Přenos dat mezi Miem Cx20 a PC pomocí technologie BT - 2. část. 2)
Druhý test komunikace jsem dělal s externím USB BT adaptérem ASUS (typ:USB-BT21). Při instalaci a nastavení jsem také postupoval běžným způsobem:
a) Nainstaloval jsem z přiloženého CD ovladače a prográmek My Bluetooth Places vč. programu OBEX File Transfer, po výzvě zapojil do USB BT adaptér a provedl restart PC.
b) U C720 jsem udělal HardReset a nastavil BT aktivní v záložce "BT preference".
Poznámka: Nic jiného jsem v Miu nenastavoval(mimo zadání Security code)!!! Vše se nastavuje přes PC!
c) Po restartu PC se automaticky spustila konfigurační konzola BT Configuration Wizard a BT Device Selection mi našel moji C720 a nabídl spárování (BT Pairing) zadáním BT Security code do PC i do C720. Po úspěšném spárování mám k disposici:
- OBEX File Transfer
- Hands Free
- Imaging
Spuštěním programu OBEX File Transfer komunikuji s C720 obousměrně. Složka na PC s názvem "OBEX File Transfer" je vlastně komunikační složka v C720 "My Documents".
Nevidím tedy root Mia ale komunikuji pouze přes sdílenou složku My Documents. Do této složky mohu přes PC kopírovat, mohu v ní mazat a také mohu z této složky kopírovat soubory do PC. Viz screenshoty:
MyBluetoothPlaces01.jpg
MyBluetoothPlaces02.jpg
OBEX_FTP_connection.jpg
ObexFileTransfer10.jpg
Copy_z_C720_do_PC.jpg
Důležité: Přenášené soubory se v Miu objeví v adresáři My Documents, který se vždy vytvoří po HardResetu při natažení "čistých" Windows. Adresář se nachází v Storage Memory (vedle adresáře Windows, Application Data, Profiles atd.) a je vidět jen přímo v Miu např. v Total Commanderu(TC). Není vidět na PC ani při běžném propojení kabelem!
Velikost přenášeného souboru je v továrním nastavení(tedy po HardResetu) omezena na velikost 3836kB(tj. tovární nastavení velikosti Storage Memory).
Pokud chci přenést větší soubor musím Storage Memory přestavit.
Toto provedu v Control Panel -> Systém -> Memory, kde "šoupák" nastavím na konec modrého pole, tedy asi doprostřed.
Systém si sám hlídá minimální hodnotu Program Memory, mohu tedy klidně táhnou šoupákem až na konec a systém to vrátí zpět do polohy minimální velikosti Program Memory.
Storage Memory může tedy být až cca 34MB a na Program Memory zůstane cca 26MB. Viz screenshot:
Nastaveni_Storage_Memory.jpg
Přenášel jsem úspěšně i soubory velikosti cca 20MB:
WirelessFileTransfer13.jpg
WirelessFileTransfer14.jpg
Pozor na velikost souboru viz výše!Někdy se mi stane, hlavně při větších souborech, že se přenos nezdaří a v Miu mám jen část souboru. Ten ale zabírá místo v Storage Memory a někdy nejede vymazat. Stačí ale provést restart a pak už je možné soubor vymazat.
Pokud se Storage Memory neuvolní nejde logicky přenášet další soubory! Na to prosím pamatujme! Těžko někdo stále sleduje kolik má ještě volné Storage Memory. Nedostatek místa v paměti totiž
nezobrazí hlášku "Nedostatek paměti" nebo "Plný disk", ale "Přenos se nezdařil"!!!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.