Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skin DJ.Amigo_v01 testovací - DJ.Amigo v3.2 pro Amigo

Moderátor: Ivo K

Re: skin DJ.Amigo_v01 testovací - DJ.Amigo v2.0 pro Amigo

Příspěvekod deusexx v 13 čer 2009 22:19

Tak už to tam bude.Je to ořezaný.To cos mě kdysi dával+to co tam mám teď.Ten content si doplň mapama.Takže můžeš testovat ;)
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod vovi v 14 čer 2009 06:11

Radku, zeptám se ještě jednou: jak se to chová, když změním mapy při naplánované trase (jde-li to vůbec)? Pokud to nepůjde (resp. nezachová to smysluplnou trasu, nebo ji aspoň nějak nepřepočítá), pak to bude ptákovina dobrá tak maximálně na porovnávání map.

Ale i tak celkem pochybuju o smysluplnosti takového střídání map za jízdy (když pominu už ty zmíněné experimentální důvody). Já si stejně nahrávám do šochtle obvykle mix map, které mi vyhovují - bez ohledu na nějaké třídění do sad podle výrobce. A nechápu, proč bych měl třeba v Čechách používat TA (který v tuto chvíli považuji za nejlepší), a semtam si přepnout na CEDA či NQ kvůli nějaké křižovatce nebo silnici, kterou mají zmáknutou lépe. Za jízdy je to stejně hloupost - musel bych čekat na restart iGo, a to ten úsek bude už obvykle za mnou.

Ještě tak možná plánování dlouhých tras - přepínáním mapových sad by se možná dala najít nějaká "optimální" trasa. Ale to dělám přímo v šochtli už málokdy - za lepší variantu považuji iGo8 PC nebo Route Converter.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod deusexx v 14 čer 2009 06:27

Takže Vojto.Jde to.Naplánoval jsem si Přerov - Praha s jedněma mapama,nechal to vypočítat,dal naviguj a hned jsem si vybral jinou mapu.Chtělo to restart,tak jsem restartnul a hned při startu si to začne přepočítávat.Lišilo se to při navolení ekonomické trasy asi 1 km.
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 14 čer 2009 07:12

Souhlasím s Vojtou. Tuto funkci jen stěží kdy využiji a ani o ní v iGO8 nestojím.
Pokud chci měnit mapy, tak je to pohodlné i ručně přes TC (ikdyž ne za jízdy), a s využitím tomasII znalostí by to mohlo být již dávno vyřešené prostřednictvím střídání sys.txt, což běhá changerem tak, aby v souvislosti s přepínáním iGO8 na MFD a iGO8 na SD kopíroval script do adresáře MFD/APP/changer/iGO8 odkud se má iGO8 spustit a současně s tím nakopíruje příslušný sys.txt:
pro běh na SD
[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"

a pro běh na MFD
[folders]
app="My Flash Disk/iGO80"

no a u střídání map by by asi stačilo mít v changeru kromě nabídky druh verze iGO8, druh oblohy, druh radarů i nabídku druh map a po její volbě by se jen nakopíroval příslušný sys.txt s lišícím se udajem
[folders]
content="\Storage Card\igo8\CONTENT_TA"
nebo
content="\Storage Card\igo8\CONTENT_NQ"
nebo
content="\Storage Card\igo8\CONTENT_OST"
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod deusexx v 14 čer 2009 07:21

Dane,máš sice pravdu,ale ruku na srdce.Kolik uživatelů ze skoro 2000 tady na foru je schopno si udělat úpravu někde na cestách přímo v šochtli,když nemají po ruce comp :?: Těm se to třeba bude hodit,že jenom kliknou a restartnou ;)
A mít na kartě 3 složky content......Ta moje má skoro 600MB.
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 14 čer 2009 07:50

Na cestách nepotřebuješ komp aby sis přepnul sys.txt - na to slouží tlačítko changer s kliknutím na následnou volbu které mapy chceš, a toto už budeš mít v šochtli než vyjedeš. Navíc těch 600MB tvoří hlavně ty různé typy map.

Ale stále podepisuji to, co psal vovi. Navíc o druhu mapy na nějakou dlouhou štreku (třeba dovolenou) se nebudu rozhodovat na cestě či za jízdy, zvlášť, když to tam neznám, ale cestu si naplánuji v klidu doma. Navíc dokud bude mít NQ a CEDA tak zásadní chyby které má, tak je stejně nemám důvod zapínat.
Spíš si myslím,že to nemůže dlouho trvat, aby se mapy od různých výrobců za chvíli velice podobaly a chyby se eliminovaly.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 14 čer 2009 19:51

Navíc ještě v těch nových SYSech se dá navolit nejen cesta k CONTENT an sich, ale ještě extra cesta k mapám. Já ještě nestudoval podrobně, jak je to udělané u GJ a Dimky, ale podle náznaků, co tu zveřejnil Mirek, a podle zkušeností s Micsanem, který podobným trikem zmenšoval šipku, aby nevylézala zpod autíčka, je to stejně udělané jen změnou hodnoty položky v SYS.TXT (proto je taky nutný restart iGa, aby si to znova načetlo). Takže SYS Changer udělá tu samou službu. A místo 3 kompletních contentů stačí jen jeden se třemi složkami map (tak, jak to je u GJ teď).

