Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nové mapy

Jaké používám mapy?

TeleAtlas (pro EEU)
686
41%
NAVTEQ (pro EEU)
513
31%
TeleAtlas (pro WEU)
179
11%
NAVTEQ (pro WEU)
156
9%
Regionální vydavatelé(CEDA, TopMap,...)
136
8%
OSM
3
0%

Celkem hlasů : 1673

Re: Nové mapy

Příspěvekod SvoDa v 01 zář 2008 08:13

Kdyby to byl Kypr, pask bys ho musel mít v seznamu zemí: menu - hledat - adresa - země a musel by být v seznamu zemí s tím, že za ním v závorce by bylo (MRE).
Země, ke kterým máš kompletní mapu tu závorku při hledání adresy nemají, země, které pokrýváš jen průjezdní mapou tu závorku při hledání adresy mají.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 01 zář 2008 08:59

Přidej do složky map Major rosds of Western Europe 2008.1, a najdi Kypr, na jeho severní části bude značená silnice. Vyhoď ze složky map Major rosds of Western Europe 2008.1 a Kypr bude bez silnic.
amatér
Moderátor

Příspěvekod tomasii v 01 zář 2008 09:01

Dík Mirku, tak už je jasné, že Kypr je vinen a já mám klid, že jedna nejasnost je vyjasněná.
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 01 zář 2008 09:25

Nemám teď Mio u sebe, ale v seznamu zemí: menu - hledat - adresa - země je tedy Kypr uveden jak :?: Musel by být v seznamu zemí s údajem (MRE).
Teď mne napadá - Kypr je rozdělen na Kyperskou a Tureckou část. Není to náhodou ta část Kypru, která patří Turecku? Pak by Turecká mapa nepokrývala i tuto svou anektovanou část Kypru a nechala by to na průjezdní mapě. Omlouvám se za své zeměpisné neznalosti, ale já jsem spíš technický typ :lol:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 01 zář 2008 09:47

Mapa Kypru ve formátu .FBL se zatím nikde na internetu neobjevila, ale je tu naděje: na naviextras.com se objevila v položkách, které bude možné získat. Uvidíme...

A taky by to mohla dělat ta nová mapa Malty - ta spíš bude patřit do WEU než ta turecká část Kypru. Turecko samo je řazeno do EEU map.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 01 zář 2008 12:55

Ten seznam, co jsem dělal na předchozí straně lze sice považovat ke dnešnímu dni spolehlivý, co se týče vypovídající schopnosti těch map, ale nepředpokládám, že bych se tím dál zabýval a fušoval tak především a předevšemi Sstoparovi do jeho užitečného díla.

Chyběl mi v té přehršli verzí s různými veikostmi a podrobnostmi nějaký systém.
Vypúrovokovalo mne k tomu hlavně to, že když jsem si stáhl nové mapy TeleAtlasu, byl jsem překvapen, že letovisko v HR, kam jsem měl naplánovanou cestu na dovolenoul, v nejnovější mapě 2008.04_080526 TeleAtlasu vůbec nebylo, stejně tak, jako tam !ještě" nebylo ve verzi 2008.01_080215 od regionálního vydavatele (Navigo Sistem), který "to" tam dodělal až ve verzi 2008.01_080619, která je ovšem multijazyčná a když nevíme jak to přepnout do origo názvu, tak i zavádějící a proto jsem z pomocí Voviho použil 2008.01+_080602 (taky od Navigo Sistem), kde to letovisko je a mapa není multijazyková. NavigoSistem má tudíž vydání 2008.01+_080602 a 2008.01_080619 (mapa s příponou + je lepší než bez nmí, ikdyž je starší a menší. Čert,aby se v tom vyznal. Jediný logický argument je ten, je ta mladší je větší kvůli tomu, že obsahuje i ty mnohojazyčné názvy měst

Uvědomil jsem si, že nejnověší mapa nerovná se nejobsáhlejší a proto jsem zkoumal, co a jak a různými pokusy a četbou na netu dospěl k závěru, že (rekapitulace):

Některé mapy (část Východní Evropy) verze 2008.04 od TeleAtlasu jsou méně podrobné, než 2008.01, popř. 2008.01+ (tvořené regionálním vydavatelem), jelikož Východní Evropu pro iGO8 v minulosti Teleatlas "zanedbával".
Tu pokrývali a do dnešního dne stále pokrývají místní vydavatelé a mají za tu dobu pochopitelně lepší databáze než Teleatlas.
Nyní začal Teleatlas expandovat i do oblastí těchto regionálních vydavatelů a začíná tudíž pokrývat i východ.
Dá se tudíž předpokládat (jak jsem někde četl), že jeho mapy 2008.07, nejpozději 2009.01 budou stejně podrobné, ne-li víc než mapy regionálních vydavatelů, kteří budou mapy nabízet kdoví komu, nebo skončí.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 01 zář 2008 14:33

Jen pro informaci, seznam evropských států na Wikipedii.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_evropsk%C3%BDch_st%C3%A1t%C5%AF
amatér
Moderátor

Příspěvekod sstopar v 01 zář 2008 18:29

Tak chlapci, na webu mam nove mapy prozatim pro iGO8. poprosim o jednoduchou kontrolu a pripadne pripominky na e.mail.
Myslim, ze nekde budou spatne velikosti a chybi mi ty +verze ...

diky
iPhone 4S 32G+iPad 64G a koupené iGO Primo CZ+SK :-)
Mio C 520, iGO PRIMO 1.1 na MDF doma v šuplíku...
Nově pokuřující modifikované eGo-C s echomizérem, nebo tanky :-)
sstopar

Příspěvekod stevocz v 01 zář 2008 19:37

zislo by sa este keby tam bol aj vyrobca ked je tu s tym taky bordel
stare pda iPAQ s GPS modulom (240x320)
IGO8 - 8.3.4.117940
PRIMO - 8.5.9.142948
stevocz

Příspěvekod SvoDa v 01 zář 2008 19:39

Žebychom se složili sstoparovi na asistenta? prblém je v tom, že výrobce zjistíš až po vložení do přístroje a náhledem na info o mapách. Soubory .fbl se mi ještě nepodařilo nijak otevřít, abych to zjistil jinak.
Naposledy upravil SvoDa dne 01 zář 2008 19:40, celkově upraveno 1
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Mapy, verze map a jejich aktualizace