Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

BT komunikace PC <-> MIO

Re: IGO8.exe

Příspěvekod tomasii v 11 bře 2009 00:26

Taky samá neudača. Telefon, to jo, ale nb se mu nelíbí. Navíc je ve vzduchu nějaká infekce, po nekontaktech v C520, odešlém mechanismu pro kartu v H610 a následném vypadávání gps začal blbnout ten kartovej mechanismus i v C710. Mrcha karta v C710 nedrží. Tak asi skončím s Mii a budu psát jen do dolních rubrik. :roll: :roll: :roll:
Tomáš

Obrázek
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 11 bře 2009 00:47

Nyní jen z zpráva rychlíku. ;)

Mio C720 mi komunikuje přes BT s PC.
Používám dva BT dongle(Asus a Edimax).
Edimax komunikuje jen jednosměrně(z PC do Mia)
Asus komunikuje obousměrně (věřete nebo ne - z PC do Mia i z Mia do PC).

Zítra to trochu rozepíši podrobněji.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod SvoDa v 11 bře 2009 06:44

Já věděl, že to musí jít nejen na C520, le i na C720 a to i obousměrně :!: A že se bez IvoK neobejdem :D
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 11 bře 2009 06:45

Tohle mi, Ivo, připomíná tu moc pěknou větu, co se říká manželce: "Miláčku, chtěl jsem ti říct něco důležitýho, ale ty bys celou noc nespala - řeknu ti to až ráno!" :lol: :lol: :lol:

Ještě že jsem to včera zabalil dřív!
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 11 bře 2009 08:08

Taky jsem celý napnutý, hlavně z toho, jak poslat file MIO -> PC.

Jinak v rámci experimentování se mi podařilo "udělat" si z MIO BT reproduktor pro přehrávání zvuků a hudby z PC (funkce stereo v MIO menu - ikona sluchátka).
Není to až tak důležitá funkce (nenapadá mne, k čemu by to bylo dobré - leda tak poslouchat na tom internetové rádio na zahradě - funguje to), ale třeba budete mít větší štěstí v testování komunikace PC -> MIO než u transferu souborů a otestujete si tak váš BT manager v PC.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
3a.jpg
3b.jpg
4.jpg

V průběhu výše uvedeného postupu Vám MIO začně cca 10 s. zvonit jako u telefonního hovoru a stačí v tomto limitu "hovor" na MIO přijmout kliknutím na ikonu sluchátka - tím dojde k definitivnímu vzájemnému propojení a všechny zvuky PC (vč. např. net rádia) budou hrát jen v MIO a nikoliv PC.
U ikony sluchátka na posledním screenshotu je symbol propojení.
Pro přehrávání zvuků zase jen v PC stačí pravým tlačítkem kliknout na tuito ikonu sluchátka na posledním screenshotu a potvrdit dicsonect (pro opětovný přenos zvuků v MIO zase zde conect)
5.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Prcek v 11 bře 2009 17:08

Dane tohle mi šlo už od začátku. Přenos zvuku mi funguje, ale soubory prostě ne. Počkám s čím ještě přijde IvoK
Mio C720, R02+3+9913+1018, 8Gb SDHC Class6, TMC, SE Xperia PRO,
MioMap v.3.3, Skin J+T v4.3; IGO8 v.8.3.4.117940,; Ozi Explorer; Můj upravený spouštěč + další vychytávky - vše v MFD
Sony Ericsson Xperia Pro, android 2.3.4 iGO Primo 9.6.7.235654
Prcek

Příspěvekod Ivo K v 11 bře 2009 21:22

Přenos dat mezi Miem Cx20 a PC pomocí technologie BT - 1. část.

Na úvod:
- Moje testování jsem prováděl s navigací Mio C720(OS Windows CE 5.0) a dvěma HW odlišnými stolními PC(oba OS Windows XP, SP3).
- Chování komunikace C720 a PC pomocí technologie BT bylo u obou PC naprosto stejné!
- Testoval jsem propojení Mia a PC s externími adaptéry Edimax(EB-DGC1) a Asus(USB-BT21).

1) První jsem testoval komunikaci s externím USB BT adaptérem Edimax (typ: EB-DGC1).
Součástí ovladačů k tomuto externímu BT je i prográmek Wireless File Transfer, který používá i SvoDa na svém NB.

Při instalaci a nastavení jsem postupoval běžným způsobem:
a) Nainstaloval jsem z přiloženého CD ovladače a prográmek Wireless File Transfer, po výzvě zapojil do USB BT adaptér a provedl restart PC.

b) U C720 jsem udělal HardReset a nastavil BT aktivní v záložce "BT preference"
Poznámka: Nic jiného jsem v Miu nenastavoval(mimo zadání Pin code)!!! Vše se nastavuje přes PC!

c) Na PC jsem v liště v pravém dolním rohu klikl pravým tlačítkem na ikonku BT a vybral "Add New Connection", vyhledal jsem zařízení(C720) a po výzvě vložil "Pin code" jak do PC, tak i do Mia. Naskočila mi také hláška "Connection failed" jako SvoDovi.

WirelessFileTransfer01.jpg

WirelessFileTransfer02.jpg

WirelessFileTransfer03.jpg

I přes tento neúspěch , když klinu pravým tlačítkem na soubor, který chci do Mia přenést dostanu i nabídku "To Bluetooth" a soubor do navigace přenesu. Takto to také popisuje SvoDa ve svých příspěvcích! Komikace je pouze jednosměrná (PC -> C720)! Edit: (12.3.2009 23:10) Komunikace mi chodí už obousměrně!!! Viz níže.

