Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Potíže s hlášením radarů

Re: Potíže s hlášením radarů

Příspěvekod Jasper v 07 srp 2008 09:37

Já jsem se tady asi navíc mylně domníval že pokud mám nastaveno "pokročilý" měl bych kromě hlasu slyšet ještě pípnutí. Takže tohle je rozdíl proti Riksovi kde to takto funguje bez toho kvičení. Pro mě další důvod pro Rikse.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 07 srp 2008 10:20

No a proto jsem vás tady včera přesvědčoval, že pokročilý režim u PlusPlus nepípá při přiblížení, ale hlásí hlasem a pípá až při překročení. Při přiblížení pípá v režimu přiblížení, ale pak nehlásí hlasem.
Riks sice při přiblížení pípá a i hlásí hlasem, ale nepípá zas při překročení.

Já osobně mám tedy raději, když radar zahlásí hlas, ale pípá to až při překročení rychlosti (PlusPlus) a ne, aby to kromě hlasového zahlášení ještě i pípalo při přibližování, přestože by to pípat nemuselo, jelikož rychlost nepřekračuji (Riks). Takovéto pípání je přece v kombinaci s hlasem naprosto zbytečné.
Jinými slovy:
Radar by se měl pípáním ozvat po té, co ty, svou rychlostí, ignoruješ hlasové upozornění na radar a rychlost radaru překračuješ.
Jaký má smysl být upozorněn na radar hlasem a ještě i pípáním než ho mineš, a to přestože jedeš dle předpisů.
Jedinou výjimkou jsou mobilní radary s nenastavenou hodnotu rychlosti - toto je jediná výhoda Rikse, ale u všech ostatních radarů je systém PlusPlus logičtější.

No a když rychlost nepřekračuji, tak proč by mi to po hlasovém oznámení radaru. mělo ještě pípat proto, že se blížím k radaru, když mi v tomto případě, kdy jedu pod hodnotou radaru, může ten radar bý fuk. Pro mne další důvod pro PlusPlus :lol:

Ale abych pravdu řekl, teď si zaboha, já hlava děravá, nevybavím, jak se chová PlusPlus u mobilního radaru s nenastavenou hodnotou - určitě zahlásí hlasem, to je jasné, ale nevím jestli pípá dokud ho nemineš, bo má hodnotu 0, takže musíš jet vždy rychleji než nula, nebo jestli ta nula = bezlimit a tím pádem není co překračovat a nemůže pípat při překročení. Teď jsem bez auta, tak to nevyzkouším.

Jsou samořejmě i tací, co nechávají jen hlas bez jakéhokoliv pípání, a to umožňuje nejen Riks. Ve skinu PlusPlus totiž můžeš zvuk toho pípání při překročení stáhnout , už jsem to tu psal, že tam má pro to šoupáky a to pípání souvisí s hlasitostí kláves. Toto už jsme tu nebo u sousedů řešili a přišel s tím DeusExx.
Samotné pípání při přibližování bez hlasu umí oba skiny .

No a pak jsou i tací, co pro radary nechtějí hlásit ani hlasem, ani tím či oním pípáním a ti to tu stejně nečtou :lol:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 07 srp 2008 11:19

Tak už to mluví - nejspíš byl opravdu problém v nějakém tom poškozeném fajlu ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod tomasii v 07 srp 2008 11:34

OPRAVA:

Pánové, já mám složku AUDIO v Miu ve složce MIOMAP vedle složek custom, defaults, license, save, atd. a na sd-kartě mám v rootu složku iGO8 a v ní JEN content, tedy tak, jak je uvedeno na webu, a radary mi to hlásí bezproblémově. Je ale fakt, že AUDIO mám velkými písmeny (malá jsem nezkoušel).

Nemáte někde nějaký link v sys.txt, který by vyžadoval AUDIO u contentu?
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod vovi v 07 srp 2008 14:07

S tím SYS.TXT nevím, ale mám jinou zkušenost s fungujícími hlasy - když jsem v počátcích používal ještě neupraveného Rikse, nějak jsem špatně pochopil návod a složku AUDIO jsem místo do iGo8 umístil do "rootu" toho zazipovaného skinu - a ono to taky chodilo :o
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod Jarouš v 07 srp 2008 16:28

Já to mám stále iGO na kartě,neboť nemám čas se tím zabývat,ale já to stáhnul, nainstaloval a vše jede tak jak má( mám staženy poslední verze Rikse a Plus Plus od Tomáše z webu).Dnes jsem to skoušel :!: Akorát ten hlas Ostraváka musím změnit,protože mi syn vyčetl,že mi tam mluví cikán :lol: :lol: ,Né,že bychom byli rodina rasistů,ale.... :lol: :lol:
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod tomasii v 09 srp 2008 17:18

No hlavně, že radary jedou. Teď jen vyzkoumat kam co nejlíp dát, aby to jelo každému. ;)
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod vuvu v 11 srp 2008 13:54

Měl jsem v iGO8 poslední radary SpeedCamupdates.spud. a nějaké radary SpeedCamupdateseu.spud. Když pominu úsekové po Praze, vše chodilo v ČR OK a na těch trasách kde stále jezdím byly vždy všechny.
Týden ježdění po Alpách (skoro 900km) radary mlčely. Ty eu měly pouze 200kB a bylo jich tam asi málo. Po příjezdu jsem SpeedCamupdateseu.spud. smazal a nahrál s tomasII webu Speedcam Evropa "zpomal" (txt). Prošel trasy které jsem si pamatoval a najednou tam radarů bylo nepočítaně. Předpokládám, že by v Alpách fungovaly. Ale nastal problém. Některé radary v Praze (např. v Hrnčířích) zmizely. Na mapě nejsou. A tak jsou zde otázky :
1. je možné, že si MIO bere přednostně pouze radary s koncovkou .txt a na ty s koncovkou .spud nereaguje?
2. že by měly být v MIU pouze jedny radary ať již s jakoukoliv koncovkou?
3. když budou v MIU radary CZ+SK s konc.spud a radary EU s konc.spud ( které bohužel nikde nejsou v tom rozsahu jako
v Speedcam Evropa "zpomal" (txt). ) budou si brát u nás naše a venku cizí?
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
vuvu
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Jasper v 11 srp 2008 15:29

Vezmu to postupně podle tvých otázek.
1. Miu respektive aplikaci iGO8 je celkem jedno jaký formát tam nahraješ a bude brát v potaz oba soubory.
důkaz -" zkus si nahrát pouze soubor txt a po spuštění aplikace se podívej co máš v adresáři. Uvidíš že se tam vytvoří automaticky soubor SpeedcamUpdates.spud s velikostí 0kb a soubor Speedcam.spdb který je optimalizací toho txt.
2. můžeš nakombinovat radary ve formátu spud a txt
3.tohle není možné - nemůžeš mít v zařízení dva soubory stejného názvu a formátu Správný název souboru SpedcamUpdates.spud to bude důvod proč jsi neměl venku žádné radary název SpeedcamUpdateseu.spud aplikace nezná.

Takže to shrnu. Pokud jsi měl tyhle dva soubory tak jediná možnost byla je na hranicích vyměnit a ten EU přejmenovat aby měl ten správný formát. Druhou možností byla kombinace spud a txt s tím že radary v ČR by jsi měl duplicitní. Nebo poslední možnost pouze formát txt celá EU bez směrů měření navíc je někdy z června takže není úplně aktuální.
Mě při kombinaci mého souboru spud a souboru txt "zpomal" žádné radary nezmizely :?: Pokud jsi se díval na Hrnčíře tak důvod bude že tam žádný radar zadán není. Pokud jsi ho tam v nějakém souboru měl tak byl neaktuální.
Jasper
Administrátor

Příspěvekod Jasper v 01 zář 2008 08:29

Tak jeden nový poznatek. Kombinace Riks 2.7 a nová verze iGO8 instalovaná v sobotu (pouze exáč) je fumkční varovné pípání při překročení rychlosti před radarem.

Jen pro Vaše pobavení. :? Ten prokletý nefunkční radar v Broumarské se mi v sobotu stal osudným. Trochu jsem pospíchal a zapoměl a oni tam byli. Brzdil jsem co to šlo ale na míň než 81 km/h to bohužel nestačilo. :( Prý to nemohou řešit na místě a dostanu předvolání. Takže mám asi docela problém. :roll:
Jasper
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Radary pro iGO