Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skin Gurjon 5.x, 6.x (iGO8.3.2. a 8.3.4.)

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: skin Gurjon pro iGo 8.3.2

Příspěvekod tomsoft v 05 zář 2009 20:21

to: SvoDa
Vůbec není za co :) :D

Jen by mě zajímalo, jestli jsi pozoroval nějaký rozdíl mezi
Map2.smartzoom.maxzoom2d 2500
a
Map2.smartzoom.minzoom2d 3500

On ten 2D náhled je vlastně 3D. Zrovna si tady s tím zase hraju, tak to zkouším.
tomsoft

Příspěvekod SvoDa v 05 zář 2009 21:38

Nezpozoroval, ale nechal jsem tam větší čísla, co kdyby náhodou,... :lol: Uvítal bych tam náhled z větší výšky, ale i tak je to 2D okno dobrý nápad ;)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod tomsoft v 05 zář 2009 21:45

jj, to je přesné, náhled z větší výšky, ale bohužel, ať jsem tam dal cokoli, je to pořád stejné.
Lze to jen drobně vylepšit, když se v nastavení skinu, nastaví větší zoom pro 3D náhled.
tomsoft

Příspěvekod immobile v 06 zář 2009 07:55

@SvoDa
Upřimný dík za poslední úpravy, to okénko je velice užitečné! Já jsem po experimentování s Choupem a ostatními Skiny zakotvil u Gurjona,je prostě úžasný a umožňuje opravdu vyhrát si s nastavením všeho možného i nemožného!

Mám tři prosbičky:

Na vašem screenshotu je jiné zobrazení ulic, než mám ve své navigci - takové ty názvy v rámečcích se šipkou nad danou ulicí. Přijde mi to velmi přehledné. Asi jsem něco přehlédl, ale jak se to dá ve skinu nastavit?

Druhý dotaz je k chybějící funkcionalitě, která mi ve skinu Gurjon hodně chybí - možnost nastavit náhled při navigaci nejen před manévrem, ale pod nějakou rychlost (včetně rychlosti, nad kterou se zase navigace přepne do 3D). To je velmi užitečné ve městech i v nepřehledných úsecích s omezenou rychlostí, kde je "ptačí" pohled málo vypovídající třeba o nejbližších změnách směru. Umí to dnes třeba Choup, Bidrus, či PlusPlus. Nevím, jak velký problém by byl implementovat tuto funkcionalitu do Gurjona?

Třetí věc, která by byla k dokonalosti Gurjona úplná, je zase z Choupu - umí nastavit zobrazení nejbližšího dopravního omezení z TMC v okně navigace dole jako proužku s posouvaným písmem. Taky mi to připadá jako užitečné, v Gurjonu se musím do TMC zpráv přepínat tlačítek, které se mimochodem obtížně trefuje. Umožňuje to dávno před dosažením místa s dopravním omezením rozhodnout, jak situaci řešit. Automatický obchvat je nesmysl, protože informace z TMC jsou hodně rozdílné úrovně spolehlivosti. Vím, že už je obrazovka v Gurjonu hodně nabitá údaji, ale třeba by to šlo vysunout do horního proužku?

Ještě jednou děkuji za velmi přínosnou práci pro komunitu, díky které je radost sem denně chodit a zkoušet vaše výborné nápady!
MIO 520
immobile

Příspěvekod SvoDa v 06 zář 2009 09:19

a) to je věc nastavení v sys.txt
[3d_config]
disable_roadsign_navigation_mode=0 ; zobrazuje odkazové rámečky (bubliny) názvů ulic kolem trasy (viz viewtopic.php?f=12&t=169&p=6613&hilit=bublin*#p6613 ).

b) snad by šel změnit u toho přepínání do 2D náhledu (nepoužívám jej) visiblemodel (podmínky kdy se má zobrazit) tak, aby se 2D zapl nejen při určité vzdálenosti před manévrem, ale při "podkročení" určité rychlosti, např.
visiblemodel="navigation.distance_to_manuver.number.value<300&navigation.current_speed.value<50"

c) indikace TMC v Gurjonu je přehledná, ale možná nemáš zaplé zobrazování té velké ikony na mapě, což je vlastně to tvé požadované zobrazení nejbližšího dopravního omezení z TMC v okně navigace.
tmc.jpg
tato velká ikona velká ikona s číslem silnice a vzdálenosti k události která se zobrazuje u levého okraje displaye tehdy, jeli událost na trase (ta nejbližší) , a když na ni klikneš máš přímou volbu vyhnout se/ignorovat - viewtopic.php?f=12&t=223&start=1718 Do seznamu událostí se lze dostat klikem na tu malinkou ikonu trojúhelníku (či obálky) což je za jízdy opravdu umění :D , ale pohodlněji přes rychlé menu (klik do pravého dolního rohu), kdy v rychlém menu se mezi GPS a BT objeví tlačítko TMC, jeli přístroj pod napájením a anténou ;)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod immobile v 06 zář 2009 11:17

@Svoda
Děkuji. Po krátkém experimentování s Sys.txt se mi podařilo ty alternativní názvy ulic do mapy dostat.
Ad TMC - o té ikoně jsem nevěděl, díky za info.
Ad visiblemodel - to patří taky do sys.txt?
MIO 520
immobile

Příspěvekod SvoDa v 06 zář 2009 13:15

visiblemodel není věc sys.txt, ale úprav v .ui souborech skinu
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 06 zář 2009 13:32

S těmi úpravami ohledně 2D okna ve skinu gj_6.9.3_tSi_all+ se každý návrat do mapy (i po startu iGO8) mapa zobrazuje v místě kurzoru (např. v cíli), ale nikdy v aktuální poloze GPS. Za jízdy tak hrozí, že když opustíš mapu (např. jdeš do rychlého menu, seznamu TMC,... a vrátíš se do mapy, jsi na kurzoru, ale nikoliv v aktuální poloze GPS a musíš ji ručně fixovat klikem na to pravé dolní zmodralé ouškou (poloha GPS) :o
Zjistiljsem, čím to je
soubor script_480_272.ui
sekce <script sc_RD_SetCockpitMapSize2>
řádek Map2.CENTERCURSOR 50 90

když to zastředníkuji, je to ok - jsem na pozici GPS.
Chtěl jsem těmi hodnotami docílit, aby navišipka v tomto 2D okně byla níže a bylo vidět v rámci 2D více dopředu (hodnoty u Map2.CENTERCURSOR), ale dělá to tu neplechu v tom, že nejsi po návratu do mapy na pozici GPS. takže pokud vás to taky otravuje, tak si to vystředníkujte:
;Map2.CENTERCURSOR 50 90
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod danusko v 06 zář 2009 14:04

ten 2D náhľad je fakt super...
fakt ale nie je možné určiť výšku? takto to nevyužíva až tak svoj potenciál ako by mohlo :(
ale inak super
Mio C320 s IGO 8.3.1.56007 a prepínam s igo 8.3.2.64873, na prepínanie využívame simply unlock v2. Skin GJ vždy aktuálny- všetko na SD karte
danusko

Příspěvekod SvoDa v 06 zář 2009 14:09

No když to neví (jak zvýšit náhled v tom 2D okně)ani TomSoft, který to vymyslel, a který píše
tomsoft píše: On ten 2D náhled je vlastně 3D. Zrovna si tady s tím zase hraju, tak to zkouším.
já to nerozetnu.
Čili jde vlastně o 3D náhled z půdorysu a jak jsi jistě zjistil, čím víc si oddálíš (odzoomuješ) 3D tím se zmenší i ten náhled v tom mini 2D.
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu