Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skiny Riks a PlusPlus pro iGO8 v 8.0.0.xxxxx

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Preferuji a nejčastěji používám skin (svou volbu můžete průběžně změnit):

Riks_tS ________ s plným panelem s aplikacemi
5
8%
Riks_tS ________ s poloprůhledným (průhledným) panelem
2
3%
Riks_ALL_tS ____ s nastavitelnou průhledností panelu
2
3%
PlusPlus_tS _____ s plným panelem
2
3%
PlusPlus_tS _____ s poloprůhledným (průhledným) panelem
0
Žádná hlasování
PlusPlus_ALL_tS+ s nastavitelnou průhledností panelu
20
31%
Micsan_Trans
3
5%
Di/\/\Ka
20
31%
TTSkin
2
3%
jiný
8
13%

Celkem hlasů : 64

Re: úpravy skinů Riks a PlusPlus pro iGO8

Příspěvekod SvoDa v 04 zář 2008 13:52

Skryté tlačítko pro záznam trasy (krátký szisk) a pro vstup do seznamu nahraných tras je v souboru navigatemap_480_272.ui:
řádek:
<BUTTON btnMT_Record_Cockpit template=btn_lb5a x=421 y=-19 z=100000 alpha=2 bmp="quick_tracklog_rec.bmp" onrelease='run sc_btnMT_Record_OnRelease' onlongclick='NEXTSTATE st_ManageTrack'>

U tebe bude nutno změnit souřadnici 421 - bráno odleva /u tebe asi cca 280) a můžeš si i přenastavit průhlednost (alfa), abys ho neviděl vůbec, nebo abys ho viděl naopak více (0=zcela průhledný(neviditelný) a třeba 10 je takový poloprůhledný, 100 plný)

Co se týče některých bmp souborů, tak všechny jsou v data.zip (standartní-defaultní skin). V jednotlivých skinech jsou jen ty soubory,které se od defaultních bmp mají lišit, aby byl skin skinem, lišícím se od default skinu.
Ve skinu tudíž nejsou ty obrázky, které jsou již v data.zip, pakliže se nimi skin nemá lišit.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod chozef v 04 zář 2008 14:35

tak som prebehol komplet co som nasiel ale je tam iba ten jeden skin v rozliseni 234x480 :x :( ,ten program co si spomenul(zoomer) na upravu velkosti asi nevyskusam,mam totiz navigaciu v autoradiu a tam mozem spustit iba navy softver...ma este niekto neaky napad?ide mi hlavne o skiny imitujuce Tomtom :D
Vdaka
chozef

Příspěvekod SvoDa v 04 zář 2008 15:46

Hlavně že máš aspoň nějaký skin, když už sis koupit GPS v autorádiu.
Nedoceníš tím pádem možnost používat GPS i při turistice OZI explorer, atp.
Zkus google s heslem "skin 480x234" nebo "skin 480_234" a vylezlo mi z toho google strašně moc.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod TomášF v 05 zář 2008 05:40

SvoDa píše:Skryté tlačítko pro záznam trasy...

Díky, upravil jsem si po svém a už mi to běhá.

Ještě bych tě poprosil o informaci, kde (v jakém ui souboru) je odkaz na zobrazení obrazovky se seznamem TMC zpráv? Pokoušel jsem se to najít, ale zatím se v tom množství souborů trochu ztrácím.

Díky, Tomáš
Tomáš
Mio C710+, odemčené, služební OziExplorer
TomášF

Příspěvekod SvoDa v 05 zář 2008 05:56

jako obvykle v navigatemap_480_272.ui:
<LAYER ui_CockpitStatus z=30> (rychlé menu (po kliku na stav baterie a síly GPS)
<BUTTON btn_CSTMC template=footer4_2a text="TMC" onrelease='NEXTSTATE st_TmcEventsList' enabledmodel="tmc.present" >

to footer4_2a text="TMC" je černá ikona v rychlém menu vedle černé ikony GPS, takže jestli to chceš dát jinam, dej tomu odkaz na jinou ikonu (bmp) šoupni kopii toho řádku s úpravou místo
footer4_2a text="TMC"
třeba
bmp="ikona.bmp"
a takto upravený řádek musíš přidat do jiné sekce.
Abys ho měl třeba na ploše displaye, tak na spodek do sekce, jejíž údaje jsou na hlavním displayi s mapou, třeba tam, kde se píše o ukazatelích ulic: <layer ui_NavigateMapGPSPosInfos z=51>

Jinak úpravu samotného zobrazování TMC řeší soubory tmc_480_272.ui a pro příkazy týkajících se všech rozlišení ve složce common soubor tmc.ui

P.S. malá nápověda, když hledáš něco v souborech:
buď si ui soubory vytiskni - pak máš všecho po ruce a lépe se ti v nich hledá
nebo používej hledání (Ctrl+F). Když hledám TMC, napíšu tmc, když hledám jak a kde změnit barvu názvu aktuální ulice (u spodku displaye), napíšu street,....
Jak myslíte, že já v tom hledám?
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod TomášF v 05 zář 2008 07:52

Díky, zkusím to.

