Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

GoClever 4390T "DEJVID" - navigace ve formě "stavebnice"

Zde řešíme všechny modely navigací GOCLEVER - např. 5010/3535/5066/4090T-DEJVID/4335/3550/5055...

Re: DEJVID - navigace ve formě "stavebnice"

Příspěvekod SvoDa v 03 čer 2009 06:53

Je otázne, čo také si Jarouš predstavuje pod pojmom "aktívny" :D
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod humbuk v 03 čer 2009 06:54

Aktivní držáky jsou, rozhodně jedna z vlastností, kterou bych u nové navigace požadoval.
Jen tak namátkou jsem projel web a aktivní držaák našel u:
TomTom Go 740 Live
GoClever 5010FMBT
Dynavix Atto a NavRoad NR360
Garmin Nüvi 860
Garmin Nüvi 760
Mio Moov - nevím přesně jestli u všech verzí
MIO C720T; FW:R02.3.9913.1018 - Primo
HTC WildfireS - Smartmaps
humbuk

Příspěvekod vovi v 03 čer 2009 07:03

Ten seznam bych trochu poupravil: aktivní v pravém slova smyslu z toho není snad ani jeden (tím myslím nejen všechny kabely zastrkané do držáku, ale držák s vlastní elektronikou, případně reprákem, jako je to u našich miláčků MIO Cx20).

- Go Clever 5010 - držák je shodný s tím, co popisuji u ADAMa ... takže takový "poloaktivní"; ale aspoň zajistí připojení všeho najednou.
- MOOVka mají zcela pasivní držák - je to kus plastu, který má jen drážku na přichycení napájecího USB konektoru. Navigace se při upevnění "narazí" na konektor a tím veškerá aktivita končí.
Ty ostatní jsem v rukou neměl, ale z bližších popisů a obrázků se o jejich skutečné aktivitě dá docela pochybovat.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod humbuk v 03 čer 2009 07:07

Aktivní držák je ten, že napajecí kabel (popřípadě TMC) je zapojen do držáku, tzn. po zasunutí navigace do držaku nepícháš už do ní žádný drát - reproduktor to mít nemusí.
Aktivní držák na MIO Moov - http://navigovat.mobilmania.cz/Bleskovk ... ARI=113777
I ty ostatní navigace jak jsem psal najdeš i s obrázky na navigovat.mobilmania.cz a uvidíš, že držák je aktivní.
humbuk

Příspěvekod vovi v 03 čer 2009 07:37

To je věc do diskuse - ostatně Ivo už to tady někde shrnul a vyplynulo z toho, že jsou tři druhy držáků:

1) Zcela pasivní - jen drží šochtli
2) "Aktivní" dle názoru odborníků na marketing - kabely vedou do držáku a navigace se k nim připojuje zastrčením/zaklapnutím do držáku
3) Aktivní v plném slova smyslu - navíc ještě rozšiřující schopnosti samotné šochtle (repro, TMC přijímač, ...)

Ten MOOV držák je na pomezí 1) a 2) ... USB konektor se narve přímo do šochtle, držák tedy nechrání tento poměrně křehký konektor před opotřebením.
Já bych vyžadoval držák minimálně verze 2) ... aby se šochtle napojila ke všem kabelům pomocí nějakého bytelného "systémového" konektoru a ne přes své USB/jacky/atd. ... tohle splňuje třeba zrovna ten držák GoClever 5010.

Ale je obrovský rozdíl třeba mezi poslechem pokynů přenášených do repro v držáku (jako MIO C520/720) a reprodukovaných přímo šumítkem na zadní straně šochtle (třeba GoClever 5010). V běžném městkém provozu je třeba v takovém případě dát hlasitost na maximum, mnohdy to nestačí a navíc už to potom chrčí. A "náhrada" pořádného repráčku FM transmitterem je k ničemu - kdo by si chtěl trvale kvůli navigaci blokovat rádio v autě?

