Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nová verze iGO8

Re: Nová verze iGO8

Příspěvekod SvoDa v 28 srp 2009 08:23

JJ, samozřejmě jsem těmi tlačítky myslel funkce, ale nějak nestíhám je otestovat a prověřit, navíc se píše o tom, že to nemusí makat s každou .fbl ... Že by v mapách bylo např. dopravní značení a 8.3.4.102680 by je uměla číst?
Pokud to bude průlomová novinka, jistě se objeví časem i v "našich" skinech (pokud to tedy nesouvisí jen s verzí 8.3.4.102680. Mají-li .fbl tyto informace, nebo je mít budou, jistě se to projeví i v dalších verzích nejen skinů, ale i .exáčů.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Lakva v 28 srp 2009 08:59

Víte co? Hádám podle názvů těch položek, že se bude jednat o zobrazovaání dopravních omezení - to co se objevuje v rozšířených skinech už dávno, třeba v GJ nad rychloměrem je jednak omezená rychlost a vedle se pak objevuje např. zákaz odbočení a podobně...
Nemohlo by to být ono?
Lakva

Příspěvekod amatér v 28 srp 2009 10:03

Já se spíš přikláním k Danovu názoru, pravděpodobně půjde o to, že v mapách budou údaje o dopravním značení, což je vlastně to samé co popisuje Lakva jenže dnes je možnost zobrazení jen zákazu odbočení. ?? Prý to funguje u map NAVTEQ ??
Jenže, já mám k této verzi první JENŽE. Já vím, že spousta z Vás nepoužívá vypínání navigace po autoodpočtu, mně se tato funkce líbí a používám ji. U nové verze, ale dojde k tomu, že pro probuzení (po autoodpočtu) navigace problikne, a znovu se uspí, po dalším spuštění už mi zůstala zamrzlá, nebo se restartovala :(
Zde se dokonce již objevují nějaká nová nastavení v sys.txt
[route.histspeed]
enabled=1 ;(1)
show=1 ;(0)
use_timeslice=1 ;(0)

[route.histspeed.timeslice]
day=1 ;(0)
hour=8 ;(8)
minute=1 ;(0)

[truck]
use=1 ;(?)
weight=10.000 ;(?)
weightperaxle=2000 ;(-1)
loadtype=-1 ;(-1)
maxspeed=90.0 ;(?)
length=10.0 ;(?)
width=2.5 ;(?)
height=3.5 ;(?)
max_restriction_level=0 ;(0)
;vtr=??
;hazmatflags=??
;### see also [route] permit_penalty=2000

A ještě toto:
EDIT: for truck you also need to edit setting_480_272.ui
EDIT: úprava pro nákladní automobily v setting_480_272.ui
<layer ui_SettingVehicle z=35>
<RADIO xxx template=btn_4c_icon x=33 y=20 text="Car" iconspr="$vhcl_car_onbtn.bmp" ICONALIGN="LEFT+6" ICONVALIGN="CENTER+1" group=nVehicleTmp var="Car" onrelease='PREVSTATE' fxshowdelay=0>
<RADIO xxx template=btn_4c_icon x=33 y=72 text="Taxi" iconspr="$vhcl_taxi_onbtn.bmp" ICONALIGN="LEFT+6" ICONVALIGN="CENTER+1" group=nVehicleTmp var="Taxi" onrelease='PREVSTATE' fxshowdelay=5 >
<RADIO xxx template=btn_4c_icon x=33 y=124 text="Bus" iconspr="$vhcl_bus_onbtn.bmp" ICONALIGN="LEFT+6" ICONVALIGN="CENTER+1" group=nVehicleTmp var="Bus" onrelease='PREVSTATE' fxshowdelay=10 >
<RADIO xxx template=btn_4c_icon x=240 y=20 text="Emergency" iconspr="$vhcl_emr_onbtn.bmp" ICONALIGN="LEFT+6" ICONVALIGN="CENTER+1" group=nVehicleTmp var="Emergency" onrelease='PREVSTATE' fxshowdelay=5 >
<RADIO xxx template=btn_4c_icon x=240 y=72 text="Pedestrian" iconspr="$vhcl_ped_onbtn.bmp" ICONALIGN="LEFT+6" ICONVALIGN="CENTER+1" group=nVehicleTmp var="Pedestrian" onrelease='run sc_SetPedestrianWarning, PREVSTATE' fxshowdelay=10 >
<RADIO xxx template=btn_4c_icon x=240 y=124 text="Bicycle" iconspr="$vhcl_bic_onbtn.bmp" ICONALIGN="LEFT+6" ICONVALIGN="CENTER+1" group=nVehicleTmp var="Bicycle" onrelease='PREVSTATE' fxshowdelay=15 >
;### added truck
<RADIO xxx template=btn_4c_icon x=33 y=176 text="Truck" iconspr="$vhcl_truck_onbtn.bmp" ICONALIGN="LEFT+6" ICONVALIGN="CENTER+1" group=nVehicleTmp var="Truck" onrelease='PREVSTATE' fxshowdelay=10 >
</layer>

