Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nová verze iGO8

Re: Nová verze iGO8

Příspěvekod amatér v 05 čer 2009 09:02

Já se nemohu ubránit dojmu, už jsem to tu jednou psal, že záleží na tom, kdo tu kterou verzi pustí. 87762 původně dělal JM, pak mu někdo poslal 91972, a on se nechal slyšet, na dotaz kdy bude 87762 venku, že od té doby co má novější verzi na 87762 nesáhl. Po týdnu ji pustil SR. Dle mého názoru byly vždy problémy u verzí od SR, od JM to bylo na počátku, ale vždy hned byl nějaký opravný path. Kurnik lidi, uvědomme si o čem je řeč, a nehledejme mouchy tam kde nejsou. ;)
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 05 čer 2009 15:39

Zatím se objevil jen screenshot
809575252igo833_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
a doufám že zas nenastane čas pjerestrojky skinů mezi verzemi :o

Mimochodem my tu diskutujem, jak to bude pokračovat s pětimístným číslováním buildů a když už jsou na světě začínající devítkou, co bude dál - vyřešili to tak, že už jsou šestimístné :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mikels v 05 čer 2009 15:49

No ale už by mohla vyjít zase nějaká ta verze multimedia... respektive s podporou oasis. Nemáte někdo nějaké zprávy jestli se něco takového chystá??
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
mikels
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod humbuk v 05 čer 2009 18:24

U nové PDA verze 8.3.2.87762 mám nepatrně posunutý obraz, je to vidět na spodních číslech, který jsou trochu useknutý.
MIO C720T; FW:R02.3.9913.1018 - Primo
HTC WildfireS - Smartmaps
humbuk

Příspěvekod SvoDa v 05 čer 2009 18:41

Něco podobného se kdysi stalo Jasperovi a myslím, že mu stačilo přepnout do default skinu a pak zpět do svého oblíbeného (pokud se dobře pamatuji :oops: )
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 05 čer 2009 20:24

amatér píše:Já se nemohu ubránit dojmu, už jsem to tu jednou psal, že záleží na tom, kdo tu kterou verzi pustí. 87762 původně dělal JM, pak mu někdo poslal 91972, a on se nechal slyšet, na dotaz kdy bude 87762 venku, že od té doby co má novější verzi na 87762 nesáhl. Po týdnu ji pustil SR. Dle mého názoru byly vždy problémy u verzí od SR, od JM to bylo na počátku, ale vždy hned byl nějaký opravný path. Kurnik lidi, uvědomme si o čem je řeč, a nehledejme mouchy tam kde nejsou. ;)

Nojo, jenže dvě z těch tří "spolehlivých" verzí udělal JM, ale tuhle poslední SR (jak ostatně sám píšeš). Takže sám popíráš svoje tvrzení, že problémové verze pochází od SR (ledaže by se to konečně naučil :lol: :lol: ).
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod amatér v 05 čer 2009 20:27

Nepopírám, právě naopak, já jsem psal, že ji začal dělat JM, pak toho nechal a udělal tu devadesátkovou, a SR jen dokončil rozdělané :P
amatér
Moderátor

Příspěvekod mddmirek v 06 čer 2009 16:13

Ahojky, zkoušek jste někdo iGo 8.3.2.91972, v týdnu jsem ho potahal,včera a dnes vyzkoušel a tuším jednu zradu - nějak víc se rozchází tachometr s navigací při 90km na tachometru je na Mio c520 - 70km tj o 20km méně, se starší verzí takový rozdíl nebyl, tam to dělalo nějakých 5 -7 km stejně jako s miomap, zkusil jsem i jiný skin se stejným výsledkem jaký máte zkušenosti vy ? ? ?
MIO C520 R02+3+9911+1018 Verze programu Mio Map: Mio Map v3.3 1/2008, jnkorp & tomasII v3.2a cs TMC.Unlock Plug & Play TomasII, 8GB SDHC, video Player v 0.81RC1, IGO Primo 1.2 _ 9.2.0.191493, skin gj_AK v3.10.0_920
mddmirek

Příspěvekod Jarouš v 06 čer 2009 21:02

Je tam něco špatně,rozdíl 20 km je hodně.Ono se to lehce zvyšuje vzrůstající rychlostí.Ale to by jsi musel jet tak 300 ,aby tachometr švindloval o 20 km. :lol: :lol:
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod Lakva v 06 čer 2009 21:45

Protože je to změna, tak to je opravdu podivný! I když různé aplikace mohou brát rychlost buď přímo takovou, jakou dodá přijímač, a nebo ji mohou počítat samy podle změn polohy a pak může dojít k odchylce při jiných metodách výpočtu.
Pokud je to ale počáteční stav, potom... no je to dost, ale je to možný.