WirelessFileTransfer12.jpg

EDIT: (12.3.2009 23:10)

Pro plně funkčí obousměrnou komunikaci Cx20 s PC postupuj takto:

d) Na PC v liště v pravém dolním rohu klikni pravým tlačítkem myši na ikonku BT a zvol "Bluetoth Information Exchange"

e) Dvojklikem vyber "File Transfer" a dále v záložce "Bluetooth" klikni na "Device Discovery". Po vyhledání tvého stroje(Cx20) zadej "Password"(bude-li znovu vyžadován) stejný jako jsi zadával na začátku při "Add New Connection".

f) Potom se již dostaneš dvojklikem na ikonku Cx20, do sdíleného adresáře Mia "My Documents" a můžeš kopírovat soubory obousměrně. Viz screenshoty:

BT_Informatiom_Transfer.jpg

File_Transfer.jpg

Copy_z_PC_do_C720.jpg

Copy_z_C720_do_PC.jpg
Naposledy upravil Ivo K dne 13 bře 2009 00:04, celkově upraveno 3
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Ivo K v 11 bře 2009 21:36

Přenos dat mezi Miem Cx20 a PC pomocí technologie BT - 2. část.

2) Druhý test komunikace jsem dělal s externím USB BT adaptérem ASUS (typ:USB-BT21).

Při instalaci a nastavení jsem také postupoval běžným způsobem:
a) Nainstaloval jsem z přiloženého CD ovladače a prográmek My Bluetooth Places vč. programu OBEX File Transfer, po výzvě zapojil do USB BT adaptér a provedl restart PC.

b) U C720 jsem udělal HardReset a nastavil BT aktivní v záložce "BT preference".
Poznámka: Nic jiného jsem v Miu nenastavoval(mimo zadání Security code)!!! Vše se nastavuje přes PC!

c) Po restartu PC se automaticky spustila konfigurační konzola BT Configuration Wizard a BT Device Selection mi našel moji C720 a nabídl spárování (BT Pairing) zadáním BT Security code do PC i do C720. Po úspěšném spárování mám k disposici:
- OBEX File Transfer
- Hands Free
- Imaging

Spuštěním programu OBEX File Transfer komunikuji s C720 obousměrně. Složka na PC s názvem "OBEX File Transfer" je vlastně komunikační složka v C720 "My Documents".
Nevidím tedy root Mia ale komunikuji pouze přes sdílenou složku My Documents. Do této složky mohu přes PC kopírovat, mohu v ní mazat a také mohu z této složky kopírovat soubory do PC. Viz screenshoty:

MyBluetoothPlaces01.jpg

MyBluetoothPlaces02.jpg

OBEX_FTP_connection.jpg

ObexFileTransfer10.jpg

Copy_z_C720_do_PC.jpg

Důležité:

Přenášené soubory se v Miu objeví v adresáři My Documents, který se vždy vytvoří po HardResetu při natažení "čistých" Windows. Adresář se nachází v Storage Memory (vedle adresáře Windows, Application Data, Profiles atd.) a je vidět jen přímo v Miu např. v Total Commanderu(TC). Není vidět na PC ani při běžném propojení kabelem!

Velikost přenášeného souboru je v továrním nastavení(tedy po HardResetu) omezena na velikost 3836kB(tj. tovární nastavení velikosti Storage Memory).
Pokud chci přenést větší soubor musím Storage Memory přestavit.
Toto provedu v Control Panel -> Systém -> Memory, kde "šoupák" nastavím na konec modrého pole, tedy asi doprostřed.
Systém si sám hlídá minimální hodnotu Program Memory, mohu tedy klidně táhnou šoupákem až na konec a systém to vrátí zpět do polohy minimální velikosti Program Memory.
Storage Memory může tedy být až cca 34MB a na Program Memory zůstane cca 26MB. Viz screenshot:

Nastaveni_Storage_Memory.jpg

Přenášel jsem úspěšně i soubory velikosti cca 20MB:

WirelessFileTransfer13.jpg

WirelessFileTransfer14.jpg

Pozor na velikost souboru viz výše!
Někdy se mi stane, hlavně při větších souborech, že se přenos nezdaří a v Miu mám jen část souboru. Ten ale zabírá místo v Storage Memory a někdy nejede vymazat. Stačí ale provést restart a pak už je možné soubor vymazat.
Pokud se Storage Memory neuvolní nejde logicky přenášet další soubory! Na to prosím pamatujme! Těžko někdo stále sleduje kolik má ještě volné Storage Memory. Nedostatek místa v paměti totiž nezobrazí hlášku "Nedostatek paměti" nebo "Plný disk", ale "Přenos se nezdařil"!!!
Naposledy upravil Ivo K dne 11 bře 2009 22:13, celkově upraveno 1
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod vovi v 11 bře 2009 21:44

Teda Ivo! Klobouk dolů!

A jakej teda máš ten BT soft (myslím výrobce - IVT, MS, Widcomm nebo Toshibu)?
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod Prcek v 11 bře 2009 21:46

Ivo myslíš že by jsi mohl dát ten soft od toho asusu někde ke stažení?
Mio C720, R02+3+9913+1018, 8Gb SDHC Class6, TMC, SE Xperia PRO,
MioMap v.3.3, Skin J+T v4.3; IGO8 v.8.3.4.117940,; Ozi Explorer; Můj upravený spouštěč + další vychytávky - vše v MFD
Sony Ericsson Xperia Pro, android 2.3.4 iGO Primo 9.6.7.235654
Prcek

PředchozíDalší

Zpět na iGO8 verze, patche, update