od SvoDa v 01 zář 2008 12:55
Ten seznam, co jsem dělal na předchozí straně lze sice považovat ke dnešnímu dni spolehlivý, co se týče vypovídající schopnosti těch map, ale nepředpokládám, že bych se tím dál zabýval a fušoval tak především a předevšemi Sstoparovi do jeho užitečného díla.
Chyběl mi v té přehršli verzí s různými veikostmi a podrobnostmi nějaký systém.
Vypúrovokovalo mne k tomu hlavně to, že když jsem si stáhl nové mapy TeleAtlasu, byl jsem překvapen, že letovisko v HR, kam jsem měl naplánovanou cestu na dovolenoul, v nejnovější mapě 2008.04_080526 TeleAtlasu vůbec nebylo, stejně tak, jako tam !ještě" nebylo ve verzi 2008.01_080215 od regionálního vydavatele (Navigo Sistem), který "to" tam dodělal až ve verzi 2008.01_080619, která je ovšem multijazyčná a když nevíme jak to přepnout do origo názvu, tak i zavádějící a proto jsem z pomocí Voviho použil 2008.01+_080602 (taky od Navigo Sistem), kde to letovisko je a mapa není multijazyková. NavigoSistem má tudíž vydání 2008.01+_080602 a 2008.01_080619 (mapa s příponou + je lepší než bez nmí, ikdyž je starší a menší. Čert,aby se v tom vyznal. Jediný logický argument je ten, je ta mladší je větší kvůli tomu, že obsahuje i ty mnohojazyčné názvy měst
Uvědomil jsem si, že nejnověší mapa nerovná se nejobsáhlejší a proto jsem zkoumal, co a jak a různými pokusy a četbou na netu dospěl k závěru, že (rekapitulace):
Některé mapy (část Východní Evropy) verze 2008.04 od TeleAtlasu jsou méně podrobné, než 2008.01, popř. 2008.01+ (tvořené regionálním vydavatelem), jelikož Východní Evropu pro iGO8 v minulosti Teleatlas "zanedbával".
Tu pokrývali a do dnešního dne stále pokrývají místní vydavatelé a mají za tu dobu pochopitelně lepší databáze než Teleatlas.
Nyní začal Teleatlas expandovat i do oblastí těchto regionálních vydavatelů a začíná tudíž pokrývat i východ.
Dá se tudíž předpokládat (jak jsem někde četl), že jeho mapy 2008.07, nejpozději 2009.01 budou stejně podrobné, ne-li víc než mapy regionálních vydavatelů, kteří budou mapy nabízet kdoví komu, nebo skončí.
Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.