Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nové mapy

Jaké používám mapy?

TeleAtlas (pro EEU)
686
41%
NAVTEQ (pro EEU)
513
31%
TeleAtlas (pro WEU)
179
11%
NAVTEQ (pro WEU)
156
9%
Regionální vydavatelé(CEDA, TopMap,...)
136
8%
OSM
3
0%

Celkem hlasů : 1673

Re: Nové mapy

Příspěvekod amatér v 06 čer 2009 22:35

vovi píše:@amatér: to mám z toho, že si pátrám i sám a neporovnávám výsledky pátrání s jinými, schopnějšími. Já to v tom balíku 2008.10 dočista přehlíd :oops: :oops:

Vždyť není tak zle, spoustu map máme právě díky tomu tvému pátrání. ;)
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod bobob v 07 čer 2009 12:00

Re: Novy Gorican
No tak ma tie mapy TA 02.2009 pekne sklamali, nepoviem ak je niekde nespravne jednosmerka a pod., ale aby nemali novy dialnicny usek na najhlavnejsom tahu Budapest-Zahreb vo verzii 02.2009, ked ine mapy to tam maju uz od 10.2008, tak to je sila. Nahral som si Chorvatsko - NavigoSistem a Madarsko - TopMap 02.2009 ( ale tieto to tam maju uz od 10.2008 !!! ). Slovensko mam zatial TA 02.2009. Dokonca nie je problem ani na Svk-Hung ani na Hung-Croat hraniciach - pekne to navazuje.
Este to Amater: Velka vdaka za tvoje mapy na volny.cz/sstopar !!!
bobob

Příspěvekod Lakva v 07 čer 2009 12:24

To je bohužel běžná praxe...
NQ aktualizuje velmi rychle a nově otevírané úseky velkých silnic zadává v předstihu - třeba nový úsek R6 byl už v 2008.Q3, přestože se otevíral až v posledních dnech roku (a vlastně to ještě tejden předtím nebylo jisté) - zato ale další informace o cestě - rychlost, jízdní pruhy, dokonce i zpevněnost povrchu - v mapách většinou chybí.
TA aktualizuje síť se spožděním, zato podružné info má velice kvalitní (až na maximální povolené rychlosti, s těma je problém).
Díky tomu tě TA vodí po spolehlivých cestách a vede Tě možná ne nejlepší trasou (jenže na důležité úseky se stejně napojíš, protože se o nich dovíš jinak), ale spolehlivě rovnou do cíle.
NQ vede po nejnovějších cestách, ale jak se řadit v pruzích nevíš a často se Ti stane, že skončíš někde na nezpevněné polní nebo lesní cestě, nebo v areálu továrny a musíš se vracet - samozřejmě "často" je relativní, protože se Ti to stane jednou dvakrát a dáš tam mapy jiné. Ale co tak vím, tak většinu lidí to zahnalo někam do pryč hned při první jízdě - což je IMHO dost často :-)
Takže ve výsledku jsou mapy od TA pro reálnou jízdu s normálním autem mnohem lepší.

To samozřejmě platí pro ČR - v západní evropě jsou mapy NQ už podstatně dotaženější a jejich obliba bývá větší.

Na druhou stranu na Slovensku je to dál na východ a situace je zase jiná - těžko říct, jak by to bylo, kdyby se republika nedělila. TA totiž dělá většinou celé země naráz. Naproti tomu NQ jede spíš "geograficky" než "politicky" a jede v pásech. Takže třeba ještě v 2007 byla západní část ČR už docela použitelná (i když třeba čísla domů byla jen v 6 největších městechv celý zemi), zatímco na východ od Prahy to byly stěží "major roads" + 4 velká města.

No, každopádně je potřeba udělat kompromis - každá mapa má určité výhody, a protože nelze mapy automaticky sloučit a použít jich víc naráz, nezbývá než vybrat tu, se kterou se Ti jezdí nejlíp...
Lakva

Příspěvekod Jarouš v 07 čer 2009 17:15

Naprostá pravda.I já jsem dnes trochu jezdil a mapy od TA jsou opravdu o dost opožděné,protože například u Liberce (sjezd u Makra)do (a od) Hodkovic nad Mohelkou je dálnice už minimálně rok,ale spíše dva,ale pořád v mapách je uvedena rychlost 90 km/h.Ale jinak jsem jel po dálnici na Boleslav,za Boleslaví odbočil na Mělník (byl jsem v obci Bořeč) a až na drobné vyjímky se rychlosti shodovali se značením na silnici.Ale tak už to bylo v předchozí verzi map a vzhledem k tomu,že tuto trasu jezdím průběžně už několik let,vím,že se nová verze mapy naprosto shoduje s tou předcházející (u této trasy).
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod don.camillo v 07 čer 2009 21:19

Na Slovensku je to velmi podobne. Mal som v navigacii mapy od lokalneho providera, ale stacilo mi pozriet si par navrhnutych tras a bolo mi jasne ze podla toho sa jazdit neda (nezmyselne prejazdy cez arealy firiem, prikazy na otocenie o 180stupnov na dialnici a podobne) Co viem, mapy od NQ su na tom velmi podobne, ale osobne som ich neskusal. Ja jazdim na mapach od TA a som spokojnty. Uz som aj v nich narazil na bugy, ale nic nebolo tak vazne, ze by si sa s tym nedalo jazdit. Inac, zatial som ani nezaznamenal ziadny rozdiel medzi verziami 2008.10 a 2009.02 okrem zmenej rychlosti obciach zo 60 na 50.

