Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nová verze iGO8

Re: Nová verze iGO8

Příspěvekod mkb v 04 čer 2009 21:20

Roluje také. Teď jezdím 10 min v Alpách, jedině tam jsou dost dlouhé názvy měst. :lol:
Micsan 1.1(BIG) na 91972.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod amatér v 04 čer 2009 21:25

Tak krom IconX, roluje v pohodě i kikker. :lol:
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 05 čer 2009 05:56

S rolováním textů názvů ulic měl vždycky problém diMka a Gurjon, ikdyž Gurjon mi psal, že mu to na MIO roluje, ale že je si vědom, že to tak nečiní všem. Dimka posléze do menu dal při zaškrtnutí (aktivaci) rolování upozornění, že tato funkce může způsobit restart či vytuhnutí, nebo tak něco.
Verze 87762 se stále probouzí z karty bez problému, tak bych to ještě nerad zakřiknul, ale mohla by to být krom 73871 či 64873 vhodná verze pro běh z karty na MIO.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 05 čer 2009 06:32

S tím vytuhnutím na kartě jeden postřeh: všimněte si, že ty 3 verze, které Dan zmiňuje, jsou vždy oficiální upgrady iGo8 R3 od NavnGo určené pro PDA...
Jestli ono to nebude právě v tom - předpokládá se zřejmě, že PDA verze budou chodit často hlavně z karty, a nejspíš proto si dávají práci s laděním.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 05 čer 2009 06:43

Ten postřeh stojí za to :!: Tyto souvislosti mi nedošly, abych se přiznal u verzí jejich značení nezkoumám, bo jen asi u dvou byl publikován popis nějakých nových funkcí, jinak výrobce u verze popis neuvádí.
S pravděpodobností hraničící s jistotou to bude ale tak jak píše Vojta (holt mladej bystrej kluk :D ).
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 05 čer 2009 07:21

No však to taky trvalo... :oops: A to ještě byla klika, že jsem zrovna koukal na zdroj verzí, kde jsou teď v prvním příspěvku pěkně seřazený pod sebou. A pak se přepnu sem, a hele, Dan zrovna napsal ty samý čísla a taky za sebou...
A u zdroje se označení původu uvádí, tak pak už to bylo jednoduchý.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod Lakva v 05 čer 2009 07:37

No, já bych řekl zcela opačně - na mnoha PNA se aspoň mapová data tahají taky z karty.
A zase na PDA se tak často neuspává - osobně vlastně nikdy, buď nechám telefon v autě, nebo rovnou vypnu iGo. Ono se vlastně stejně pořádně uspat nedá, nejvejš se vypne displej, ale Lišák naviguje pořád dál. I když to minimalizuju.
Na PNA je naopak předpoklad, že nepoběží nic než navigační aplikace - a pak může být požadavek na uspání zařízení...

Ale nevím, je to jen můj názor!
Lakva

Příspěvekod vovi v 05 čer 2009 08:26

Ještě k tomu animovanému menu - to podivný chování GJ s tím nesouvisí, to je zaviněný skutečně jen tím rolujícím názvem ulice. Takže animované menu je skutečně u verze 91972 bez problémů. A rolující názvy už nezpůsobí vytuhnutí, ale "jen" přinesou problémy do chování některých skinů.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 05 čer 2009 08:31

@Lakva:Ono ani nejde o to, kde je content - ten máme většinou, kvůli jeho objemu, všichni na SD.
Všechny verze iGO8 jedou v PNA bez problému po probuzení z uspání, pokud je však program iGO8 přímo na hardu zařízení (My Flash Disk).
Jakmile je program ovšem na SD (ze šochtle potřebuješ je OS), tak většina verzí po probuzení ze spánku restartuje, jakoby ji dýl trvalo, než si "ochytá" příslušné soubory a pokud to není do cca 3-5 vteřin, tak "pro jistotu" zrestartuje.
Pouze výše uvedené verze, kdy je komplet iGO8 na SD, to prokazatelně nedělají a taky jim trvá kratší dobu (cca poloviční), než si vše "ochytají", což je dobře poznat např. na blikajícím kurzoru v mapě, kdy po probuzení začne blikat a jestli bliká kontinuálně, nebo trhaně.

EDIT: samozřejmě je jakýkoliv problém vyřešen, když bude iGO8 v PNA přímo na hardu, ale tam já si na My Flash Disk stále hýčkám multimediální verzi 53558 a rád bych měl "záložní" a funkční verzi i na SD. (Navíc do této "záložní verze, resp. do její content si právě ta verze z My Flash Disk šahá).
Naposledy upravil SvoDa dne 05 čer 2009 08:46, celkově upraveno 1
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 05 čer 2009 08:42

Ještě jeden postřeh k 87762 - v kanclu, kde jsem měl vždy těžký problémy s chycením signálu GPS jej chytám u 87762 neuvěřitelně snázeji :D
Hodil jsem tam pro jistotu zpátky 73871, pak 64873 a trvalo to oběma dlouhé minuty (jako obvykle), ale u 87762 jen vteřiny a to jsem před tímto testováním vyhodil odevšad efemeridy.
Zarazilo mne to už brzo ráno, když jsem MIO v práci probouzel, že si signál našlo nějak rychle a skoro jsem se až lekl Číčovy hlášky "Rechnuju štreku" (což se ozve po nalezení jiné polohy GPS než byla trasa (včera doma) plánována) a teď po tom testu vůči ostatním verzím, se mi to potvrdilo. Tak by mne zajímalo, jestli jste zaznamenali podobnou zkušenost, nebo jestli je to náhoda.
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na iGO8 verze, patche, update