od tomasii v 07 čer 2009 14:33
Přidávám taky jednu zkušenost z cestování s naším Miláčkem:
Tak jsme se v květnu s Hankou rozhodli, že se koukneme na pár dní do Drážďan. Objednal jsem ubytování v hotelu na pěší zóně v Pragerstraße, naplánoval jsem v Miu C520 trasu a minulé pondělí jsme vyrazili.
Po výjezdu z Prahy mi kolega Pavel oznámil, že se loučí a že se ozve, až bude třeba. Cesta probíhala bez obtíží až do okamžiku, kdy se najednou probudil, řekl něco ve smyslu, že jedeme úplně blbě a pak zakoktal abych odbočil vpravo. Bohužel to ze sebe vymáčkl právě v okamžiku, kdy jsem odbočku z dálnice míjel. V té chvíli jsem spílal nejen jemu, ale i zeleným, kteří mi připravili tenhle zážitek. No napravil to na další odbočce, protáhl nás řadou malebných vesniček středohoří a vedl nás do Ústí úsekem, kde byl radar snad na každých sto metrech (nejen mobilní, ale i stabilní a dokonce jeden úsekový).
Po téměř hodinové anabázi jsme u Ústí dojeli na dálnici, kde se Pavlík opět rozloučil. Když jsme se blížili k Drážďanům, tak se zase probudil, opět zopakoval něco ve smyslu, že jedeme úplně blbě a pak zakoktal abych odbočil vlevo. Na dálnici! Tím mě úplně vyved z míry, takže jsem přejel výjezd z dálnice vpravo, který pak asi vedl na most doleva přes dálnici.
Když jsme po deseti kilometrech dojeli na další výjezd, tak jsem nepokračoval do Berlína, ale nekompromisně vyjel doprava z dálnice. Pak už nás provedl z východu na západ Drážďan a dovedl na naplánované parkoviště hotelu v Pragerstraße. Nicméně mě předtím tak na..al, že jsem ho vypnul a zpáteční cestu jsme absolvovali s Jurou. Jeli jsme skoro stejnou cestou (tedy bez té okružní cesty kolem Drážďan a poněkud jinou cestou k Lovosicím), ale navigace byla jasná a srozumitelná. Pravá byla pravá a levá zase levá. Pavlík je prostě pro cesty, kdy se chci pobavit a znám to tam, nebo se chci motat a vztekat, pro ostatní cesty je lepší použít jiného kolegu.
Pokud někdo pojedete do Drážďan s mapami 2008.10, tak se připravte na naplánované cesty parkovišti, pěšími zónami, atd. Holt se tam staví rychleji, než se změny můžou objevit v mapách. Možná ale, že edice 2009.02.1 bude lepší, nestihl jsem ji před odjezdem otestovat a tak jsem ji raději (možná bohužel) nepoužil.
Jo a taky tam nedoporučuji jezdit v době, kdy se tam chystá třeba Obama (my to holt netušili). To tam pak mají policajti z celého Německa manévry a v centru se nedá vždycky jezdit tak, jak by člověk chtěl, ale jen tak, jak chtějí oni.
Tomáš