Totiž: Většina aut má povolených víc druhů kol - třeba na mojí Cordobě mám 14", ale v techničáku je rozsah od 13" do 15". Soused má Ibizu (což je v podstatě uplně stejnej podvozek a kastle se taky liší až od konce předních dveří) a z výroby má 13" (v techničáku taky do 15").
Měření rychlosti vozu se ale provádí tak, že se měří, jak rychle se kola otáčí. Je to nejpratičtější metoda. Jenže když budou kola větší a budou se otáčet pořád stejně rychle, tak auto ve skutečnosti pojede rychleji. Jenže podvozek nemá jak poznat, jaká kola jsou na něm nazutá. Takže při změně veikosti bude tacháč prostě kecat...
Výrobci zároveň vědí, že je nepřípustné, aby tacháč ukazoval míň než se jede - kvůli případným dohadům s policií. Takže každé auto má tacháč spočítaný tak, aby měřil nanejvýš zcela přesně při použití těch úplně největších možných myslitelných gum - takže u Cordoby to mám spočítané na velikost 15", a to ještě zřejmě se slušně vysokým "terénním" vzorkem. Když s takovými koly pojedu podle tacháče 90, tak asi opravdu pojedu 90, ale spíš o malikato míň.
Jak to ale měří sousedovi na 13-kách? Průměr kol - a tedy i jejich obvod - a tedy i rychlost auta - jsou pouze 13/15 předchozí velikosti. Takže pokud tacháč ukazuje 90, znamená to, že soused jede (13/15)*90 - tedy maximálně 78 km/h. A to ještě ty jeho kola jsou lehce sjetý letňáky, a ne ty úplně maximální "terénní", takže ten rozdíl bude možná ještě větší.

Naproti tomu GPS měří rychlost tak, že se podívá o kolik se změnila moje poloha za časový úsek. Tohle měření je nezávislé na velikosti kol i na čemkoliv jiném. V ideálním případě tedy bude vždy 100% přesné.
V praxi mohou být odchylky - Třeba při jízdě do nebo z prudkého kopce, pokud by přístorj počítal rychlost podle vodorovné polohy a zanedbal při tom změnu výšky (jak je to ve skutečnosti netuším). Ani výpočet polohy není úplně přesný a může dojít ke skokové chybě v důsledku odrazů třeba mezi domy, ale to jsou vždycky jen chvilky. Většinu času je odchylka v měření rychlosti naprosto zanedbatelná a jedinou běžně dostupnou metodou s větší přesností je policejní mikrovlnka.
V mém autě mám odpozorováno, že pokud jedu 90 podle GPS, na tacháči mám asitak 98. 50-ce odpovídá na tacháči 55 a 130 mi GPS ukáže až když ručička tachometru s jistotou přeleze 140.
Takže aby to u mě zakecalo o 20, tak bych musel jet opravdu tak kolem 300 ale sousedovi a menšíma kolama by stačilo.... 140*(14/13) = 150,7 - takže kdyby jel on 130 podle GPS, tak mu ta Íba už opravdu bude ukazovat o 20 km/h víc...

Jo a ještě jedna věc, před víc než rokem jsem pozorovával takový podvný efekt, který vypadal jakoby se jeden ze satelitů rozcházel a při malém počtu pak poloha mohla kecat i o 250 metrů. Jednou se mi stalo, že jsem měl starej GPS modul na okně a navigace v mobilu mi ukazovala rychlost přes 10 km/h. Pokud tenhle sat ještě lítá, mohlo se to za určitých okolností taky projevit.
Lakva

PředchozíDalší

Zpět na iGO8 verze, patche, update