Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nová verze iGO8

Re: Nová verze iGO8

Příspěvekod Lakva v 22 dub 2009 06:48

Mlátit proto, že mi tady vyhledávání našlo pár příspěvků s výrazem Oasis, takže v některém z nich možná podrobný popis je - jenže já to nestíhám pročíst. :oops:

A jaká varianta to tedy přesně je? Totiž, zajímá mě možnost odpojit v autě MP3ku a přehrávat hudbu telefonem. Výhodou by bylo, že by mi navigační pokyny šly taky z repráků. Ale chtěl bych ovládat přehrávání z iGo, bez přepínání ven - to by bylo zdlouhavé a nebezpečné, takže to zamítám rovnou.

Ty ostatní funkce mimo navigaci mě zase tak moc neberou - v telefonu je už stejně mám...
Možnost navigovat na EXIF je sice zajímavá, ale jako poloprofi fotograf toho telefonem zas tak moc nenafotím (prostě tak "kvalita"... :-) ) a foťák nemá GPS.
Lakva

Příspěvekod vovi v 22 dub 2009 07:13

Já taky MIO nepoužívám k "opravdovému" focení, ale občas se hodí právě pro pořízení fotky se zapamatovanou polohou pro pozdější návrat. Když mě třeba na kole něco zaujme, chci se tam ještě někdy vrátit a mám přitom takových bodů cestou víc, pak je fotka se souřadnicí v EXIFu nejsnadnější cestou k "zapamatování" nejen polohy, ale i toho, co jsem tam vlastně viděl. A nemusím nikam klikat, nic zapisovat ani později doma editovat záznamy.

A znám i lidi, kteří si takhle vedou "Kontakty" - každého, koho chtějí mít v adresáři a navštěvovat, si prostě vyfotí u něj doma. Dovedu si představit, že třeba pro nějakou komunitu, zabývající se určitým "sběratelstvím" (třeba komínáři, lezoucí na komíny; kytičkáři a další podobní blázni ;) ) je tohle ten nejjednodušší způsob, jak pořídit sbírku vlastních "obrázkových" POI, která má kromě navigace i dokumentární hodnotu.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod amatér v 22 dub 2009 07:26

Ještě pro doplnění nejsem si jistý, ale mám pocit, že tuto volbu musí podporovat i samotný přístroj. Jak je to s užíváním verze s podporou oasis v PDA také nevím vyzkoušej to a uvidíš.
Jo a fotky se dají použít i z google earth, jednou jsem takto našel pěknou fotku, vrazil jí do mašiny zadal cíl a na blint jel na dovolenou, mimochodem místo i dovolená byla perfektní. :D
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 22 dub 2009 09:11

Včera jsem také testoval v.83157.
Udělal jsem několik průletů (krátké i dlouhé) a tké jsem testoval i v autě. Vše fungovalo korektně, při krátkém uspáné(do 2 hod.) žádný restart.
Dnes ráno, po uspání cca 8 hod. nastal restart Mia!
Vracím se k osvědčeným verzím - 8.3.1.53558 na MFD a 8.3.2.64873 na SD.

@Lakva - Lukáši, já používám verzi 8.3.1.53558 na MFD právě pro to, že součástí iGO.exe je i přehrávač mp3, který mohu ovládat z prostředí iGa a navíc se písničky umlčují při navigačním hlášení. To mi plně vyhovuje. :D
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod Lakva v 22 dub 2009 09:21

Aha! TO JE PŘESNĚ TO CO JSEM CHTĚL SLYŠET!!!! :mrgreen:
Mnohokrát děkuji, odpoledne testnu! :-)
Lakva

Příspěvekod SvoDa v 22 dub 2009 09:31

JJ, verze 53558 je v tomto smyslu ideální, ale bohužel jak jsem psal zde
SvoDa píše: 53558, resp. její datazip se však chová blbě v souvislosti s nenávazností map na hranicích, jak jsem popisoval zde viewtopic.php?f=9&t=85&hilit=nenavazuje&start=436 proto do zahraničí používám 73871 s data.zip od LZF - v9c, v9d či v10. Otázka je, jestli tudíž naviguje stejně spolehlivě jako tyto data.zip i ve vnitrozemí

Data.zip k 53558 se nedá nahradit těmi vyladěnými data.zip od LZF - v9c, v9d či v10, bo mu chybí právě ty multimedia.
Ideální by bylo vytáhnout z data.zip 53558 jen to, co se týká těch multimédii a udělat nějaký patch, a dostat tak ty multimédia přeplácnutím do vyladěných data.zip od LZF - v9c, v9d či v10 .
Na to jsem ale malý pán, ale třeba se to Lakvovi podaří ;) když se mu bude líbit ;) :D
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod laro v 22 dub 2009 09:33

SvoDa píše:83157 mi zrestartovala poo druhém uspání a taky teď ráno.
Naprosto souhlasím s amatérem ohledně používání verzí.
Já používám 73871 na SD a 53558 na MFD, která si chodí do content na SD. Obě jsou naprosto spolehlivé.
Chovají se však jinak jejich datazipy v souvislosti s nenávazností map na hranicích, jak jsem popisoval zde viewtopic.php?f=9&t=85&hilit=nenavazuje&start=436 proto do zahraničí používám 73871

Dane, dneska jsem jel s 83157 a "spolehlivě restartovala na SD". Ale je zajímavé, že verze 80621 mi to dělala také a po několika restartech a úpravách, které podle mne nemají na toto vliv, se sklidnila a přestala to dělat. Nevím čím jsem to dokázal ? :) :)
Mio C520, iGO8.3.4.102680 ,skin gj_6.16_tsif na MFD , na SD Primo 2, skin fmilan@amater v2.0.4
PRESTIGIO Geovision 7777 Primo android 2
laro

Příspěvekod SvoDa v 22 dub 2009 09:42

To je právě ono. Ono to třeba týden funguje spolehlivě, pak stačí SD párkrát vytáhnout, nebo na ni něco nahrát a začne restartovat. Už jsme tu o tom popsali dost, ale u těch z posledních verzí 73871 a 53558 jsem nezaznamenal restart nikdy, u těch ostatní často, občas nebo jen někdy. Sem tam mi sice zrestartovala i 73871, ale to bylo nějakou chybkou na kartě. Po té, co jsem tu svou SDHC 16GB "hluboce" Panasonic formaterem zformátoval už nezazlobila.
Proto se nehoním za mladými čísly verzí, jen je testuji, ale setrvávám u těch spolehlivých a kartu prakticky nevytahuji - používám pro přenos souboru BT. jen tak 1x týdně ji vytáhnu kvůli záýloze, ale nic na ni přes čtečku raději nenahrávám (vyjma map přes 50MB).
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod oltcit v 22 dub 2009 09:58

Takze som po teste(a aj po ceste :D )celu noc bezala a navigovala bez problemov,pamat neubudala,vsemozne zmeny a laborovanie znasala bez problemov,ale len do doby, ked somvypol GPS,nasledne navigaciu,znovu zapol a uz to bolo :x nedokaze nadviazat spojenie s GPS,je nutny restart iGO. Vzhladom k tomu,ze toje pre mna dolezita vec,ostavam pri kombinacii 73871 a 64873.Dokial nepride fakt nejaka vyrazna zmena v jadre programu,ani nema zmysel sa nahanat za novymi verziami.Na druhej strane,kto ini ako my "hracickovia" budu davat reporty tym ostatnym,ze jo? :?: :lol:
Aktualne Zenfone 2,Z3580,4GB RAM,64GB ROM,iGO Nextgen+ Pongo skin
rezerva Wayteq X980BT+ TMC RTA3000 by NaviGear(hacked),PRIMO_9.6.13.405512,skin Dimka174.a. Tomsoft
Nostalgia
Loox720,GNS5843TMC,CF4GB-iGO 8.3.4.117940,GJ6.14b3.p_DA
oltcit

Příspěvekod humbuk v 22 dub 2009 10:00

na PPC tu poslední 83157 chválej, že oproti starším verzím papá méně paměti.
A rozhodně je podstatně lepší načítaní .kml v těch posledních verzích. Pokud máte více natahaných poi v userdata, tak ty nové verze jsou lepší.
MIO C720T; FW:R02.3.9913.1018 - Primo
HTC WildfireS - Smartmaps
humbuk

PředchozíDalší

Zpět na iGO8 verze, patche, update