Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Problém s instalací POI

Re: Problém s instalací POI

Příspěvekod jirka-s v 11 kvě 2009 10:06

@grizly
Jestli jsem tvůj problém dobře pochopil, jedná se o něco jiného. Já v menu - správa - poi KLM POI vidím, mám je ve správných kategoriích, mám k nim přiřazené ikony a nemám je "vysypané" mimo kategorie. Nezobrazují se mi ale v tabulce Uložené hledání.
Mio C720, FW:R02.3.9913.1018
MioMap 3.3 Jan_10_08, skin: J&T 4.3+ MP3 na MFD
iGo8 8.3.2.93112, skin GJ_6.14._tSi_da na MFD
jirka-s

Příspěvekod grizly v 11 kvě 2009 14:03

Když klikneš na jednotlivou kategorii, tak je tam vidíš nabo tam máš 0 položek? Podle návodu: viewtopic.php?f=8&t=184&hilit=kmlpoi.icon&start=70#p20295 jsem zkusil sloučit dva soubory CZ-LPG a EU-LPG, ten jsem stáhnul a nainstaloval. Poi body už nejsou rozsypané v hlaním menu, ale mám položku CZ-slouceni (kml) a v té podsložky CZ-LPG a EU-LPG, ale když na ně klidnu ve správě poi tak to píše 0 ložek, ale když dám navigovat - najít poi - okolo kurzoru tak ty poi body jsou ve správných složkách a posložkách. A mám stejný problém jaky ty v tabulce uložené hledání je nemám stále hlásí 0 položek a tudíž si nemužu do nabídky Obchvat hledat svoji skupinu poi bodů po trase
NAVON 650 iGO8 v 8.3.2.82702 Gurjon 6.5
NOKIA N95 8GB
když mi hrabe ta jedině všema 4
všude dobře u nás nejlíp - http://www.vesuv.cz
grizly

Příspěvekod jirka-s v 11 kvě 2009 14:26

Řekl bych, že je to v pořádku - ve správě poi jsou vidět jen kategorie a podkategorie, ale už ne jednotlivé POI. Ty jsou vidět až při hledání, tak jak píšeš.
Doufám, že nám s tím Uloženým hledáním někdo poradí ....
Mio C720, FW:R02.3.9913.1018
MioMap 3.3 Jan_10_08, skin: J&T 4.3+ MP3 na MFD
iGo8 8.3.2.93112, skin GJ_6.14._tSi_da na MFD
jirka-s

Příspěvekod cosmo v 11 kvě 2009 16:20

humbuk píše:Nejspis to vsichni vite, ale ja na to prisel az ted. Na POI.cz je mozne slucovat jednotlive POI do kategorii a stahnout v kml. Muzete si takhle vytvorit sve vlastni skupiny, nebo pouzit jiz prednastavene na POI.cz. Neni problem temto POI priradit vlastni ikony a tyto ikony zustanou i po hard resetu.
Vse je pristupne po kliknuti na odkaz "slucovani kategorii" na poi.cz.
Nejak jsem si toho pred tim nevsiml, mohl jsem si usetrit spousty casu editovanim vlastich kml souboru :(.
Pro uzivatele prohlizece Opera doporucuji na strankach POI.cz pouzivat IE, pod Operou mi nejdou stahovat kml.

JO, je to fajn funkcionalita. Len tych poi na POI.cz je trochu pomenej a su najviac zamerane na CZ/SK. Mne sa napriklad velmi rata poiplaza.com, kde to naozaj updatuju pre vsetky typy poi a vsetky krajiny. Ked som ale pisal s ich koderom o tom, ze by umoznil zlucovanie n kategorii do jedneho .kml, tak sa k tomu velice nemal. Problem je prosty - peniaze :| On to zivi z bannerovej reklamy, cize potrebuje hity a tie by mu (podla jeho nazoru) klesli. :roll: Ja si myslim pravy opak, ale to je moj nazor.

Momentalne si editujem .kml sam, ale je to o drzku. Nehecne sa tu nejaky koder a nespravi prtavu aplikacku na merge/import .KML, kde si kazdy postahuje pozadovane .kml na lokal a tam si ich mergne podla potreby ? Alebo si to predstavujem moc jednoducho ? :) Manualne je to fakt dost piplacka.
cosmo.
iGO 8.3.2.93112; GJ 6.9.1pLT LakvaTomSoft
HTC Kaiser, 8GB SDHC, WM 6.0pro
cosmo

