Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nová verze iGO8

Re: Nová verze iGO8

Příspěvekod SvoDa v 20 zář 2009 09:01

@deuss: o takovéto funkci nic nevím. Je tam pouze v menu nastavení trasy použít TMC, pak užít info při plánovaní trasy (automaticky/ručně) a v hlavním menu TMC zjistit automaticky a pak automatické ladění.

@humbuk: Teď jsi mi připomněl - včera jsem strčil MIO do držáku zaplé a dokonce jsem v tomto stavu i startoval (byl jsem zvědavý, co to udělá), možná, že ta následná "lenost" může být tím.
Správně by se mělo MIO před vložením do napájeného držáku uspat, pak teprve nastartovat (při startování se napájení totiž přerušuje) a až při běhu motoru MIO probudit. Když jsem to dělal takto "správně", zpomalení iGO8 jsem u této nové verze nepozoroval, včera to bylo ale poprvé, co jsem to dělal jinak (MIO zaplé do držáku i při startování) a možná to s tím souvisí. Dnes už to neověřím, dnes nikam nejedu.

EDIT: Když jsem jel s tou 102680 na slovenský sraz, vše se chovalo OK, bylo to pružné a bylo to cca 200km (jedna cesta) a po příjezdu na místo jsem to pracovalo normálně a takto jsem i reagoval na mkb postesk, že mu to jede "pomalu".
To "zpomalení" jsem zaregistroval poprvé až včera a jediné co bylo oproti Slovensku jinak, že jsem pouze vkládal MIO neuspané MIO do držáku.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mkb v 20 zář 2009 09:28

Nevím, to vkládání do držáku uspané - neuspané potvrdit nemohu. Nikdy jsem žádný rozdíl (i u předchozích verzí) v chování navigace nepozoroval. Včera jsem vždy vkládal Mio do držáku uspané. A o výsledku jsem již psal. :(
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 20 zář 2009 09:39

JJ, souviset to nemusí, jen nahlas přemýšlím a tápu :D .
To neuspané MIO v držáku byla jediná věc, kterou jsem včera oproti cestě na Bezovec, udělal jinak.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 21 zář 2009 06:45

Vliv TMC na zpomalení je bez diskuse. Včera jsem testoval:
1) Cesta Praha - Střeleč, "stodvojka" sice detekovala zařízení TMC, ale nedokázala bůhvíproč chytit TMC signál, takže pořád svítila červená ikonka. A reakce na tlačítka byla bezproblémová a svižná - po dojetí do cíle jsem se snažil TMC "opravit", stačilo k tomu navštívit menu s laděním vysílačů a pak signál okamžitě naskočil. To vše velmi rychle a reakce svižné. Pak jsem MIO vyndal z kolébky (pro nemijáky = odpojil TMC přijímač) a nastavil si zpáteční cestu, zase svižně.
2) Do držáku vložil uspané MIO (jako ostatně vždy s TMC kolébkou - pamatuju si naši rozsáhlou diskusi ještě na mio4u), po zapnutí se během pár minut načetlo několik desítek TMC událostí a bylo vymalováno - odezva na tlačítka zoufalá, překreslování v serpentinách trhané až skokové, po odbočení na křižovatce se 3D zobrazení natáčelo do správného směru po několika sekundách, ... Po restartu vše opět v normě.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 21 zář 2009 06:56

JJ, myslím, že to tak opravdu bude a že iGO8.3.4.102680 je svižné jen dokud nenačte TMC události.
Z různých diskusí by tyto problémy mohla způsobovat ta nová licence addons, takže pokud někdo můžet otestovat, zkuste to bez ní.
Prozatím je nám, kteří nejezdíme na mapy NQ v D a GBR, které obsahují hitspeed, nebo i v jiných zemích, kde obsahují Drive Alerts, tato licence k ničemu, ale mohla by to zpomalování iGO8 při načtení TMC způsobovat, takže by se dala odmáznout, jelikož iGO8 v102680 pojede i na tu worldwide licenci a TMC by již nemělo zpomalovat reakce programu.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 21 zář 2009 07:05

To zpomalení se projevovalo ještě před tou licencí. Můžeme to zkusit bez ní, ale myslím, že to není třeba. Evidentně je problém v práci s pamětí, kterou si stodvojka nechá tím TMC zapráskat a nedokáže si ji uvolnit. Mám pocit, že jsem při práci s novým SYSem někde narazil na nějaké bufferování TMC - zkusím to najít a otestovat.
Ale mějte trpělivost - dceři je dneska pět a oslava bude veliká. Dostanu se k tomu asi až zítra ;) - když nezapomenu :oops:
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod humbuk v 21 zář 2009 07:11

