Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nové mapy

Jaké používám mapy?

TeleAtlas (pro EEU)
686
41%
NAVTEQ (pro EEU)
513
31%
TeleAtlas (pro WEU)
179
11%
NAVTEQ (pro WEU)
156
9%
Regionální vydavatelé(CEDA, TopMap,...)
136
8%
OSM
3
0%

Celkem hlasů : 1673

Re: Nové mapy

Příspěvekod Jarouš v 05 čer 2009 09:07

Tak jsem před chvílí trochu testnul mapy od TA po Liberci a oproti mapám od CEDA jsem neznamenal žádná problém.Rychlosti fungují kotekně.Neskoušel jsem ale žádnou trasu,protože zase tak daleko jsem nebyl.
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod glum68 v 05 čer 2009 10:14

Tak nevím. Já včera zkoušel jet na novou mapu ČR od TeleAtlasu v Ostravě a okolí a mám smíšené pocity. Šipka na navi se pohybovala na displeji pořád mimo silnici. Jako bych jel v příkopě a po poli vedle cesty, či co. Taky vedení na trase nic moc. Naváděla na cíl bez problému, to jo, ale ne nejrychlejší trasou. Prostě jen po větších silnicích, menší ignorovala pokud jsem na ni neodbočil ( nebavím se o polních cestách, ale o obecních cestách ). Taky mi dělá paseku na křižovatkách. Zastavím a navi se točí dokola jako by neuměla určit můj směr. Vzpamatuje se až po rozjezdu. Když jsem jel po Olomoucku minulý týden na starší mapu TA, tak jsem musel přehodit SD kartu v navi, protože v Olomouci je špatně zakreslená křižovatka a naváděla mě přes řeku do prava. nebýt mého spolujezdce, tak jsem jel špatně podle navi . A ona je rovno. Hodil jsem tam ihned mapu CEDA a celý den bez problému. Dnes ráno jsem taky jel na CEDU a taky v poho. Ty návěštidla v mapách TA mi nevadí, protože stejně fungují jen v Praze nebo na dálnici. V Ostravě určitě ne. Já jsem zatím víc spokojený s mapou od české CEDA.
glum68

Příspěvekod amatér v 05 čer 2009 10:53

A o tom to je, každý si může vybrat co mu vyhovuje ;)
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 05 čer 2009 11:55

glum68 píše: Šipka na navi se pohybovala na displeji pořád mimo silnici. Jako bych jel v příkopě a po poli vedle cesty, či co.

Máš v menu zaškrtnutou uchovat pozici na silnici ?
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vesnican v 05 čer 2009 19:28

Ahoj mam dotaz.
Poridil jsem Navon N470 s IGO AMIGO pro rodice na cestu do Chorvatska.
Jsou tam ale nahrane mapy ´Croatia 83´ TA(porovnavam se stoparem) - ktere jsou hodne mizerne.
Kdyz tam nahraju mapu ´Croatia 83 NS´ , ktera je mnohem detalnejsi, tak ji software ignoruje.
Je nejaka moznost jak tyto mapy zprovoznit?

Diky predem za radu.

Stačí sem položit otázku jenom jednou,zbytečně se tím zahlcuje fórum :!: :!: Jarouš
vesnican

Příspěvekod humbuk v 05 čer 2009 19:56

Buď tam nemáš potřebnou licenci, nebo ten mapový soubor je poškozený, což bych ověříl jako první...
MIO C720T; FW:R02.3.9913.1018 - Primo
HTC WildfireS - Smartmaps
humbuk

Příspěvekod vesnican v 05 čer 2009 20:17

Poskozeny neni, je to samozrejme tou licenci.
takze moje otazka zni: je mozne nekde tu licenci stahnout, pripadne da se koupit pouze mapa Chorvatska od NAVIGO SISTEM?
vesnican

Příspěvekod amatér v 05 čer 2009 20:25

amatér
Moderátor

Příspěvekod alky v 05 čer 2009 22:26

Objavili sa nové mapy:
IGO8 R3 Maps FULL Europe 2008.Q4 by Navteq (42 maps / 09.03.10)
ale neviem či sa to oplatí sťahovať, pretože je pri tom odkaz:
Waiting for Navteq 2009.Q1maps!
iGO NEXTGEN by Pongo, 9.18.27.687519, iUNI
alky

Příspěvekod SvoDa v 06 čer 2009 07:37

Bohužel Q4 mají stejné chyby jako ty předtím - v Olomouci si můžeš zajet autem i do parku, do areálů podniků, po pěších přechodech tratí, do pěsí zóny (to vše bez jakýchkoliv upozornění (i v mapě to vypadá jako normální silnice a např. ta pěší zóna je jen někde),... na Zábřežsku lze jezdit po zakázaných lesních cestách,... čili to co jsem psal k Q.3 i k Q.2, tak se nezměnilo.
Krucipísek jak je to možné ? Vždyť přece musí být ten výrobce zavalen stížnostmi těch, co museli otáčet nebo platit pokuty :!: :lol:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Mapy, verze map a jejich aktualizace