Tak mě napadá, zda se to nastavení netýká omezení provozu na silnicích právě pro náklďáky?
"čerpáno z příspěvku od tweakradje"
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 28 srp 2009 10:43

Mně se i s předešlými verzemi semtam ukazuje kromě značky zákaz odbočení i kulatá modrá značka s bílou šipkou ve směru jízdy (přikázaný směr, resp. jednosměrný provoz?) , zpravidla na začátku dálnice, ale to vám asi taky, tak to berte jen jako doplnění Mirkovy poznámky. Jinak jsem default skin té verze nijak netestoval, takže k tomu nemám co napsat, ale průlet městem nad různými mapami by asi napověděl, jestli se to týká dopravního značení nebo ne.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 28 srp 2009 10:45

Průletem jsem nezjistil vůbec nic, a to jsem zkoušel všechny dostupné mapy pro ČR. Možná mapy WE, ale ty jsem nezkoušel.
amatér
Moderátor

Příspěvekod mkb v 28 srp 2009 10:57

Asi to funguje. Zkusil jsem trasu pod most a nastavením automobil a dobrý. Pak jsem nastavil autobus a v sys.xt height=4.5 ;(?) Tem most má výšku 4.2m a opravdu to navigovalo mimo most.
Pozn. Po prvním nastavení na autobus - restart (železný).
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 28 srp 2009 11:00

S tou značkou jsem měl na mysli tento proužek:
turnrestrictions.jpg

Ten zákaz vjezdu do jednosměrné ulice jsem myslím nildy nezahlédl.

Myslím ale, že jsem v jiném data.zip neviděl toto, co je v tom k té verzi 8.3.4.102680
Beze jména.jpg

ale můžu se plést a přehlédl jsem to. Ve starých verzích jsem to však v koptíku nikdy neviděl.
Jelikož se však jedná o soubory diricon_xxx jedná se ale nejspíš o nějaké doplňující informace v poli příští (přespříští) manévr.
Je taky docela možné, že ty "funkce navíc" nejsou simulovatelné v průletu/simulaci (podobně jako radary), ale že bude chtít polohu GPS v daném místě, ale to je jen spekulace.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 28 srp 2009 11:09

mkb píše:Asi to funguje. Zkusil jsem trasu pod most a nastavením automobil a dobrý. Pak jsem nastavil autobus a v sys.xt height=4.5 ;(?) Tem most má výšku 4.2m a opravdu to navigovalo mimo most.
Pozn. Po prvním nastavení na autobus - restart (železný).

Mílo, u jaké mapy TA, NQ, CEDA?

Obdobně by totiž mohlo fungovat nastavení (např.mosty)
weight=10.000 ;(?) max. hmotnost
weightperaxle=2000 ;(-1) max. hmotnost na jednu nápravu
amatér
Moderátor

Příspěvekod mkb v 28 srp 2009 11:16

Mám tam poslední CEDU. Ale asi musí svůj minulý příspěvek doplnit. Teď už mě to pod ten most osobákem nepustí ani když v sys.txt změním výšku zpět na 3.5 m. :twisted: No nejspíš to odnese SAVE.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod amatér v 28 srp 2009 11:51

Podívej se ještě do system.ini v save, možná si to tam sw nastavil na tvrdo, a výmaz se sys.txt nestačí.
amatér
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na iGO8 verze, patche, update