To hledání taky občas používám, ale on je to problém - pokud se v těch souborech zatím člověk neorientuje, tak se těžko hledá něco, co nevím jak se jmenuje. TMC dejme tomu najdu, ale když jsem hledal to tlačítko na uložení trasy, tak jsem hledal spíše odkazy na slovo ROUTE a nemohl jsem se dohledat. Když jsi mi napsal, že je to RECORD, tak už jsem si dokázal najít vše ostatní, co jsem potřeboval...

U MioMapu 3.2 jsem se po čase jakž takž orientoval a dokázal jsem si drobné úpravy (zrušit tlačítko na BT, přidat si tlačítko na záznam trasy apod.) dělat sám, ale tam bylo ui souborů pár, tady je těch ui podstatně více a ještě mi to zatím připadá daleko více provázané vzájemnými odkazy, takže se v tom zatím ztrácím. Na druhou stranu ale musím konstatovat, že jako princip řízení programu je tento systém opravdu perfektně vymyšlen. Jen kdyby k tomu autoři (soudruzi z Maďarska) dávali nějaký popis...

Když už jsem narazil na tu ROUTE: typ navolené trasy je předpokládám (pokud jsem správně hledal) v proměnné txtRI_Method v layer ui_RouteInfo? :roll:

Tomáš
Tomáš
TomášF

Příspěvekod SvoDa v 05 zář 2008 08:43

OK. Ta proměnná txtRI_Method se týká opravdu typu trasy (Fast, Quick, ECO,...) čili hledals dobře, ale už jsem s tím kdysi zkoušel laborovat, a když jsem to zkopičil na display s mapou ukazuje to 0 a ne název typu, jako v Riks.
Zkoušel jsem to zkopčit i z Rikse a neukáže se nic, tak jsem to vzdal a počkám, až tu někdo přijde na to, jak dostat info o typu trasy na plochu, jak je to u Rikse, já mám teď dost frmol.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod TomášF v 05 zář 2008 09:20

OK. Příští týden nebudu mít čas, ale pak se na to zkusím podívat - ovšem výsledek nezaručuji ;) .

Kdysi jsem trochu programoval tak mne napadá (a myslím, že u MioMap 3.2 to taky bylo), že to případně může být jen lokální proměnná, která má hodnotu jen a pouze v tom ui souboru route a jinde ne, takže pokud se jen přendá (použije) jinde má hodnotu 0 nebo u textu "". Budu-li mít víc času zkusím pátrat. Je-li to tak, jak si myslím, tak by asi šlo definovat si svou vlastní globální proměnnou, tu v ui souboru route naplnit a pak ji použít v navigatemap.ui.

Ale možná se pletu a je to všechno úplně jinak... :?
Tomáš
TomášF

Příspěvekod SvoDa v 05 zář 2008 09:46

No a v tom je ten problém, protože jsem nikdy neprogramoval, takže tvé závěry nejsem schopen posoudit
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 05 zář 2008 19:14

Tak jsem zkoušel umístit na display s mapou alespoň pasivní indikátor typu (metody) trasy (Ekonomická, Nejrychlejší,...) a našel pro to místo v pravém horním rohu nad tlačítkem 2D/3D, kde je schováno tlačítko nahrátí trasy, s takovýmto výsledkem:
takto to vypadá, když spustíte program iGO8 - je tam nula :(
display_0.jpg

takto to ale vypadá, když kliknete na "monokl" vlevo nahoře, kde je info o příštím manévru a kdy se tím otevře menu informace o trase. Všimněte si že tam je tam v políčku metoda taky nula :( :(
display_2.jpg

ale aniž bys zde na cokoliv kliknul, jen se vrátíš zpátky do mapy (šipkou vlevo dole), už tu informaci o metodě trasy vidíš: :D :D :D
display_1.jpg

Pokud zase klikneš na monokl a tlačítkm nastavení změníš typ trasy a vrátíš se zpět do mapy, bude zde v políčku sice stále nula,ale na mapě v pravém horním rohu se nový typ trasy aktualizuje.

Info o metodě trasy tudíž na mapu jde narvat, ale na úkor názvu metody v políčku metoda v menu informace o trase, která se spouští monoklem. Bude tam muset být ještě nějaká vazba na scripty a to už je na mne moc.

Pokud tuto daň chcete zaplatit, tak v souboru navigatemap vložte do sekce
<layer ui_NavigateMapGPSPosInfos z=51>
řádek:
<TEXT txtRI_Method template=xtxt3 x=430 y=2 w=50 font="tahomabd" fontsize=12 color=#Ffffff glowsize=2 color2=#000000 align="right" >

(souřadnice jsou jakoobvykle pro 480x272, takže u jiných rozlišení musí být hodnota souřadnice "x" menší)
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu