Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nové mapy

Jaké používám mapy?

TeleAtlas (pro EEU)
686
41%
NAVTEQ (pro EEU)
513
31%
TeleAtlas (pro WEU)
179
11%
NAVTEQ (pro WEU)
156
9%
Regionální vydavatelé(CEDA, TopMap,...)
136
8%
OSM
3
0%

Celkem hlasů : 1673

Re: Nové mapy

Příspěvekod vovi v 21 zář 2009 06:56

Tak z té CEDY mám smíšené pocity.
PLUSY:
- je o hodně podrobnější a aktuálnější než TA
- má méně chyb v jednosměrkách (třeba cik-cak průjezd Sobotkou přes náměstí zvládá bravurně, TA tam měl problém)
- přibyly směrové tabule, subjektivně se mi zdá, že i tam, kde je TA nemá (ale to ještě musím ověřit)
MÍNUSY:
- zbytečné chyby ... normální silnice je označená jako nezpevněná cesta a naopak
- pruhy na křižovatkách (ne tabule) ... klasická dvoupruhová křižovatka (vlevo + rovně/vpravo) ... TA dobře, CEDA má TŘI pruhy (rovně + rovně + vpravo); při odbočování vlevo mi to škrtlo jen ten pravej pruh :twisted:
- ačkoliv mám nezpevněné cesty zakázané, přesto mě po nich CEDA naviguje a ještě mi hrdě zobrazí upozornění v Info o trase (ale aspoň jsem tam konečně tu ikonku s "kopečky" viděl).

Asi se vrátím k TA, ale budu se těšit na další kvartál ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod Jarouš v 21 zář 2009 15:21

Já jsem si ji schválně včera nainstaloval do Amiga,které mám v železe.Jezdím už týden do Okřešic ( u Sosnové)tak mohu srovnat TA a CEDU.Při nájezdu z Vratislavic na silnici směrem na Děčín 90 (TA správně,CEDA 50),cesta na Českou Lípu(TA v pořádku,CEDA -sem tam ji tam skočí naprosto nezvykle 50 km/h na silnici mimo obec a bez jakéhokoliv křížení,nehledě na to,že jsem si všiml,že zatímco TA snižuje rychlost na 50 km v obci skoro stejně,jako jsou tabule o začátku a konci obce,CEDA hlásí překročení rychlosti cca 200 metrů před a za),průjezd Českou Lípou,kde je skoro tři čtvrtě cesty povoleno 70 km (Ta správně.CEDA 50 km),takže přátelé.zatím nic moc :!: :!:
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod Jasper v 21 zář 2009 16:28

No já si na mapu CEDA zatím nemůžu stěžovat. Jezdím s ní od minulého týdne a zatím jsem na problém nenarazil. Spíš naopak. Měl jsem cestu poblíž Hradce Králové a CEDA mě vedla naprosto precizně a to včetně sjezdu na konci D11 což TA (předchozí) neuměla. Pokud se týká těch rychlostí tak v Praze je na mě známých trasách mnohem přesnější než TA která ignoruje že jsem v obci a pokud nejedu mezi zástavbou tak tvrdí že je tam povoleno 90.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Jasper
Administrátor

Příspěvekod libor007 v 21 zář 2009 19:11

dival sem se na stopari na nove mapy. Cim to je, ze verze czech rep. TA 090722 ma mensi objem, nez starsi 090602? u slovenska so same. Mel sem za to, ze novejsi verze byva vzdy objemnejsi kvuli podrobnejsim informacim. Zkousel nekdo tyto nejnovejsi verze? ja testnul cz 090602 a je zda se vpoho - tedy morava. Mensi objem u nove verze u mne zatim zpusobuje neduveru, mozna neopodstatnenou.
libor007

Příspěvekod SvoDa v 21 zář 2009 19:52

Už se to tu někde psalo. Stačí aby výrobce použil oproti předchozí mapě "lepší" komprimaci. Jistě nelze předpokládat, že by výrobce novější mapu degradoval co se týče podrobnosti.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod w32honza v 21 zář 2009 22:46

Jasper píše:No já si na mapu CEDA zatím nemůžu stěžovat. Jezdím s ní od minulého týdne a zatím jsem na problém nenarazil. Spíš naopak. Měl jsem cestu poblíž Hradce Králové a CEDA mě vedla naprosto precizně a to včetně sjezdu na konci D11 což TA (předchozí) neuměla. Pokud se týká těch rychlostí tak v Praze je na mě známých trasách mnohem přesnější než TA která ignoruje že jsem v obci a pokud nejedu mezi zástavbou tak tvrdí že je tam povoleno 90.

A nevíš jaká je situace s nájezdem u HK na D11 u TA? Já vím že TA 2009.2 mě při najíždění v protisměru na dálnici tvrdě "vyfuckovala" že bod je izolován a provokativně mi smazala celou trasu. Chtěl bych vědět jestli mě to samý čeká i nadále než dostavěj D11 nebo jestli se 2009.6 TA polepšilo. Neskoušel si to náhodou?
Obrázek
Evolve Colltrax 3D 2GB + 8GB SDHC Kingston
IGO 8.3.4.102680
IGO 8.5.9.142948 - testing
diMkaspecter v 1.1.24
w32honza

Příspěvekod Jasper v 22 zář 2009 04:42

Já jsem na CEDu z TA přepínal když jsem jel po D11 a je faktem že po přepočítání trasy se mi prodloužila vzdálenost k další odbočce takže tipuju že TA stále ten skutečný sjezd a nájezd na D11 ignoruje.

Jo a jedna zajímavost. V předchozí verzi CEDA byla již vyznačena rozestavěná "Vysočanská radiála". Sice to po ní nenavigovalo ale byla tam. V této nové verzi není. :!:

EDIT Chybička se vloudila. Ta "Vysočanská radiála" tam je. :roll: Jsem si v neděli předělával IGo aby si verze na MFD nesahala na SD a nějak jsem si při tom popletl adresáře a mám v adresáři pro regiony mapy TA. :oops: Nicméně to ostatní co jsem o mapách CEDA psal platí. ;)
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Jasper
Administrátor

Příspěvekod w32honza v 22 zář 2009 07:58

Tak dík za info. Neví někdo jak se té nepříjemnosti zbavit? Teď to řeším tak že navigaci s nastavenou trasou zapínám až po nájezdu na oficiální dálnici do správného směru. IGO asi není nakloněno jízdě po dálnici v protisměru :lol:
Obrázek
Evolve Colltrax 3D 2GB + 8GB SDHC Kingston
IGO 8.3.4.102680
IGO 8.5.9.142948 - testing
diMkaspecter v 1.1.24
w32honza

Příspěvekod josfiala v 22 zář 2009 08:16

Jen otázka,jak lze přepínat mezi mapami?To mohu mít ve složce map současně CEDU i TA a vybrat si ?
Díky
josfiala

Příspěvekod SvoDa v 22 zář 2009 08:19

Samozřejmě, že to jde a umí to již mnohé skiny (např. diMka a gurjon už to používají dost dlouho :!:
viewtopic.php?f=12&t=223&p=24891&hilit=mapchanger#p24891
viewtopic.php?f=12&t=223&start=1355
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Mapy, verze map a jejich aktualizace