Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nová verze iGO8

Re: Nová verze iGO8

Příspěvekod Wiper2 v 30 srp 2008 22:42

jjj....vypada to ze tato verze uz je OK ;)
MIO C720, FW:R02.3.9913.1018,
http://portal.dopravniinfo.cz
Wiper2

Příspěvekod SvoDa v 31 srp 2008 09:35

Jak jsem psal na předch.stránce, jediné, co jsem zjistil u verze 49545 je, že se podobně jako starší verze 41506, 35389, 31442 a 29000 se vždy po probuzení z uspání jakoby na půl vteřinky zmrtví (zastaví se se pohybující šipky na trase nebo blikající kurzor) a teprve po této pauzičce se vše dá do korektního pohybu.
Není to ale chyba a ani nedostatek, ale jen důsledek toho, že iGO8 běhá na SD (buď celé, nebo jeho content) a nikoli tam,kde je operační systém, tzn. na My Flash Disk. Není to chyba a ani hrozba zaseknutí se, jen přístroji GPS trvá, než si po probuzení načte vše co potřebuje, jelikož "to" má na více místech.

Já to mám udělané ve svém Mio C520, že mám vlastně program igo8 2x a oboje spouštím z MioMenu:
- komplet iGO8 se vším všudy na 8GB SD kartě, spouštěno tlačítkem "správce souborů" MioMenu
- iGO8 s osekaným content (jen pár map) na My Flash Disk, spouštěni tlačítkem "kalkulačka" z MioMenu.

Varianta vše na Flash Disk po probuzení z uspání reaguje okamžitě, varinata iGO8 na SD kartě tu pauzičku, sice neškodnou, ale má.
Variantu vše na Flash disk a content na SD jsem nezkoušel, takže ti, co to máte, dejte vědět. Těžko říct, jestli se bude chovat podobně jako celé iGO8 na SD, tzn. s tou pauzičkou, když je program igo na stejném místě jako OS, nebo ne.

Rapidní zlepšení aktivity po pobuzení z uspání má jen verze 44366, a to díky předělaného iGO8_wakeup_fix.rar, jelikož ta diokonce po probuzení restartovala.

Jestli jsem však kdy pochyboval o tom, že novější verze oproti předchozí verzi je "svižnější", tak u verze 49545 to je dle mého názoru evidentní.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Prcek v 31 srp 2008 09:41

Tak já mám vše na SD kartě spouštěné pomocí unlocku a zmrtvení tam je jak píše Svoda ale jen tak 10sec. V čemž já nevidím problém.
Mio C720, R02+3+9913+1018, 8Gb SDHC Class6, TMC, SE Xperia PRO,
MioMap v.3.3, Skin J+T v4.3; IGO8 v.8.3.4.117940,; Ozi Explorer; Můj upravený spouštěč + další vychytávky - vše v MFD
Sony Ericsson Xperia Pro, android 2.3.4 iGO Primo 9.6.7.235654
Prcek

Příspěvekod SvoDa v 31 srp 2008 10:01

Zmrtvení po probuzení z uspání na 10 sec. (vteřin) považuji za abnormální :!: Nemyslel jsi 1/10 sec. nebo 1 sec. :?: Já ve variantě vše na SD mám tu půlvteřinku.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 31 srp 2008 10:30

Já mám 49545 komplet na My Flash Disk a 44366_wakeup_fix komplet na SD kartě spouštěno z MioMenu Stereo, Jediný rozdíl, který jsem zatím po uspání zjistil, je ten, že uspání v.49545 proběhne s nepatrným zpožděním (ne však 10 vteřin), při ukončení této verze okanžitý návrat do MioMenu. U v.44366 uspání stejné jako u 49545, malá prodleva, při ukončení naběhne uvítací obrazovka (loading.bmp) s hláškou Zavírání,čekejte... pak přechod do MioMenu.
Takže, pokud v tom nehledáte nějaké mouchy, a vše běží tak jak má, mám za to, že vždy záleží na subjektivním pocitu, a čekat u navigace se stopkama v ruce mi připadá hloupé. :D
Jinak četl jsem, že u verze 49545 je změna oproti ostatním verzím i v data.zip a je doporučováno jej také vyměnit. Pokud se podíváte na soubory gpstmc.dll, gpstmc.pil a tmceventlist.csv mají novější datování, v souboru data.zip, jsou i nové poi ikony. Takže já soubory, které zde popisuji nahradil, společně s .exe.
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 31 srp 2008 10:53