Problém bude určitě v té verzi a nejspíš jěště ve spojitosti s MIO(aspoň nikdo s jiným strojem to nepíše), stejný problém už měly některé předešlé verze, dle mého to je prostě chyba v programu a v pořádku to bude třeba v další verzi.
MIO C720T; FW:R02.3.9913.1018 - Primo
HTC WildfireS - Smartmaps
humbuk

Příspěvekod vovi v 21 zář 2009 07:28

Tak jsem ten nový SYS rychle proběhl a bohužel - popletl jsem si dojem a pojem, bylo to bufferování TTS, ne TMC. Ale možná by mohlo pomoci tohle:

[tmc]
cache_root="content" ; umístění paměti pro data TMC
cache_name="tmc/tmccache" ; jméno souboru s daty

Asi bude třeba v content tyhle adresáře vyrobit. Žádné jiné nastavení v souvislosti s nějakou vyhrazenou či omezenou pamětí speciálně pro TMC jsem nenašel. Ale dnes to skutečně otestovat nezvládnu.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod mkb v 21 zář 2009 07:53

Zkoušel jsem 102 s data.zip v 10b a zpomalení jsem nezaznamenal.! Tak, že v novém da_data.zip. mohou být nějaké úpravy, které ten systém zatěžují.
Když jsme u toho občas mi ta 102 sama resetne. Co vám. :?:
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 21 zář 2009 08:17

Mně se neresetovala (na 16GB Transcend) nikdy, ALE:
např. na SD Apacher 16GB, kterou jsem pár dní používal, když mi ta jak mi ta Transka odešla při kopírování věcí z PC, sice se nikdy iGO8 102680 po probuzení neresetovalo, ale MIO si ji po probuzení četlo dost "pomalu" a semtam po probuzení za cca 4 vt. iGO8 zatuhlo (nereagovalo na tlačítka), někdy to zatuhnutí bylo spojeno s hláškou o chybějícím nějakém .bmp) a šlo jen dlouhým stiskem OFF přístroje provést restart celého přístroje (ten .bm soubor tam samozřejmě je a byl a po restartu je vše OK). S jinými verzemi tato karta běžela OK
Z toho vyvozuji, že je ta 102680 opravdu dost náročná na paměť a dlouho po probuzení "hledá" soubory na SD a když je nenajde tak iGO8, nebo celý přístroj zresetuje, nebo iGO8 zatuhne - zde platí stará mockrát diskutovaná pravda, že záleží především na kartě.
Nyní používám pár dní Kingston 8GB a problém po probuzení u 102680 nenastal.

Co se týče použití iGO8.exe z 102680 a "starého" data.zip z 8.3.2 - jak jsem psal zde - http://www.forum.entershop.cz/viewtopic ... start=2029
SvoDa píše:samotný exe. soubor z iGO8.3.4.102680 jede i se starým data.zipem (např. těmi LZF variacemi), ale budou ti chybět ty _da funkce a neuvdíš je v menu.
ALE
skin gj_6.10_tSi_da (s dodanými řádky z gj_6.9.10.1._da) pod verzí 8.3.2.73871 a jede to a v menu ty DriveAlerty
fakt jsou

ALE s jiným iGO8.exe než z 102680 se neobjeví ta upozornění v mapě jako u verze 102680 - http://www.forum.entershop.cz/viewtopic ... start=1601

čili jak píše mkb, použití iGO8.exe z 8.3.4. + data.zip z 8.3.2 + např. skin gj_6.10._da jde, a měly by se objevovat i ty značky v mapě, jelikož .ui soubory s _da funkcemi z _da data.zipu již obsahuje samotný skin gj_6.10._da.

Gurjon pracuje již dokonce i na tom, aby CoutryInfo běželo i pod verzemi 8.3.2. (je to náročnější než obvykle, bo CoutryInfo souvisí s iGO8.exe z 8.3.4., tak jsem zvědav, jak se mu to povede ve skinu zfunkčnit pro iGO8.exe z 8.3.2.)

Nicméně mne otravuje ta "lenost" v souvislosti s TMC a měl-li bych jet na delší štreku s iGO8 na SD, přepnu asi na starší a spolehlivější verzi 97313, nebo 73871 nebo 64873
Pakliže se to ověří i nový poznatek od mkb , že kombinace z 8.3.4. jen iGO8.exe + data.zip z 8.3.2 + skin gj_6.10._da nezpomaluje chod iGO8 po načtení TMC událostí, přichází v úvahu i tato varianta, ale za předpokladu, že jsou v této kombinaci funkční _da funkce - zobrazování značek na mapě (zatím jen mapy NQ).
Naposledy upravil SvoDa dne 21 zář 2009 09:37, celkově upraveno 1
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na iGO8 verze, patche, update