Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nepovedena aktializace map

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Nepovedena aktializace map

Příspěvekod hanz02 v 02 čer 2009 15:24

Prosim o pomoc...

Mam Navon N570 a chtel jsem si nahrat novou mapu.

Celou SD jsem pro jistotu zazalohoval na disk (pri kopirovani pres TC se nezobrazila zadna chyba)
Novou mapu jsem nahral do slozky MobileNavigator\content\map\
SD jsem korektne odpojil a dal do navigace
Zapnul sjem navigaci a pri spusteni se zobrazi chyba Initializtion error:no language files were found
Navigaci jsem zase vypnul pripojil SD a divam se ze slozky building, dem, lang, speedcam maji NULOVOU velikost a nejdou otevrit. Bohuzel, ale stejny problem je se zalohou. V zaloze tyto slozky maji take nulovou velikost a nejdou otevrit (nejdou otevrit ani v Ubuntu)

Co doporucujete? Lze nekde sehnat poskozene slozky? SD zkusit naformatovat?

Nejhorsi na tom je ze navigaci zitra nutne potrebuji na cestu.... a nevim jak to bez ni zvladnu :(
hanz02

Re: Nepovedena aktializace map

Příspěvekod addam v 02 čer 2009 16:03

V té navigaci je navigační program iGO8, nebo iGO AMIGO?
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor

Příspěvekod hanz02 v 02 čer 2009 16:11

Verze IGO8 8.3 N560 a ne 570 jak jsem psal predtim...
hanz02

Příspěvekod addam v 02 čer 2009 16:23

A teď bych ještě potřeboval upřesnit co znamená "chtel jsem si nahrat novou mapu" ?
Znamená to že se jedná o novou mapu legálně zakoupenou z http://www.naviextras.com, nebo se jedná o nějakou neoficiálně staženou mapu odněkud z internetu?
addam
Administrátor

Příspěvekod hanz02 v 02 čer 2009 16:27

hanz02

Příspěvekod amatér v 02 čer 2009 17:00

Initializtion error:no language files were found tahle zpráva nemá nic společného s mapou, je o tom, že nelze nalézt soubory lang.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod hanz02 v 02 čer 2009 17:12

amatér píše:Initializtion error:no language files were found tahle zpráva nemá nic společného s mapou, je o tom, že nelze nalézt soubory lang.

To je mi jasne, proto jsem psal ze najednou nemuzu otevrit slozky building, dem, lang, speedcam (ostatni ano) a ani v zaloze slozky nic neobsahuji. Predpokladam, ze bud se SD pokazila pri kopirovani zalohy (ale TC nenapsal zadnou chybu) nebo byla SD uz nakopnuta driv....
hanz02

Příspěvekod addam v 02 čer 2009 17:20

Aha ... mno, ono nestačí jen tak někde na internetu stáhnout mapu ... tak jednoduše to nefunguje. Každý navigační program má svoji licenční (protipirátskou) ochranu aby lidé mapy nekradli, ale kupovali... Ale to už je teď jedno.

Takže budu vycházet z toho co jsi popsal (omlouvám se předem za tykání, ale tady si tykáme všichni) ;)

Z nějakého důvodu jsou poškozená data na originální SD kartě a záloha nefunguje.
To co je asi momentálně nejdůležitější, je složka "license" ve které bys měl mít soubor "NavOn PNA FEU@0810 (TA only, DEM, 3DLM).lic" a tento soubor by měl mít velikost 2KB.
Pokud tento soubor o této velikosti na SD kartě máš, tak pravděpodobně všechno dobře dopadne a já Ti pošlu potřebná data.
Pokud ovšem tento soubor (o této velikosti) nemáš, tak je to průšvih a bude se muset provést pokus o obnovu tohoto souboru. V takovém případě nedoporučuji jakkoliv nadále s SD kartou manipulovat (nic na ní nezapisovat a nic z ní nemazat), protože se tím snižuje šance na záchranu toho licenčního souboru.
addam
Administrátor

Příspěvekod hanz02 v 02 čer 2009 17:26

prvni pozitivni zprava :D

soubor mam a je v poradku jak na SD tak i v zaloze... (predpokladam, ze ho chces poslat (kam?))

Tykani neni problem... :D
hanz02

Příspěvekod addam v 02 čer 2009 17:38

Prima, to je dobrá zpráva (otevírám láhev portského) :D

Na svojí SD kartě ve složce "mobilenavigator" vymaž všechny soubory a složky s výjimkou té složky "license".
Já Ti pošlu obsah SD karty od navigace NAVON N560. Tento obsah nakopíruješ na svoji SD kartu opět do složky "mobilenavigator" a tím by celá akce měla být ukončena.

Teoreticky bys mohl svoji SD kartu nejdříve zformátovat a pak do ní vrátit složku "licence" ze své zálohy z PC. Tím by se případně zjistilo, jestli ta SD karta má nebo nemá nějakou hardwarovou chybu (což nepředpokládám). Ale jistota je kulomet, takže to formátování bych si nechal v záloze až pokud se nepovede standardní výše zmíněná procedura.

Teď je jen otázka, jaký způsobem a kam Ti to mám poslat. Jedná se o 1,5GB dat. Teoreticky bych to mohl rozkouskovat a naládovat to na RapidShare, ale asi jednodušší a rychlejší by bylo dát to na nějaký FTP server. Takže pokud máš nějaký svůj FTP server, tak mi pošli SZ nebo email s přihlášením.
addam
Administrátor

Další

Zpět na Otázky a odpovědi