Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skiny Riks a PlusPlus pro iGO8 v 8.0.0.xxxxx

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Preferuji a nejčastěji používám skin (svou volbu můžete průběžně změnit):

Riks_tS ________ s plným panelem s aplikacemi
5
8%
Riks_tS ________ s poloprůhledným (průhledným) panelem
2
3%
Riks_ALL_tS ____ s nastavitelnou průhledností panelu
2
3%
PlusPlus_tS _____ s plným panelem
2
3%
PlusPlus_tS _____ s poloprůhledným (průhledným) panelem
0
Žádná hlasování
PlusPlus_ALL_tS+ s nastavitelnou průhledností panelu
20
31%
Micsan_Trans
3
5%
Di/\/\Ka
20
31%
TTSkin
2
3%
jiný
8
13%

Celkem hlasů : 64

Re: úpravy skinů Riks a PlusPlus pro iGO8

Příspěvekod TomášF v 03 zář 2008 17:06

Dopi: Myslím, že by mohl jít, jen si budeš muset pohrát se souřadnicemi, x=23 y=123 jsou hodnoty pro rozlišení displeje 480x 272. Pro rozlišení 320 x 240 bude třeba pravděpodobně upravit alespoň hodnotu y=... Tohle si asi dělat nebudu, aktuální čas na navigaci zobrazovat nepotřebuji.

SvoDa: začal jsem používat váš skin iGo8_PlusPlus-ALL_080829_tS+ a k němu češtinu Lang_Czech_080820_Pda na mém Miu C710 s rozlišením 320 x 240. Všiml jsem si, že některé texty na tlačítkách jsou jednořádkové, a při šířce displeje 320 bodů se do tlačítek nevejdou. Takže bych doporučil některé texty rozdělit na dvě řádky. Konkrétně jsem si to teď dělal u textů v informacích o trase na tlačítkách "Plánovat na mapě" a "Vynechat další bod". V souboru dictionary.lang v Lang_Czech_080820_Pda.zip jsem texty doplnil o odřádkování, tedy na "Plánovat\nna mapě" a "Vynechat\ndalší bod". Text se mi teď zobrazuje na dvě řádky a do tlačítka se vejde celý a navíc je i trochu větším písmem a tudíž lépe čitelný.
Tomáš
Mio C710+, odemčené, služební OziExplorer
TomášF

Příspěvekod SvoDa v 03 zář 2008 17:56

Trošku doplním TomášeF.
Určitě můžeš, pokud ho umístíš na stejné místo (pod stejný řádek (do stejné sekce)), jako v souboru pro moje rozlišení.
Pokud se ti to zobrazí jinde, můžeš si pohrát s souřadnicemi X a Y.
Když se podíváš na souřadnice v tom řádku x=-23 y=132 lze odvodit, že svisle (y) to bude od horního okraje displaye a vodorovně (x) ne od levého okraje, když má hodnotu "mínus", ale od rozhraní panelu a mapy, tzn.od pravého okraje panelu.
Jinak někde na začátku toho to vlákna je popis toho, co znamená která hodnota a to či ono slovo v těch řádcích.
Jelikož je však panel identický (i rozměrově) pro všechna rozlišení, mělo by to být OK tak jak to je. Se souřadnicemi bys měl mít problém jen tehdy, když by souřadnice byly "větší" než he celková šířka tvého displaye.

Já když s něčím zkouším pohnout (málokdy je počátek O/O v nějakém rohu, tak dám souřadnice 50/50 - spustím iGO8, mrknu kde se "to! nachází, pak je změním na 100/100 a znovu spustím a zkontroluji a od toho odvodím, kde je asi 0/0 a jaké hodnoty "asi" zvolit, abych "to" dostal kam potřebuji. Pak už je to jen série pokusů a postupného přibližování ke kýženému místu.
Holt upravovat skin, to není žádná velká zábava :lol: Spíš tě potěší až samotný výsledek (jinak bych snad ani nedělal).
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod humbuk v 03 zář 2008 18:08

dik, hodinky uz ukazuji jak maji a zelena je dobra :)
MIO C720T; FW:R02.3.9913.1018 - Primo
HTC WildfireS - Smartmaps
humbuk