Příspěvekod grizly v 21 kvě 2009 14:44

amatér píše:Tady máš soubor ui_iGO8, pokud ho rozbalíš do složky iGO8 vedle data.zip, barnding.zip atd, budeš mít ty ikonky BČ, o které ti jde a mnoho dalších
http://uloz.to/882927/ui-igo8.rar.
Z toho co píšeš dál mi není jasné jaký soubor jsi vytvořil, podívej se sem:
viewtopic.php?f=8&t=184&st=0&sk=t&sd=a&start=30#p8978
nebo sem:
viewtopic.php?f=8&t=262&st=0&sk=t&sd=a&start=10#p11831
Jo, a ještě jedna věc, která má vliv na zobrazování ikon
viewtopic.php?f=8&t=184&st=0&sk=t&sd=a&start=40#p9889
Obrázek

To amatér díky, ikony mi choděj - super :D :D
NAVON 650 iGO8 v 8.3.2.82702 Gurjon 6.5
NOKIA N95 8GB
když mi hrabe ta jedině všema 4
všude dobře u nás nejlíp - http://www.vesuv.cz
grizly

Příspěvekod Asterex v 25 kvě 2009 14:46

Mám dotaz. Na www.poi.cz jsem si stáhl CZ-Zámky.kml. Na stránce http://poi.ashus.net/ jsem převedl na user.upoi. Jak dostanu tyto zámky do POI složky Turistické atrakce které už v navigaci jsou? Nechci to mít jen ta jako další složku v poi, ale chci to mít zařazené v kategorii Turistické atrakce. Děkuji
Asterex

Příspěvekod cosmo v 25 kvě 2009 15:28

Asterex píše:Mám dotaz. Na http://www.poi.cz jsem si stáhl CZ-Zámky.kml. Na stránce http://poi.ashus.net/ jsem převedl na user.upoi. Jak dostanu tyto zámky do POI složky Turistické atrakce které už v navigaci jsou? Nechci to mít jen ta jako další složku v poi, ale chci to mít zařazené v kategorii Turistické atrakce. Děkuji

Priatelu, moc moc diky za tento link: http://poi.ashus.net/
Aj ked som ho klikol uplne nahodou, zistil som ze tam funguje merge na uzivatelom nahrane fajly s POI !! to je presne ta funkcionalita o ktorej snivam uz dlho a nikde som ju nenasiel. Na POI.cz funguje ale len na POI ktore su u nich na serveri. Na poiplaza.com koder stale basni ze spravi spravi, ale nic sa nedeje. A tu to funguje uplne v pohode! Staci za sebou uploadnut viac .kml, .csv, .upoi, ... a on to vsetko vykoti do jedneho listu a este to aj zvlast rozdeli do subfolderov na 2hej urovni v zozname, podla importnutych fajlov... No parada, diky moc za tento link!

EDIT:
a na tvoju otazku:
Predpokladam ze tie turisticke atrakcie su ako original .poi uz v nainstalovanom IGO. Cize niesu ako user poi (.upoi). V tom pripade tam svoje .upoi nevopchas, aspon neviem o metode ako doplnit original .poi
Naposledy upravil cosmo dne 25 kvě 2009 21:47, celkově upraveno 1
cosmo.
iGO 8.3.2.93112; GJ 6.9.1pLT LakvaTomSoft
HTC Kaiser, 8GB SDHC, WM 6.0pro
cosmo

Příspěvekod amatér v 25 kvě 2009 16:41

Soubory *.upoi patří do složky save.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod Losky v 29 čer 2009 22:51

Ahoj, chtěl bych se zeptat. Pracně jsem si stáhl soubory *.kml a hodil je do userdata/poi a pak se mi v navigaci načetly tak, že vůbec nevím, co je co. Chtěl jsem se zeptat, zda je možné třeba vytvořit sloužku restaurace, autoopravny, nákupní centra atd a pak tam jednotlivé soubory nakopírovat. V igo jsem měl nainstalované body již v složce content/poi soubor CzechRep.poi. Díky za radu. Konkrétně nejvíc se mi jedná o to, když si stáhnu poi např. Rakouska, kam je dát. Díky
Losky

Příspěvekod amatér v 29 čer 2009 23:44

Správně by to mělo být tak, že pokud půjdeš do hlavního menu > Správa > POI měl bys dostat nabýdku, ve které budou jednotlivé skupiny seřazeny. Skupiny POI s koncovkou *.kml budou mít za svým názvem ještě (KML)
Popravdě řečeno, moc tvé otázce nerozumím, jedná se pouze o soubory *.kml, nebo i o soubory *.poi?

Jak jsi správně uvedl soubory s koncovkou *kml patří do \content\userdata\poi.
A soubory s koncovkou *poi. do složky \content\poi
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Body zájmu POI pro iGO