Na druhu stranu musim povedat, ze aj TA dava do map udaje este pred tym ako su aktualne - resp. pred tym ako sa dostavia cesta. Pred par tydnami (este s verziou 2008.10) som siel do Presova, a ked som siel po novej dialnici okolo Popradu, tak sa mi niekolko krat stalo, ze podla navigacie som siel po roli asi 100m od cesty. Niekto proste zobral nie uplne platny projekt a dal ho mapovych podkladov :) Navyse podla navigacie som mal prichadzat do Presova po dialnici, ale ta dialnica je este stale vo vystavbe... Takze aj TA dava do svojich map veci, ktore este nie su uplne hotove - proste aj ich mapy su nadcasove:)
Mio C720; IGO Primo na MFD
Nexus 7, IGO Primo
don.camillo

Příspěvekod Lakva v 07 čer 2009 22:29

don.camillo píše:Na druhu stranu musim povedat, ze aj TA dava do map udaje este pred tym ako su aktualne - resp. pred tym ako sa dostavia cesta. Pred par tydnami (este s verziou 2008.10) som siel do Presova, a ked som siel po novej dialnici okolo Popradu, tak sa mi niekolko krat stalo, ze podla navigacie som siel po roli asi 100m od cesty. Niekto proste zobral nie uplne platny projekt a dal ho mapovych podkladov :) Navyse podla navigacie som mal prichadzat do Presova po dialnici, ale ta dialnica je este stale vo vystavbe... Takze aj TA dava do svojich map veci, ktore este nie su uplne hotove - proste aj ich mapy su nadcasove:)

No vidíš, v čechách je to obráceně... Tady tohle dělají NQ a Cade, zatímco TA je lehce pozadu a v mapaách je pouze potvrzená realita....
Lakva

Příspěvekod vovi v 08 čer 2009 07:42

@amatér: Tak nevím s tou mapou EEU Major Roads 2008.10 ... nahrál jsem si ji do stroje, ale verze 8.3 ji v seznamu nezobrazí (na rozdíl od WEU Major Roads, kterou vidí). Jsi si jistý, že je skutečně pro 8.3 a ne pro 8.0? Tobě ji Amigo nebo 8.3 vidí?
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod oltcit v 08 čer 2009 08:30

A pre UK mapy je to ako na SK,TA ma zmeny v predstihu(a po dokonceni zmien je to nespravne) a NV mapy sleduju stav po zmene situacie. Jednoducho s TA jazdim uz po dialnicnych obchvatoch,aj ked este nie su spojazdnene a s NV jazdim cez kruhove objazdy,aj ked uz tam nie su :lol:
Aktualne Zenfone 2,Z3580,4GB RAM,64GB ROM,iGO Nextgen+ Pongo skin
rezerva Wayteq X980BT+ TMC RTA3000 by NaviGear(hacked),PRIMO_9.6.13.405512,skin Dimka174.a. Tomsoft
Nostalgia
Loox720,GNS5843TMC,CF4GB-iGO 8.3.4.117940,GJ6.14b3.p_DA
oltcit

Příspěvekod amatér v 08 čer 2009 11:34

vovi píše:@amatér: Tak nevím s tou mapou EEU Major Roads 2008.10 ... nahrál jsem si ji do stroje, ale verze 8.3 ji v seznamu nezobrazí (na rozdíl od WEU Major Roads, kterou vidí). Jsi si jistý, že je skutečně pro 8.3 a ne pro 8.0? Tobě ji Amigo nebo 8.3 vidí?

Ona se nehlásí jako 2008.10 (byť byla součástí toho balíku) ale jako 2008.07
V iGO8 v8.3.2.91972
igo.jpg

V Amigo v8.4.2.85182, je to zajímavé, pokud mám ve složce map pouze mapy ČR a SR, hlásí se jako Polsko Hlavní evropské silnice,
amigoP.jpg
pokud k mapám ČR a SR přidám ještě mapu Polska, hlásí se jako Litva Hlavní evropské silnice,
amigoL.jpg
dál jsem to nezkoušel, ale WEU Major Roads se také hlásí jako Francie Hlavní evropské silnice :roll:
display_1.jpg

A restartoval jsi? Obrázek
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod w32honza v 09 čer 2009 00:00

TA 2009.2 ČR sou sice místama opožděný, ale co se týká D11 tak ta už vede podle mapy až ke kruhovému objezdu za HK u silnice 35. Což je ještě záležitost několika let a aktuální nájezd na dálnici u obce práskačka chybí:-(
Obrázek
Evolve Colltrax 3D 2GB + 8GB SDHC Kingston
IGO 8.3.4.102680
IGO 8.5.9.142948 - testing
diMkaspecter v 1.1.24
w32honza

PředchozíDalší

Zpět na Mapy, verze map a jejich aktualizace