Ty soubory gpstmc.dll, gpstmc.pil a tmceventlist.csv jsou sice mladší, ale velikost mají naprosto shodnou s těmi stávajícími.
Při ukončení naběhne uvítací obrazovka (loading.bmp) s hláškou Zavírání,čekejte... pak přechod do MioMenu i obou verzí, tzn. jak 49545 tak 44366.
Zvláštní, že tobě skončí 49545 bez této hlášky rovnou do MioMenu, ale to není závada.
Co se týče zmrtvění, to nestopuji na stopkách, ale jde mi o to vyhodnotit, v jakých režimech se to jak chová.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Prcek v 31 srp 2008 11:24

Možná jsem se špatně vyjádřil. Když uspávám mio tak je to hned, ale jak ho spustím (proberu) tak cca 10secdisplej naběhne ale nereaguje až po těch 10sec lze jít do menu atd.
Mio C720, R02+3+9913+1018, 8Gb SDHC Class6, TMC, SE Xperia PRO,
MioMap v.3.3, Skin J+T v4.3; IGO8 v.8.3.4.117940,; Ozi Explorer; Můj upravený spouštěč + další vychytávky - vše v MFD
Sony Ericsson Xperia Pro, android 2.3.4 iGO Primo 9.6.7.235654
Prcek

Příspěvekod Wiper2 v 31 srp 2008 11:33

@svoda > mno ja mam vse v My Flash, ale ta drobna pauza v te me C720 je take... ale nic co by se nedalo vydrzet..je to jake si promenlive 1-5 sec.
celkem by me zajimal nejaky release notes, bug fix... ci neco takoveho v jednotlivych buildech
MIO C720, FW:R02.3.9913.1018,
http://portal.dopravniinfo.cz
Wiper2

Příspěvekod SvoDa v 31 srp 2008 11:50

Mně sice po probuzení z uspání reaguje ihned vše - pohyb šipek na trase, blikající kurzor, tlačítka na ploše i menu, ale jen v případě, že mám vše, tzn.vč.content v Mio. Pokud mám vše na SD a spouštím to z Mio, je tam ta prodleva, o které píše i prcek - chviličku trvá, než se rozkmitají šipky, bliká kurzor a než jsou tlačítka aktivní, ale jak píše wiper2 nic, co by se nedalo vydržet.

Jak píše wiper2 - už jsem si tady kdesi taky posteskl, že totálně (kdekoliv) chybí popis toho, v čem se jednotlivé verze liší. Nic není ani na ofic. stránkách igo.
Pak nám nezbývá, než testování několika jedinců, kteří jsou ochotni si s tím hrát, dělat různé psí kusy, zkoušet mnhohé varianty různých nastavení, ukončování,... aby jsme pak víceméně konstatovali, že žádnou změnu k lepšímu nevidíme.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jerry v 31 srp 2008 12:03

Novou verzi jsem nainstaloval přesně tak, jak amatér. Zatím vše OK, probuzení po uspání - animace vlaječky resp. kurzoru cca 5 s, ukončení jde velmi rychle cca 3 - 4 s, s nápisem Zavírání, čekejte. Subjektivně se mi zdá, že i start je svižnější.
Jerry
Lenovo TB-X705F (Android 9)
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Realme 8
Jerry

PředchozíDalší

Zpět na iGO8 verze, patche, update