U tohohle řešení pak vidím dvě výhody:
1) Mortscript nemusím mít v šochtli (co, Mirku ;) ), ale stačí na kartě s Changerem; alternativní mapy můžu mít na stejné kartě.
2) Řešení s Changerem je podle mého pružnější - cesty k mapovým složkám si napíšu podle potřeby a nemusím tedy nutně mít po gurjonovsku nazvané adresáře; mapy můžu mít rozházené celkem libovolně.

Díky tomu bych navíc mohl mít v šochtli jakoukoliv základní sadu oblíbených map; a na kartě s Changerem několik (i více) alternativ - a je jasné, že asi nikdo z nás nebude jezdit s TA Rumunskem, které má pár set kB, když existuje mnohem lepší TM mapa. Jediný smysl to střídání bude mít podle mého názoru v Řecku a na Kypru, kde se ani místní Řekové nemůžou shodnout na tom, který ze tří dostupných zdrojů ma nejlepší mapy (a všechny jsou zhruba stejně velké).

To už dávám větší šanci střídání souborů 3DL - pak by nevznikaly bastardi typu schizofrenní Hlavní nádraží v Praze. A čistě teoreticky i střídání DEM (velké podrobné × malé přehledové) by mohlo pomoci kolegům se slabším výpočetním výkonem - ten velký DEM by si mohli zapínat jen nárazově třeba kdyby se chtěli kochat někde v Alpách; v Polabí stačí bohatě několikamegová Eurasie.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod vovi v 14 čer 2009 19:54

A ještě mě teď napadla jedna otázka: mají tam nějak udělanou indikaci, na jakou variantu map právě jedu? Nebo musím do Menu - O programu - Mapy? Kdo si má pamatovat, s jakou mapou jsem před týdnem vypnul, že?
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod amatér v 14 čer 2009 19:56

Indikace je přímo na displeji, ale nezávisí na tom, kterou mapu to právě bere, ale na tom která mapa je navolena v menu (malá ikonka v horním proužku)
Tohle vysvětlení možná vypadá hloupě, ale je to tak, mně to mapu nezmění, ale změnu indikuje. Takže je to závislé opravdu jen na volbě v menu, ne na mortscriptu.
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 15 čer 2009 06:13

@vovi: Vojto zkoušel jsem praktikovat naší teorii a vytvořil v iGO8/content/map_TA a iGO8/content/map_NT a zatím bez changeru ručně přepisoval v sys.txt cestu
[folders]
map="\Storage Card\igo8\CONTENT\map_TA"
resp.
map="\Storage Card\igo8\CONTENT\map_NT"

a výsledek je, že se při startu objeví hláška "nelze nalézt mapy" :twisted:
Když nechám iGO8/content/map ve které mám třeba mapy TA a vedle ní dám iGO8/content/map_NT, bez ohledu na to, že v sys.txt mám cestu k map_NT, načtou se stejně mapy TA z iGO8/content/map.
IGO8 prostě nežere mapy, pokud nejsou v adresáři, který se jmenuje přesně CONTENT\map. Přitom je ale jedno, kde se ten adresář s mapami na kartě nachází, může být i jinde. Já mám na SD ještě 1 verzi iGO8 v jinak pojmenovaném adresáři a v content mám jen lang a voice, který to potřebuje ke startu,jinak nic, bo mapy, dem, poi, skiny, scheme,... si to bere automaticky z té druhé verze, stejně tak jako od map a dem okleštěná verze na MFD, máš-li tyto soubory na SD iGO8/content.

Proto Kujón v těch svých scriptech má příkaz na přejmenovávání tech složek
If ( DirExists ( exe_path \ "content\MAP_TA"))
Rename( exe_path \ "\content\MAP_TA", exe_path \ "\content\MAP")

a
If ( DirExists ( exe_path \ "content\MAP_NT"))
Rename( exe_path \ "\content\MAP_NT", exe_path \ "\content\MAP")

a přejmenovává igo8\CONTENT\map_NQ, resp. igo8\CONTENT\map_TA na igo8\CONTENT\map aby to vůbec mapy načetlo.
Naše teorie - způsob přes "cesty k mapám" v sys.txt tudíž asi nepůjde (alespoň mně se to nepodařilo).

Fungovat by ale měla cesta přes changer, kdy by se do changeru vložila položka "výběr mapy" a tam by byly ty výše uvedené příkazy na přejmenování složky map z "map_TA" resp. "map_NT" na "map", to už by mělo fakčit 100%.

Samozřejmě, že je nutno použít příkazy i na to, aby se při volbě map nejdřív přejmenovala složka content/map s aktuálními mapami zpět na svůj předchozí název, bo v content budeš mít vždy jen content/map (aktuální, tebou již zvolené mapy) a pak již jen jednu ze těch map_TA nebo map_NT.
Tzn. že jsou tam příkazy, které vyhodnocují, že např. když existuje složka content/map_TA, znamená to, že neexistuje složka content/map_NT a tudíž v content/map jsou mapy Navteq -> nutno přejmenovat content/map zpět na content/map_NT, aby se mohla při volbě teleatlasu přejmenovat na content/map tentokrát složka content_mapTA

Mimochodem, není obecně zažitá zkratka pro mapy Navteq spíš NQ než NT ? To ale ale detail, nebo další Kujónština :D
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu