Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skin Gurjon 5.x, 6.x (iGO8.3.2. a 8.3.4.)

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: skin Gurjon 5.x, 6.x (iGO8.3.2. a 8.3.4.)

Příspěvekod alky v 21 zář 2009 18:42

Gurjonova odpoveď na otázku ohľadom countryinfo
"now is not working by simulate, but works with all versions iGO. "
iGO NEXTGEN by Pongo, 9.18.27.687519, iUNI
alky

Příspěvekod fmilan v 21 zář 2009 18:53

Tož to ja.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 21 zář 2009 19:39

fmilan píše:Jo Dane, to jsem četl, ale měl jsem spíš na mysli, jestli v tom není nějaká chybka, protože v té 6.10. jsem to nikde nenašel a vysvětlil jsem si ten "objekt" jako něco pro nastavení CountryInfo. Vše nové s "vjgCISet" je zřejmě ta úprava.
Ale proč to tu chybu háže, to je to co jsem chěl vědět. Úmysl nebo chybička? That is the question ;)

Je to prostě tím, že předchozí ConutryInfo mělo jiné scripty, než má nové a tu chybovou hlášku to hodí jen tehdy, když skin 6.10 spustíš s novým CountryInfo. Tomu se nevyhneš, jelikož máš skin 6.10, nahraješ do extension nové CountryInfo a do content nový skin, takže spuštíš starý skin 6.10 s nekompatibilním novým CoutryInfo. Pak teprve navolíš v menu skin 6.11 a již každé spuštění iGO8 se skinem 6.11. s novým CountryInfo funguje OK.
Abych se vyhnul případným podobným chybovým hláškám a rozjíždění starého s novým, přepisuji v SAVE/system.ini
theme="skin\gj_6.10_tSi_da.zip"
na
theme="skin\gj_6.11_tSi_da.zip"
a on se při staru iGO8 spustí rovnou ten nový skin. jen musíš vědět, jak se jmenuje a to zjistíš v jeho info.ini

Stejně tak to řeším u nahrání nového lang, přepíšu
language_key="czech_090903_tSi"
lang_path_hint="lang\Lang_Czech_090903.zip"
na nové názvy, které opět zjistím v info.ini nového langu.

vyhnu se tak nejen případným chybovým hláškách v rámci nové konfigurace, ale ušetším 1 restart po volbě nového skinu a druhý restart při volbě nového lang ;)

Doufám, že ti to tu chybu neháže při každém startu iGO8 se skinem 6.11. a novým CountryInfo :o
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod fmilan v 21 zář 2009 20:30

Nn. Tu chybu to hodilo jen poprvé, jak o tom psal´s výš.
To přepsání v SAVE je :idea: .

Teď mám ale problém s rozběhnutím na 53558. Stále háže chybu při startu "Parse error [</layer>expected]" a nemůžu na to příjít.

A ještě blbej dotaz. Proč je v navigatemap xxx yyy v těchto řádcích jen ui_igo8, když všude jinde je _da :?:

<layer ui_ModifyPreset z=100001 modal>
<SPRITE xxx x=0 y=0 z=2 bmp="dialog_2_bg.bmp" >
<SPRITE xxx template=a_rubber x=100 y=109 z=10 fxshowdelay=10 bmp="ui_igo8/common/dialog_qm.spr" fxshowdelay=10>
<SPRITE spr_MP_bg x=0 y=0 z=1 bmp="ui_igo8/480_272/default.bmp">
<TEXT txtMP_Msg x=130 y=60 z=31 w=280 h=90 text="What would you like to do with\nthe selected map view preset?" valign="CENTER" align="LEFT" FONTTYPE=buttonlabel1 color=#FFFFFF fontsize=18 wordwrap=3>
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 22 zář 2009 05:52

@fmilan:
V 53558 mi skin naběhl OK. Nedělals ve skinu zas nějaké zásahy a přepisy :?: :lol:

Co se týše ui_igo8 vs. ui_igo8_da zjistíš, že v mnoha .ui je ui_igo8 a nikoliv ui_igo8_da. Když jsem se ptal před časem v souvislosti s tvorbou 6.10_da Gurjona jestli to není chyba, odpověděl, že ne, že ne všude musí být ui_igo8_da, že stačí ui_igo8, a to ikdyž složka ui_igo8 není ve skinu ani v data.zip a souvisí to s tou universální použitelností v různých versích iGO8

Co se týče konkrétně toho scriptu, co uvádíš, myslím že jsem ani tuto nabídku
What would you like to do with\nthe selected map view preset?="Co chcete provést s\nvybranou předvolbou zobrazení mapy?"
nikdy ve skinu neviděl a ani netuším k čemu je.

Stejně tak nevím, co znamená mnou dosud nepřeložená volba v langu
"Use traffic patterns" schovaná v menu - nastavení - navigace - 2/2
ale ze scriptu boolmodel="route.histspeed.enabled" se to bude týkat jedné z těch _da funkcí, o které se diskutovalo zde viewtopic.php?p=30105#p30105 čili jak popisuje oltcit "rychlostne profily ciest v urcitych casovych intervaloch, spracovane z dlhodobeho hladiska z koncentracie mobilnych telefonov v sledovanych usekoch" a Gurjonův výraz "Use traffic patterns" přeložen doslova znamená "Užití dopravního modelu". Zatím jsem to nepřekládal, nenašel jsem vhodný krátký výstižný výraz - snad "Užití info o průjezdnosti" :?: .
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 22 zář 2009 06:35

To "užití dopravního modelu" JE stručné a výstižné. Pattern se dá taky přeložit jako vzorec či struktura (graficky chápáno), ale v tomhle případě ten model považuji za ideální překlad. Ostatně data ze souboru HSP popisují právě model dopravy v konkrétních ulicích v závislosti na čase.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod fmilan v 22 zář 2009 06:39

Jj. Už jsem večer tu chybu našel :oops: . Zajímavé, že s 64873 to fungovako bez problémů.
Jinak díky za všechna vysvětlení a objasnění v předchozích příspěvcích.
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 22 zář 2009 07:01

vovi píše:To "užití dopravního modelu" JE stručné a výstižné.

Pro pár jedinců, kteří se o tom dopředu baví tak ano, ale ti ostatní budou tápat. Proto raději pojmenovávám věci co "nejsrozumitelněji" (asi je to moje profesionální deformace :lol: ) jen jedno jsem si v langu neodpustil ("koptík" :lol: - ten je tam furt a ať nováčci tápou :lol: )
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 22 zář 2009 07:20

Já myslím, že jsou tam daleko méně srozumitelné věci - kdo bude chtít používat histspeed, ten to pochopí.
Mě třeba dost dlouho trvalo, než jsem pochopil, co básník myslel výrazem "navigovat od cíle", který se objevuje v nastaveních obratu. Schválně jsem se nešel podívat na anglický text a musím říct, že bych na ten význam sám nepřišel (a dodnes plně nechápu, jak a kdy to funguje).
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod Ivo K v 22 zář 2009 07:27

Potvrzuji plnou a korektní funkčnost skinu gj_6.11_tSi_da jak ve verzi iGO8.3.4.102680, tak i v mé oblíbené iGO8.3.1.53558.

CountryInfo při průletech se na hranicích neukázal, stejně jako ostatním testerů. Což je spávně, jak vysvětluje Gurjon: "now is not working by simulate, but works with all versions iGO".

SvoDa - Dane díky za rychlou a perfektní úpravu nového skinu dle našich zvyklostí(tSi). ;)
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu