Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Zkušenosti z cestování s iGO8

Zde se řeší především témata, která se neřeší jinde :ugeek:

Re: Zkušenosti z cestování s iGO8

Příspěvekod vuvu v 11 srp 2008 14:27

Trasa Praha-Svratka-Telč-Slavonice-Linz- Hallstatt – asi 250km po Alpách a zpět přes Strážný do Prahy. To vše bez problémů s iGO8. Různé nářky na map.podklady v ČR jsou bezpředmětné, protože u našich sousedů je to stejné. Chybějící kruháky a ne nejnovější, chybějící tunely v Alpách ( např. 1km dlouhý tunel při vjezdu a výjezdu z Hallstattu starý více jak 20let, ty novější jsou na mapě ) a plno jiných drobností jako nové nezprovozněné silnice ve výstavbě a naprosto mlčící radary ( viz příspěvek v Radary pro iGO ). A jedna zajímavost, jaho zde psal „..při průjezdu serpentinami (např. na Grossglockner) jsem zjistil, že navigační šipka se zpožďuje, já byl fyzicky o zatáčku napřed!!! Párkrát se mi to málem vymstilo (představte si že mrknete na navigaci, ta ukazuje nájezd do levé a vy se právě řítíte do pravého vracáku...“ . Ano naprosto stejný zážitek při výjezdu k jezeru pod Dachstein. Při normální rychlosti iGO8 nestíhalo, po třech zatáčkách šipka zůstala nehnutě v lese na skále a srovnala se až u jezera. Druhý den jsem jel tuto téměř celou trasu znovu a přepnul na MioMam. Šipka stíhala perfektně a tak jsem dost zrychlil až jsem dostal od ženy vynadáno. Šipka ale stále stíhala. Jinak s iGO8 spokojenost.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
vuvu
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Rnoel v 11 srp 2008 19:26

Já jsem byl začátkem prázdin v Chorvatsku a taky vše v pohodě. Ty průjezdní body jsem řešil taky. Na jednom fóru o Chorvatsku byla zkratka přes Víděň a byl u toho snímek ze satelitu. Tak jsem si to našel podle popisované odbočky přímo ve Vídni a na konkrétní silnici jsem označil bod a nastavil jako průjezdí. Navigace mne pak vedla eňo ňůňo.
Mio C520, 8GB SDHC, iGO8 v. 8.3.1.53228 (Sep 3 2008),
spouštěno kompletně z My Flash disk, Unlock MioPocket 2.0 (Release 46)
Rnoel

Příspěvekod Jasper v 11 srp 2008 20:00

Já dodám něco k tomu "zpoždění". Měli by jsme si uvědomit že iGO8 není pro naše zařízení určené a pokud mě paměť neklame tak doporučení výrobce je minimum 128 MB RAM. My máme 64 takže ani se nedivím když Mio nestíhá. Zkusil v bych v takovém případě vypnout zobrazování 3D terénu nebo zobrazení POI. Prostě pomoci té RAM nějak jinak. Bohužel se teď nikam nechystám tak nemám možnost vyzkoušet jestli to pomůže. ;)
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod vovi v 11 srp 2008 20:06

No však on i chudák procesor zřejmě jede na plný koule. S Miomapem (budiž mu země lehká) se mi MIO nikdy takhle nezahřálo ;) Zkuste si po pár minutách navigování sáhnout zezadu někam kolem reproduktoru...
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod Tomáš Kubec v 11 srp 2008 21:40

zpoždění má i na daleko výkonnějších strojích. spíš bych vyděl chybu v samotném softu
Ospen » Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o. MNShop.cz - Čínské telefony s dvouletou zárukou - podpořte MNShop na Facebooku https://www.facebook.com/Mobilnaut, Zařízení: THL W8 - Quad Core, 1GB RAM, 8 GB ROM, 5 palců IPS LCD, GPS
Tomáš Kubec
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod tomasii v 11 srp 2008 22:56

Teoreticky vzato - zpožďování může být taky způsobováno umístěním iGO8 na sd-kartě. Při pokusech mi jelo ve flashce výrazně rychleji. Taky to chce zkusit porovnat sdhc 2, 4 a 6, jestli typ nebude mít vliv na rychlost odezvy.
Tomáš

Obrázek
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor

Příspěvekod sstopar v 12 srp 2008 07:45

Tak navrat z Chorvatska, samozrejme i s cestou tam s iGO8 predcil me ocekavani.
Navigace uplne bez restartu. Cesta Praha-Bratislava-HU-kousek Slovinska-CRO pres Zahreb do Plitvic. Nasledne na Rab (pres zaminovany les po ceste, kterou bych do map ani nezadaval) Navka si proste usmyslela, ze usetri tech 45 km a vedla nas po v mape klasicke okresce, ktera vsak koncila a zacala lesni stezka s cedulema "ACHTUNG MINE !!!" :D Proste dobrodruznych 20 km ... mam i zaznam trasy pro Google, pokud bude zajem ...
Jinak TMC pouze v CR a pumpy vsude docela OK. Par chybek ve Slovinsku u nove dalnice, nebo co to bude.
iPhone 4S 32G+iPad 64G a koupené iGO Primo CZ+SK :-)
Mio C 520, iGO PRIMO 1.1 na MDF doma v šuplíku...
Nově pokuřující modifikované eGo-C s echomizérem, nebo tanky :-)
sstopar

Příspěvekod SvoDa v 22 srp 2008 14:52

Chorvatsko - tam i zpět cca 2OOO km bez jediného problému.
Žádný samovolný restart, žádné zatuhnutí.
Jel jsem přes Maďary dle popisu na první straně tohoto vlákna - projíždí se tam po silnicích 1. třídy i okreskách, často omezení na 30 - 40 km, ale tam i zpět jsem jel v noci a maďaři rychlost vůbec nedodržují a neviděl jsem jediného policistu. Tato trasa je o mnoho kratší a přes tyto omezení, i kdybych jel dle předpisů i rychlejší než trasa přes rakouské dálnice a Slovinsko.
Pro mne osobně je lepší rozmanitější trasa než 1O hodin v kuse po dálnicích.
Při navigování jsem současně nahrával trasu, měl zapnutý počítač cesty, poslouchal hlasovou navigaci, často i mp3 do sluchátek přes boční konektor (abych neusnul a spolucestující nevzbudil :D ) a vše se chovalo korektně (včetně spolucestujících).
Na cestě spousta chybiček v mapách, hlavně co do omezených rychlostí a v Chorvatsku i co do polohy silnic - často vedlejší silnice jsou o desítky metrů jinde a jedeš v poli i při zapnuté fixaci na silnici.
V kratších tunelech (myslím že do cca 1-2km) si navigace drží po ztrátě signálu rychlost při vjetí do tunelu, v dlouhých tunelech (v CRO jsou i 6km) se navišipka zastaví a po výjezdu z tunelu se ale obnoví GPS signál velice rychle.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod sstopar v 22 srp 2008 17:34

Jj, ty mapy CRO jsou uplne desny. Taky jsem jezdil treba o cestu jinde ... Ale jinak uplne super.
Chtel jsem si cestou pustit film, ale nakonec ani nebylo kdy ...
iPhone 4S 32G+iPad 64G a koupené iGO Primo CZ+SK :-)
Mio C 520, iGO PRIMO 1.1 na MDF doma v šuplíku...
Nově pokuřující modifikované eGo-C s echomizérem, nebo tanky :-)
sstopar

Příspěvekod zaira v 24 srp 2008 13:01

mě iGO8 přivedlo nahoru do Estonska úplně v pohodě.kolem Rigi v Lotyšsku je asi novější obchvat,tak mě to ukazovalo asi 10km po poli.Vcelém Polsku nesouhlasily rychlosti,a na celé trase nefungovaly radary.Waršavou jsem projel úplně parádně.
MIO C520 + TMC,amigo 8.4.2.85182
IGO8 83271348
Skin GJ 6.9.2 tsi
zaira
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na OFF TOPIC