Vůbec se mi zdá, že v rámci "katování kostů" (pro neangličtináře a nezmrdy: snižování nákladů) se spousta výrobců navigací uchyluje spíš k marketingovým trikům a my měli s nákupem těch našich hraček neskutečnou kliku a koupili jsme poslední skutečně aktivní držáky, které se kdy prodávaly. Dneska už i k navigaci za 15 000,- dostaneš v lepším případě držák typu 2) - zatím :( .
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod humbuk v 03 čer 2009 08:06

Jak jsem popsal aktivní držák já, tak vycházím z toho, jak to označují prodejci a v rúzných testech, prostě se to tak označuje, ačkoliv z logiky věci by člověk u označení aktivní držák čekal nějakou elektroniku. Je to pouze obchodní označení, něco jako "bifidus aktiv" což je také pěkná blbost, ale jak se ujala :).
K tomu repráčku - pokud samotná navigace má již v sobě dostatečně kvalitní zesilovač s reproduktorem, už je zbytečné, aby byl další na držáku (samozřejmě repro na držáku má výhodu v tom, že vyzařuje směrem do ucha...)
humbuk

Příspěvekod Jarouš v 03 čer 2009 08:46

vovi píše:Nechci rejpat, Jardo, ale podívej se na svůj držák. Ten je doopravdy aktivní!

Když jsem myslel dnes,tak jsem nemyslel,tu svoji navigaci(či tu naši)ale myslel jsem navigace,které se vyrábějí dnes.Pokud se nepletu tak Mio C 520/720 je již historie.
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod vovi v 03 čer 2009 08:50

Jj, jak se ptal posluchač Rádia Jerevan: "Kdy bude líp?"
A odpověď zněla: "Líp už bylo!"
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod laro v 03 čer 2009 10:09

[quote="vovi"]To je věc do diskuse - ostatně Ivo už to tady někde shrnul a vyplynulo z toho, že jsou tři druhy držáků:

1) Zcela pasivní - jen drží šochtli
2) "Aktivní" dle názoru odborníků na marketing - kabely vedou do držáku a navigace se k nim připojuje zastrčením/zaklapnutím do držáku
3) Aktivní v plném slova smyslu - navíc ještě rozšiřující schopnosti samotné šochtle (repro, TMC přijímač, ...)

nákupem těch našich hraček neskutečnou kliku a koupili jsme poslední skutečně aktivní držáky, které se kdy prodávaly. Dneska už i k navigaci za 15 000,- dostaneš v lepším případě držák typu 2) - zatím

Pánové, tak čtu , jak zde rozebíráte držáky a dle mého poznatku je třeba u Dejvida docela výhoda, že nemusíte mít navigaci v držáku pro odzkoušení TMC a místo antény pro příjem si píchnete sluchátka,neboť je zde klasický jack a plní funkci anténky a za jízdy si :D :) :D drahá polovička může poslouchat svého "božského Káju" aniž by do toho kecal Adam a pípaly radary. :D :) :D
Mio C520, iGO8.3.4.102680 ,skin gj_6.16_tsif na MFD , na SD Primo 2, skin fmilan@amater v2.0.4
PRESTIGIO Geovision 7777 Primo android 2
laro

Příspěvekod vovi v 03 čer 2009 10:32

Tohle taky Dejvidovi rozhodně nevyčítám - kdyby mělo moje MIO TMC vestavěné, tak se taky cukat nebudu. Mě nejvíc vadí nutnost píchat kabely pokaždé přímo do šochtle - ať už přímo nebo prostřednictvím pseudoaktivního držáku typu Mio Moov.
Z tohoto pohledu je vanička pro MIO Cx20 jasně nejlepší - kontakty se dají snadno čistit, navigaci zacvaknu i vycvaknu pohodlně jednou rukou (a bez problémů i poslepu). Různé systémy, které vyžadují k nasazení do držáku obě ruce a přesné polohování jsou často spíš pro zlost. A přiznejme si, že takových je (aspoň u PNA) většina.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na GOCLEVER - specifické postupy