Příspěvekod jaho v 03 zář 2008 19:39

Konečně jsem se dostal k tomu, že jsem si nahrál skin PlusPlus ALL, ale potřeboval bych u něj změnit průhlednost tak, aby jeden z poloprůhledných panelů byl jako v minulém skinu ++1. Zkoušel jsem ve skinu ++ALL původní soubory "cock_infobg1-4semitransp.bmp" přehrát soubory z ++1(dle návodu Dopiho v tomto vlákně), ale iGO mi nenaběhlo, seklo se, takže jsem ho musel celé obnovit ze zálohy. Můžete mi někdo "polopaticky" poradit? Díky.
Jarda, Mio C520 TM+,
Miomap 3.3, skin J&T 4.3 na My Flash Disk,
iGO8 v.8.3.2.64873, skin Plus2 v0.8 tS na SD, spouštěno kalkulačkou
jaho

Příspěvekod humbuk v 03 zář 2008 20:01

otevres data.zip(nerozzipujes) a do slozky skinu \ui_igo8\480_272 nakopirujes ty .bmp
humbuk

Příspěvekod SvoDa v 03 zář 2008 20:22

To není tak jednoduché.
Tomáš musel pro tvorbu čtyř různých průhledností ve čtyrech druzích skinů vytvořit čtyři sady bmp souborů (obrázků) panelů.
Origo panel se skládá ze čtyř obrázků:
"cock_infobg1.bmp"
"cock_infobg2.bmp"
"cock_infobg3.bmp"
"cock_infobg4.bmp"

Ty různě průhledné panely ve skinu ALL si Tomáš sám musel něka pojmenovat, aby byly od sebe odlišeny při volbách průhlednosti, a to na:
"cock_infobg1-4mncl" (monokl)
"cock_infobg1-4semitransp.bmp" (poloprůhledný)
"cock_infobg1=4transp.bmp" (průhledný)

Takže pokud chceš nahradit poloprůhledné bmp ze skinu ALL za ty, co jsou v ++(1), musíš ty
"cock_infobg1-4.bmp" z ++(1)
přejmenovat na
"cock_infobg1semitransp.bmp"
"cock_infobg2semitransp.bmp"
"cock_infobg3semitransp.bmp"
"cock_infobg4semitransp.bmp"

a pak by to mohlo jít.
Musíš především porovnat názvy těch souborů, co byly v ++1 s těmi, co jsou nyní v ++ALL. Nestačí vložit "nějaký" obrázek, ale pokud chceš něco vyměnit, musí se jmenovat stejně.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 04 zář 2008 08:17

Mohu potvrdit, že hodiny reálného času ve skinu PlusPlus-ALL dle poslední úpravy SvoDy fungují bez sebemenšího problému. Dane, díky! ;)

Navázal bych na poznámku TomášeF týkající se doplnění možnosti přepínání typu trasy(nejrychlejší, jednoduchá, ekonomická atd) v tomto vláknu: viewtopic.php?f=12&t=101&start=10

Také by se mi líbilo mít možnost přepínat typ trasy a navíc mít info jaký typ trasy mám navolen, přímo ze základní "obrazovky".
Jedná se mi samosebou o skin PlusPlus-ALL.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod humbuk v 04 zář 2008 08:24

k teto prosbe bych se pripojil - jeli to technicky mozne :)
humbuk

Příspěvekod SvoDa v 04 zář 2008 08:25

U našeho tS Rikse je info o typu trasy vlevo dole nad stavem baterky, u Plu_tS to tam není.
Na mnohé věci, které by si možná zasloužily být na obrazovce už není dost místa na hlavní obrazovce a kvůli tomu existuje to rychlé menu - kliknutí na stav síly GPS a baterie, odkud jsi dlouhým stiskem na různé ikony v různých nastaveních, vč. nastavení typu trasy, parametrů trasy (dálnice, placené úseky,...).
Stojí tě to tedy jen jedno kliknutí navíc a jsi tam taky. Všechno na displayi s mapou být nemůže, navíc každý tam chce něco jiného.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 04 zář 2008 08:27

Naprosto Tě Dane chápu, ale na hodiny reálného času jsi také místečko našel. ;) :) :)
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu