Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skiny Riks a PlusPlus pro iGO8 v 8.0.0.xxxxx

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Preferuji a nejčastěji používám skin (svou volbu můžete průběžně změnit):

Riks_tS ________ s plným panelem s aplikacemi
5
8%
Riks_tS ________ s poloprůhledným (průhledným) panelem
2
3%
Riks_ALL_tS ____ s nastavitelnou průhledností panelu
2
3%
PlusPlus_tS _____ s plným panelem
2
3%
PlusPlus_tS _____ s poloprůhledným (průhledným) panelem
0
Žádná hlasování
PlusPlus_ALL_tS+ s nastavitelnou průhledností panelu
20
31%
Micsan_Trans
3
5%
Di/\/\Ka
20
31%
TTSkin
2
3%
jiný
8
13%

Celkem hlasů : 64

Re: úpravy skinů Riks a PlusPlus pro iGO8

Příspěvekod amatér v 05 srp 2008 12:17

@SvoDa díky za upozornění, už mám úpravu 080801 a vše běží v pořádku. Po návratu z dovolené jsem zjistil, že na TomasII webu je nová úprava skinu, tak jsem jí stáhl a při pročítání fóra, co je nového, jsem našel tvé upozornění na novou úpravu, tak jsem měl za to že je to ta kterou už mám, ale nebyla. Musel jsem to stáhnout těsně pře tím, než to Tomáš vyměnil. To označení s malým "a" nakonec, tam opravdu je, byla u toho poznámka od Tomáše, že dělel nějaké drobné korekce.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 05 srp 2008 12:32

Tak tím se to vysvětluje.
problém je, že na těch skinech dělají dva, tak se může nějaká chybička vloudit - já když neco dodělávám, dodělávám to vždy do těch verzí, co jsou na tomasII webu, jelikož tomasII je co se tyce úprav skinů dost plodný a navíc předělává ty naše skiny i pro jiná rozlišení, než jen 480_272, což už je super otročina.
Proto, když mám nějaký nápad nebo potřebu něco upravit, musím nejdřív stáhnout to, co má na webu, rychle to do toho dodělat, než to z vlastní iniciativy bude nějak měnit a pak mu to posílám ke schválení a vyvěšení.

Na tomasII webu se ti při myším kurzoru u souboru se skinem ke stažení vždycky ukáže datum, ze kterého skin je a tím si můžeš zkontrolovat, zdali máš to nejnovější, aniž bys ho musel stahovat a četl datum z názvu zipu. O změnách na jeho webu se taktéž dočteš v sekci "Read me" - posloupnost jeho změn na webu.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Re: úpravy skinů

Příspěvekod Zdenek C v 07 srp 2008 06:28

[quote="SvoDa"]Pokud někoho u skinu iGO++tS rozčiluje ukazatel hodnoty nadmořské výšky pod navigační šipkou, lze příslušný příkaz vařadit umístěním středníku na začátek řádku v souboru navigatemap_470_272.ui v sekci

Ukazatel nadm. výšky mi nejen nevadí, naopak jsem rád, že ve skinu je a má i perfektní umístění. Vadí mi ale hodnota zaokrouhlená na desítky metrů. Neví někdo, kde se to zaokrouhluje a nebo nebylo by možné zobrazovat hodnotu proměnné z obrazovky Data GPS, kde je údaj v metrech? Včera jsem zkoušel ty proměnné hledat, ale iGO je přece jenom trochu jiné než Miomap (ve kterém jsem se taky vyznal jen velmi povrchně) a tak jsem neuspěl. Nemůžete někdo poradit? Dik.

P.S. Když už jsem u úpravy skiny, tak jsem si všimnul, že při překročení rychlosti se sice okolo značky s limitem udělá větší červené kolečko, ale je posunuté trochu dolu, drobná úprava y-souřadnice by asi pomohla.
Zdenek C

Příspěvekod SvoDa v 07 srp 2008 06:32

S tím kolečkem se to tu už řešilo, vypni si vizuální varování překročení rychlosti. Dělal to už origo skin a nedá se to na místě testovat, musel bych souřadnici poupravit, sednout do auta, překročit rychlost, shlídnout korekci a tak dokola. nebo to celé dělat v notebooku ve vlaku :!:
S tím gps na desítky mestrů se to řeší i na jiných fórech. Já hodnotu nadm.v.z obrazovky GPS nehledal, ale pokud to někdo najde, rád to předělám.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Zdenek C v 07 srp 2008 09:59

SvoDa píše:S tím kolečkem se to tu už řešilo, vypni si vizuální varování překročení rychlosti. Dělal to už origo skin a nedá se to na místě testovat, musel bych souřadnici poupravit, sednout do auta, překročit rychlost, shlídnout korekci a tak dokola. nebo to celé dělat v notebooku ve vlaku :!:
S tím gps na desítky mestrů se to řeší i na jiných fórech. Já hodnotu nadm.v.z obrazovky GPS nehledal, ale pokud to někdo najde, rád to předělám.

Mam to! :D V tom řádku TEXT alt1_val... v navigatemap_470_272.ui nahraď zobrazovanou proměnnou navigation.current_altitude.full_text (myslím, že tam je full, možná taky number, ale to by asi nepsalo metry za hodnotou n.v., ono je to teď ale jedno) proměnnou gps.elevation. Chodí mi to s přesností na metry.
Pokud jde o úpravu souřadnice varování při překročení rychlosti, tak mám jeden nápad. Nešlo by zaremovat podmínku zobrazení a dosáhnout tak trvalého zobrazení. Potom by nebylo potřeba testovat výsledek v autě.
A teď už musím pracovat :x , nějakou nešťasnou shodou okolností jsem placen za práci.
Zdenek C

Příspěvekod Jasper v 07 srp 2008 10:11

Já mám malý problém s Riksem s neprůhledným panelem viz obrázek. A ještě dotaz. Zobrazení nadmořské výšky je závislé na zobrazení kompasu :?: Pokud nezaškrtnu kompas tak i když je N.V. označena tak se nezobrazuje.
Riks 2.6 - 0.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod Zdenek C v 07 srp 2008 10:44

Jasper píše:Já mám malý problém s Riksem s neprůhledným panelem viz obrázek. A ještě dotaz. Zobrazení nadmořské výšky je závislé na zobrazení kompasu :?: Pokud nezaškrtnu kompas tak i když je N.V. označena tak se nezobrazuje.
Riks 2.6 - 0.jpg

Já mám na testování Riks 2.7 (stáhl jsem ho přímo z jeho stránek a není špatný), tak jsem ho teď zkusil. Bez problémů se zobrazí čas, rychlost a n.v., úplně horní políčko je prázdný. Jestli se nepletu, tak zaškrtnutí položek má vliv na jejich zobrazení pouze při navigaci, jinak je volba daná autorem skinu. Jedinou výjimkou, na kterou si vzpomínám, je možnost přidání analogového rychloměru (má dvě zaškrtávací políčka v rychloměru, jedno pro analogový rychloměr a druhé pro digitální a řádek, na kterém se při navigaci objeví), který se zobrazuje jak při navigaci, tak i bez zvolené cesty. Je, bohužel, jen do 160 km/hod :D .
Zdenek C

Příspěvekod SvoDa v 07 srp 2008 10:58

@jasper: Ta špatná kulatá značka už je dávno ve skinu Riks (0) spravená, máš asi historickou verzi. I Riks tam měl spoustu chyb. Dole je můj screen téhož skinu Riks (0).
Ta nadm. výška a kompas se dají navolit nezávisle na sobě v tzv. cockpit menu - kliknutím na ty tři hlavní číselné údaje v panelu.
Tam si zároveň volíš, co chceš v panelu - u těch údajů tam je "mřížka" ze tří čtverečků, kde se ti ukazuje na kterém místě v panelu (nahoře, uprostřed nebo dole) ten údaj bude při naplánované cestě. Tak,kde je čtvereček jen jeden, má svou pozici mimo tyto tři hlavní údaje.

Co jsem provázal já (Riks to tam nemá a dal jsem to i do PlusPlus skinu) je políčko omez.rychl (kulatá značka na mapě) a já ji provázal s aktuální rychlostí, kterou tak meusíš mít navolenou v panelu a místo ní tam máš jiný údaj

@ALL:
tak ve Zdenkovi C máme čilého pomocníka doufám, že nám přeroste přes hlavu. Za pár dní na tomto fóru vyřešil to, na co jiní na jiných, i cizojazyčných fórech teprve čekají. Ta nadmořská výška fakt jde udělat na dispayi tak, aby se nezaokrouhlovala na desetimetry, ale byla přesně na metry.

display.jpg

Ve skinu v souboru navigatemap_480_272.ui najdi řádek:

<TEXT alt1_val template=xtxt x=144 y=228 z=10 w=78 align="center-5" text="" fontsize=14 font="tahomabd" glowsize=2 color=#ffd000 color2=#000000 textmodel_wstr="navigation.current_altitude.full_text" visiblemodel="gps.valid&!ui.vFullScreenCockpit">

a uprav ho na
<TEXT alt1_val template=xtxt x=144 y=228 z=10 w=78 align="center-5" text="" fontsize=14 font="tahomabd" glowsize=2 color=#ffd000 color2=#000000 textmodel_wstr="gps.elevation" visiblemodel="gps.valid&!ui.vFullScreenCockpit">

Všechny průhlednosti (0-4) u skinů Riks..tS+ a PlusPlus..tS+ jsou již ke stažení na tomasII webu i s touto úpravou nadmořské výšky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil SvoDa dne 07 srp 2008 16:44, celkově upraveno 2
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Zdenek C v 07 srp 2008 12:22

To byla náhoda, na vás, co děláte skvělé úpravy skinů, jen s obdivem hledím. Navíc jsem s vašimi produkty spokojenej, takže mě nic nenutí namáhat hlavu. V každém případě držím nám uživatelům i vám programátorům palce, aby vám nadšení a nápady vydržely :!:
Zdenek C

Příspěvekod Jasper v 07 srp 2008 18:05

Dane to co jsi napsal samozřejmě vím ale mě to opravdu nejde. Můžu označit k zobrazení co chci ale nadmořská výška se mi opravdu zobrazuje pouze společně s kompasem :?: Prostě i když jí mám označenou k zobrazení tak pokud totéž neudělám s kompasem tak ji opravdu nevidím. Stejně tak ten problém se zobrazením rychlosti u neprůhledného Rikse. Oba skiny jsem z Tomášova webu stahoval o víkendu :?:
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu