Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Problém s instalací POI

Re: Problém s instalací POI

Příspěvekod vovi v 13 srp 2009 10:24

Tak se zdá, že blbost lidská je nekonečná: soudruzi z TA se zase vyznamenali a podařilo se jim zopakovat zde již diskutovanou chybu s kategorizací POI, která se projevovala tím, že vyhledávání nacházelo nejbližší POI z některých kategorií jen v cizině, Teleatlasem nepostižené.

Podle hlášení uživatele SdKfz.171 se tahle chyba zase vyskytla - tentokrát v Německu (verze iGo 8.3.2.9****, POI pro 8.3 od Sstopaře, mapa TA 2009.02.1_090406).

Můžete to někdo na cestách ověřit? A když už tam budete, zkusit i POI ze sady od Navtequ?
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 13 srp 2009 12:37

já už ani nevím, co tam mám za POI, bo "aktualizuji" pro danou zemi jen ten soubor.poi, pouze tehdy, je-li "větší" než ten, co mám v šochtli.

Co se týče zmatků v rámci hledání POI,Možná jsem tě špatně pochopil, ale,třeba "bar" nebo "kavárna" mi najde nejbližší v Polsku a Rakousku, ale to bude tím, že české bary v cz.poi (tom, které mám - to obrovské s č.p.) tu kategorii vůbec nemají a jsou v kategorii "Restaurace" nebo v její podkategorii "Jiné" a ještě další podkategorii "ostatní".
Asi se vyplatí hledat v hlavních kategoriích a nikoliv v podkategoriích, bo některé podkategorie a dokonce i některé hlavní kategorie pro tu danou zemi prostě neexistují a přislušná POI jsou v podobné (příbuzné kategorii (viz. "kavárna a bar" v ČR je v "Restauracích".
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod fmilan v 13 srp 2009 16:41

display_1.jpg

Opět jsem hledal odpověď na fóru a asi zase blbě.:oops: .
Zobrazí se při přechodu na poslední stránku. Co mu (vlastně mě) zase chybí :?: :? :?: V ui_igo8/common jsem zkusil odstranit soubory .bmp bez odpovídajících .spr, ale to nebylo ono. Takže kde :?:
Díky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 13 srp 2009 17:14

vďyť to tam máš napsané. Máš soubor TB.bmp a tomu chybí TB.spr. Nejdřív zjisti, co to ten TB.bmp je jestli proužek ikon nebo jedna ikona. Jestli jedna ikona, tak si ho vytvoř přejmenováním jiného s jednou ikonou.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod fmilan v 13 srp 2009 17:25

To je právě ten problém. Já ten TB soubor v ui_igo/common vůbec nemám. Původně jsem myslel, že je obecná hláška, když má soubor .bmp bez .spr, tak jsem udělal co jsem popsal. Bezvýsledně.
Ovšem hledal jsem jen v ui_.... Je možné, že je někde jinde :?:
Ten adresář mám přímo v igo, a v brandigu ani jinde už ne.
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod amatér v 13 srp 2009 17:29

Ještě je tam složka 480_272, tam může být to TB.bmp také. Prostě musíš projít všechny adresáře v data.zip i branding.zip., případně ui_igo8, pokud tam nějaký máš.
Jinak úctyhodná sbírka, je s podivem, že jsi došel až na konec :lol: , to se ti před tím žádná ikonka nezamlouvala?
Naposledy upravil amatér dne 13 srp 2009 17:32, celkově upraveno 1
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 13 srp 2009 17:30

pak asi máš v ui_iGO8/icons/poi soubor tb.icon,který ten tb.spr potřebuje
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod fmilan v 13 srp 2009 17:36

Pánové díky za návody. Teď musím odejít, takže večer budu makat a hledat... Díky.
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod tomasii v 13 srp 2009 17:38

Teoreticky by mohl být na stejném místě v branding.zip
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod fmilan v 13 srp 2009 20:22

Problém odstraněn, děkuji všem.

@amatér: to víš, že se mě jich líbilo hodně, ale jsem zvědavej :lol: :lol:

@SvoDa: jako obvykle jsi měl pravdu. TB.icon tam byl. :o

Ovšem nebyly .bmp a .spr v ui_igo. :x

Protože to nemám v brandingu, ale jen v tom adresáři v igo, a protože jsem to natáhl z amatérova "nové_UI_igo.rar" a protože je má jen v ui pro branding a ne v tom hlavním adresáři, tak nastal ten problém.

Ještě jednou všem díky za nápovědu :D . Pak to byla brnkačka :D :D
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na Body zájmu POI pro iGO