Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nové mapy

Jaké používám mapy?

TeleAtlas (pro EEU)
686
41%
NAVTEQ (pro EEU)
513
31%
TeleAtlas (pro WEU)
179
11%
NAVTEQ (pro WEU)
156
9%
Regionální vydavatelé(CEDA, TopMap,...)
136
8%
OSM
3
0%

Celkem hlasů : 1673

Re: Nové mapy

Příspěvekod amatér v 04 čer 2009 16:39

xantiak píše:Mě ty nové mapy zase ukazují cedule na odbočení v 90% že mám jet rovně, né že je sjezd a odbočka doprava na D1, ale šipka na nich je rovně, je to dost matoucí.

To v žádném případě není o tom, že máš jet rovně. Je to o tom do jakého pruhu se máš zařadit, abys mohl pokračovat k výjezdu z dálnice (nebo víceproudé silnice)
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod vovi v 04 čer 2009 16:42

@Jarouš: to s těmi TA mapami se dá jezdit rychlejc - ty zase třeba v Praze na Jižní spojce povolujou 120 místo 80.
Tak příště vol mapy podle toho, jak moc pospícháš ;) Až zase vyrazíš lovit stopařky, tak ještě budou ty CEDA mapy dobrý!! :lol: :lol:
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod Jarouš v 04 čer 2009 17:15

Ono se to opravdu asi chce sem tam podívat na značky a rychloměr a nejenom slepě věřit navigaci.Když to v dané lokalitě znáš,tak je to sranda,ale neznalec by si měl trochu dávat pozor.Pokuty jsou vysoké a nestojí to za to.

Do dnes jsem si myslel,že na Jižní spojce je 90 :!: :o :o
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod Lakva v 04 čer 2009 17:31

Jak kde - co já vím, v některých místech je 100 a někde taky 110. A někde 80, jak píše Vovi...
A v jednom úseku, co si tak vzpomínám, je na pevných značkách 100 a kus za tím je světelná proměnlivá značka, na které jsem neviděl nikdy nic jiného než 80.

Pokud ale jde o rychlosti v mapách: podle mého odhadu je špatně celá čtvrtina, minimálně pětina naší silniční sítě! Opravdu. Dávám si na to majzla a je to fakt hodně špatný!
Ostatně, to je důvod, proč jsem dřív vůbec nepoužíval zvukové upozornění na rychlost a i teď mám v GJ tempomatu jeden píp a dost!
A to mluvím o TA. V NQ tyto údaje na minimálně třetině délky (alespoň co já jsem jel) chybí úplně a podle CEDA jsem ani nikdy nejel - úplně mi stačilo vidět v emulátoru, kde všude ta značka omezené rychlosti je a kde ne! Obrázek

Zase jsem četl že snad v anglii chystají zavést do aut omezovač rychlosti řešený právě tímhle způsobem, tedy přes GPS a mapové info. Pokud to tam mají stejně blbě jako u nás, tak to potěš koště!
Lakva

Příspěvekod deusexx v 04 čer 2009 19:32

To Lakva To je zas nějaká loby na GPS :?: Je krize,tak uděláme zákon a všichni si povinně koupí GPS abychom mohli omezovat rychlost :?: :?: :?: Tak to mě teda pos.. kyty :lol: To už je opravdu moc,jestli toto je pravda.
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Ivo K v 04 čer 2009 19:46

Pája1 píše:Ano, ale nechce mně to tam pustit...jsem to zkušebně stáhnul a omylem smazal a teď to tvrdí že jsem to už stahoval..jak na to?.. dá se to nějak obejít..nebo mám stáhnout někde z jiné IP adresy?

Asi máš asi na mysli stahování map z filehosting rapidshare, když stahuješ jako "free user".
Toto je normální chování a pokud jsi "free user", tak musíš na další možné stahování počkat určitý čas, po který máš stahování blokované. Pokud nechceš čekat musíš si stahování z rapidshare zaplatit.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod sstopar v 04 čer 2009 19:58

problem s mapama CEDA je treba mnoho mist po Praze, kde je dle mapy tunel. Prakticky je tech chyb dost a rychlosti jsou jen vrsek ledovce. Omezovac podle Gps je uplna kravina. Upozornovaci pipani pri prekroceni rychlosti bych pochopil...
iPhone 4S 32G+iPad 64G a koupené iGO Primo CZ+SK :-)
Mio C 520, iGO PRIMO 1.1 na MDF doma v šuplíku...
Nově pokuřující modifikované eGo-C s echomizérem, nebo tanky :-)
sstopar

Příspěvekod mkb v 04 čer 2009 20:09

Taky si myslím, že je to blbost. Ale není šprochu, aby na něm ....
http://mobil.idnes.cz/pirati-silnic-jiz ... vigace_kor
A když se do toho vloží nějaký "eurohujer", :?: ..... Co si budem povídat. :evil:
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 04 čer 2009 20:12

chucky píše:Po nahraní nových map mi zmizli blokované cesty. V sezname jsou, ale nevím jak je dostanu zpět na mapu :(

Bude to asi tím, že silnice v přechozích mapách jsou jinak "značeny" (číslovány).
Ten samý blokovaný úsek z předchozí mapy ve správě dat a nad ním nově vložený z nové mapy
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod w32honza v 05 čer 2009 07:58

mkb píše:Taky si myslím, že je to blbost. Ale není šprochu, aby na něm ....
http://mobil.idnes.cz/pirati-silnic-jiz ... vigace_kor
A když se do toho vloží nějaký "eurohujer", :?: ..... Co si budem povídat. :evil:

Tak myslím že moje integrovaná navigace bude pernamentně mimo dosah gps družic....ve vozidle je přece tolik rušivých elementů....

To mapy CEDA 2009.02
V týdnu jsem jel po 43 do brna Veveří: místo sjezdu na okruh mě to navedlo k čerpací stanici ESSO která je přímo za sjezdem na okruh. Najel jsem zpět na 43 a příštím výjezdem sjel a vedlo mě to spletí vedlejších ulic. Už jsem radši nahrál zpět mapy TA
Obrázek
Evolve Colltrax 3D 2GB + 8GB SDHC Kingston
IGO 8.3.4.102680
IGO 8.5.9.142948 - testing
diMkaspecter v 1.1.24
w32honza

PředchozíDalší

Zpět na Mapy, verze map a jejich aktualizace