 102ky i jeho, čili spouštět to tak, aby se to odkazovalo na content jinam, tomu jen nasvědčuje. Možnáže je to problém všech verzí, které nám na SD restartovaly po probuzení a kdyby byly v "paralelním iGO8 na SD v jinak pojmenovaném adresáři a šahaly si do content jiného iGO8 na SD, nerestartovaly by. Potvrzuje to i zkušenost, kdy takovéto verze nerestartují když jsou na MFD.

Budu rád, když výše uvedené nastavení vyzkouší někdo další a když Vám to s funkčností 102ky a eliminací restartů pomůže ;) .
Možná že toto Ivo ještě nějak doplní, já jen vyzobal pár údajů z naší korespondence :lol:
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na iGO8 verze, patche, update